Какви лампи да сложа на колата? Външно и интериорно осветление (Halogen, LED, XENON, Laser)

Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Какви лампи да сложа на колата? Външно и интериорно осветление (Halogen, LED, XENON, Laser)

Мнение от Цецо75 »

uboy, Ами те лед фаровете масово все още са в гаранция, та тоя проблем не стои. Но в момента, в който минат годините, ще се наложи да се отварят и да се правят, защото цената е .... лоша.
Бееееее.....
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
Обратна връзка:

Мнение от skodko »

На скоро сменях на един т рок гаранционно лед фар. Предлагаше се и само лед модула. :)
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

А какво му беше? Съвсем ли угасна?
Бееееее.....
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Обратна връзка:

Мнение от skodko »

Не, на празен ход трепереше модула. Халбина в захвата.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
ufocus

Шкода Новак

Гараж: Octavia II pre-FL vRS Combi 2.0 TDI CR CEGA 2008

Мнение от ufocus »

Здравейте колеги!
Любимата ми Октавия претърпя удар и корпуса на единия фар е фира.
Въпроса ми дали е възможно прехвърляне на фабричния ми ксенон към фар с лупа на халоген? Понеже все още си работи всичко по фара. Автомобила е преди фейслифт.
stocher

Škoda Фен

Гараж: Шкода Фабия 2010г. 1.6TDI 90k.c.

Мнение от stocher »

Първият ми допир с Лед крушки е от преди няколко дни, колата е Фабия 2 с обикновени фарове и задни светлини.
Изгоря ми крушка на преден габарит, интересно е че сигнализацията за изгоряла лампа ми светна чак на третия ден, а аз случайно видях проблема на една витрина на магазин пред която бях паркирал.
Реших да сменя с Лед Т10 или W5W, като избрах с лупа отпред за мога да ползвам и като дневни светлини.
Доста се рових в тази тема, избрах Canbus лампи. Около 30лв струваха двете, светят чудесно, отдалеч се виждат като точки, отблизо страничните диоди осветяват целия фар.
Не светна лампата на таблото и реших, че системата за проверка на изгорели лампи не хваща малкия ток.
Поръчах и за задни габарити, при нас са 4 броя Т10, избрах друг модел, около 13лв два броя, светят чудесно..., но лампата светна!
Ядосвах се няколко дни и търсех решения, товарни съпротивления не ми се поставят, защото се
губи идеята за по малко изразходван ток...
Нищо не измислих като решение за проблема с лампата на таблото, примирих се и реших да сменя и на рег.номера, на плафона в купето, в багажника... Нормални лампи оставих само за къси, дълги, мигачи и стоп светлини.
Всичко свети перфектно, да видим колко ще издържат по време!?
От цялата операция смятам грубо се пестят около 5А ток почти постоянно и 7А по редки случаи.
За къси и дълги нямам желание, с Н4 съм и светят чудесно, поне в моите представи за фарове.
Има ли други решения да се елиминира лампата на таблото за изгорели крушки, освен товарните съпротивления, прочетох за намеса в компютъра на колата, но нямам такива познания, също желание за намеса...?!
Системата предполагам следи консумацията на ток по кръгове, като ще се ориентирам по кръга защитен с предпазител?
Мисълта ми е, ако върна например отзад две лампи с нажежаема жица, ще изгасне ли лампата, въпреки че ме съмнява, защото ми е горяла една 5W лампа и системата е реагирала веднага, също и с лампа на рег.номера, която е също 5 Вата...?!
Аватар
zar

Škoda Ludicrous

Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx

Мнение от zar »

stocher написа: 23.08.2022, 08:53:28 Мисълта ми е, ако върна например отзад две лампи с нажежаема жица, ще изгасне ли лампата,
Това само с проба/грешка можеш да го установиш.Аз преди доста време се заиграх по подобен начин и накрая останах с диоди само на задните мигачи , късите ,заден номер и из купето.Бях я накичил с LED на габаритите отпред ,предните мигачи и фаровете за мъгла ,но не изгасна пустата й крушка за изгорелите светлини ,докато не останах само с гореспоменатите.Отделно диодите в задните и предните габарити започваха да мигат след време,независимо от качеството и бранда на крушките.Но проверката на всяка кола реагира по различен начин.Със съпротивленията пък се обезсмислят донякъде нещата ,защото там разсеиваш консумацията в отделяне на топлина.Не сметнах за нужно да деактивирам и проверката от компютъра.И накрая се кротнах с експериментите ,демек "наиграх се" [smilie=sarcastic.gif]
Dieselgate Team member
Аватар
градско чедо

Škoda Фен

Гараж: Skoda Superb L&K 2.0 TDI 190к.с. 6DSG, 4x4, 2016г.

Мнение от градско чедо »

stocher написа: 23.08.2022, 08:53:28 избрах друг модел, около 13лв два броя, светят чудесно..., но лампата светна!
Здравей. Като купуваш led крушки, просто гледай да са canbus съвместими. Една идея по-скъпи са, но не дават грешки. На другата ми кола смених почти всичко с led: фарове (къси/дълги), предни габарити, фарове за мъгла (специално търсех с жълта светлина), светлина за заден ход, интериорни плафони и светлина в багажника. Нищо от това не дава грешка. Единствено тези за заден ход смущават радиото, което леко ме дразни.
dpenov

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 2 FL 1.4 TSI

Мнение от dpenov »

Здравейте, днес на късите ми изгоря едната крушка. Реших да пробвам H7 LED на Osram, но за съжаление не мога да ги завъртя да закопчае цокъла. Самата крушка явно някъде опира в леглото на дупката и временно сложих халогенни. Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем. Може би @JORDITO? Колата е О2 ФЛ.
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Обратна връзка:

Мнение от skodko »

Трябва ти адаптер за лед крушка.
Аватар
naster

Škoda Фен²

Гараж: Superb III L&K 2.0TDI 140kW DSG7 4x4 MY19
Suzuki V-Strom DL650 XT MY21

Мнение от naster »

dpenov написа: 19.12.2023, 10:52:11 ... H7 LED...
Аз купих едни Н4, които се водят по-къс модел. Крушката стои в един фланец, който закопчаваш, а после центрираш крушката във фланеца и не съм имал този проблем. Така че провери дали твоят модел не е с въпросния фланец, в който ляга крушката.
Изображение
dpenov

Škoda Фен²

Мнение от dpenov »

Много ви благодаря. Наистина имало адаптер за О2:
https://www.osram.com/ecat/LEDriving%20 ... P_4062970/
Аватар
naster

Škoda Фен²

Гараж: Superb III L&K 2.0TDI 140kW DSG7 4x4 MY19
Suzuki V-Strom DL650 XT MY21

Мнение от naster »

Изненадва ме това с адаптера - само за Октавия ли се отнася? Н7 не е ли стандарт, който да пасва навсякъде, или поне да предоставят в комплекта адаптерите за предлаганата крушка, ако се продава като Н7?
Изображение
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

Мнение от Taratajki »

naster написа: 19.12.2023, 12:15:23 Н7 не е ли стандарт
Крушката си е ОК. Проблема е във фара. Този адаптер е за фара, не за крушката.
dpenov

Škoda Фен²

Мнение от dpenov »

Извинявам се, подвел съм ви. Крушката е със стандартния цокъл и влиза без адаптер. Проблема е че една част от основата й е по широка от колкото фара позволява. https://www.osram.com/ecat/LEDriving%20 ... P_4063386/
Публикувай отговор

Обратно към “Съвети за нашите шкоди”