Какви лампи да сложа на колата? Външно и интериорно осветление (Halogen, LED, XENON, Laser)
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Какви лампи да сложа на колата? Външно и интериорно осветление (Halogen, LED, XENON, Laser)
uboy, Ами те лед фаровете масово все още са в гаранция, та тоя проблем не стои. Но в момента, в който минат годините, ще се наложи да се отварят и да се правят, защото цената е .... лоша.
Бееееее.....
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
На скоро сменях на един т рок гаранционно лед фар. Предлагаше се и само лед модула. 
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
А какво му беше? Съвсем ли угасна?
Бееееее.....
- skodko
- Обратна връзка:
Не, на празен ход трепереше модула. Халбина в захвата.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
-
ufocus
- Гараж: Octavia II pre-FL vRS Combi 2.0 TDI CR CEGA 2008
Здравейте колеги!
Любимата ми Октавия претърпя удар и корпуса на единия фар е фира.
Въпроса ми дали е възможно прехвърляне на фабричния ми ксенон към фар с лупа на халоген? Понеже все още си работи всичко по фара. Автомобила е преди фейслифт.
Любимата ми Октавия претърпя удар и корпуса на единия фар е фира.
Въпроса ми дали е възможно прехвърляне на фабричния ми ксенон към фар с лупа на халоген? Понеже все още си работи всичко по фара. Автомобила е преди фейслифт.
-
stocher
- Гараж: Шкода Фабия 2010г. 1.6TDI 90k.c.
Първият ми допир с Лед крушки е от преди няколко дни, колата е Фабия 2 с обикновени фарове и задни светлини.
Изгоря ми крушка на преден габарит, интересно е че сигнализацията за изгоряла лампа ми светна чак на третия ден, а аз случайно видях проблема на една витрина на магазин пред която бях паркирал.
Реших да сменя с Лед Т10 или W5W, като избрах с лупа отпред за мога да ползвам и като дневни светлини.
Доста се рових в тази тема, избрах Canbus лампи. Около 30лв струваха двете, светят чудесно, отдалеч се виждат като точки, отблизо страничните диоди осветяват целия фар.
Не светна лампата на таблото и реших, че системата за проверка на изгорели лампи не хваща малкия ток.
Поръчах и за задни габарити, при нас са 4 броя Т10, избрах друг модел, около 13лв два броя, светят чудесно..., но лампата светна!
Ядосвах се няколко дни и търсех решения, товарни съпротивления не ми се поставят, защото се
губи идеята за по малко изразходван ток...
Нищо не измислих като решение за проблема с лампата на таблото, примирих се и реших да сменя и на рег.номера, на плафона в купето, в багажника... Нормални лампи оставих само за къси, дълги, мигачи и стоп светлини.
Всичко свети перфектно, да видим колко ще издържат по време!?
От цялата операция смятам грубо се пестят около 5А ток почти постоянно и 7А по редки случаи.
За къси и дълги нямам желание, с Н4 съм и светят чудесно, поне в моите представи за фарове.
Има ли други решения да се елиминира лампата на таблото за изгорели крушки, освен товарните съпротивления, прочетох за намеса в компютъра на колата, но нямам такива познания, също желание за намеса...?!
Системата предполагам следи консумацията на ток по кръгове, като ще се ориентирам по кръга защитен с предпазител?
Мисълта ми е, ако върна например отзад две лампи с нажежаема жица, ще изгасне ли лампата, въпреки че ме съмнява, защото ми е горяла една 5W лампа и системата е реагирала веднага, също и с лампа на рег.номера, която е също 5 Вата...?!
Изгоря ми крушка на преден габарит, интересно е че сигнализацията за изгоряла лампа ми светна чак на третия ден, а аз случайно видях проблема на една витрина на магазин пред която бях паркирал.
Реших да сменя с Лед Т10 или W5W, като избрах с лупа отпред за мога да ползвам и като дневни светлини.
Доста се рових в тази тема, избрах Canbus лампи. Около 30лв струваха двете, светят чудесно, отдалеч се виждат като точки, отблизо страничните диоди осветяват целия фар.
Не светна лампата на таблото и реших, че системата за проверка на изгорели лампи не хваща малкия ток.
Поръчах и за задни габарити, при нас са 4 броя Т10, избрах друг модел, около 13лв два броя, светят чудесно..., но лампата светна!
Ядосвах се няколко дни и търсех решения, товарни съпротивления не ми се поставят, защото се
губи идеята за по малко изразходван ток...
Нищо не измислих като решение за проблема с лампата на таблото, примирих се и реших да сменя и на рег.номера, на плафона в купето, в багажника... Нормални лампи оставих само за къси, дълги, мигачи и стоп светлини.
Всичко свети перфектно, да видим колко ще издържат по време!?
От цялата операция смятам грубо се пестят около 5А ток почти постоянно и 7А по редки случаи.
За къси и дълги нямам желание, с Н4 съм и светят чудесно, поне в моите представи за фарове.
Има ли други решения да се елиминира лампата на таблото за изгорели крушки, освен товарните съпротивления, прочетох за намеса в компютъра на колата, но нямам такива познания, също желание за намеса...?!
Системата предполагам следи консумацията на ток по кръгове, като ще се ориентирам по кръга защитен с предпазител?
Мисълта ми е, ако върна например отзад две лампи с нажежаема жица, ще изгасне ли лампата, въпреки че ме съмнява, защото ми е горяла една 5W лампа и системата е реагирала веднага, също и с лампа на рег.номера, която е също 5 Вата...?!
- zar
- Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx
Това само с проба/грешка можеш да го установиш.Аз преди доста време се заиграх по подобен начин и накрая останах с диоди само на задните мигачи , късите ,заден номер и из купето.Бях я накичил с LED на габаритите отпред ,предните мигачи и фаровете за мъгла ,но не изгасна пустата й крушка за изгорелите светлини ,докато не останах само с гореспоменатите.Отделно диодите в задните и предните габарити започваха да мигат след време,независимо от качеството и бранда на крушките.Но проверката на всяка кола реагира по различен начин.Със съпротивленията пък се обезсмислят донякъде нещата ,защото там разсеиваш консумацията в отделяне на топлина.Не сметнах за нужно да деактивирам и проверката от компютъра.И накрая се кротнах с експериментите ,демек "наиграх се"stocher написа: 23.08.2022, 08:53:28 Мисълта ми е, ако върна например отзад две лампи с нажежаема жица, ще изгасне ли лампата,
Dieselgate Team member
- градско чедо
- Гараж: Skoda Superb L&K 2.0 TDI 190к.с. 6DSG, 4x4, 2016г.
Здравей. Като купуваш led крушки, просто гледай да са canbus съвместими. Една идея по-скъпи са, но не дават грешки. На другата ми кола смених почти всичко с led: фарове (къси/дълги), предни габарити, фарове за мъгла (специално търсех с жълта светлина), светлина за заден ход, интериорни плафони и светлина в багажника. Нищо от това не дава грешка. Единствено тези за заден ход смущават радиото, което леко ме дразни.stocher написа: 23.08.2022, 08:53:28 избрах друг модел, около 13лв два броя, светят чудесно..., но лампата светна!
-
dpenov
- Гараж: Octavia 2 FL 1.4 TSI
Здравейте, днес на късите ми изгоря едната крушка. Реших да пробвам H7 LED на Osram, но за съжаление не мога да ги завъртя да закопчае цокъла. Самата крушка явно някъде опира в леглото на дупката и временно сложих халогенни. Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем. Може би @JORDITO? Колата е О2 ФЛ.
- skodko
- Обратна връзка:
Трябва ти адаптер за лед крушка.
- naster
- Гараж: Superb III L&K 2.0TDI 140kW DSG7 4x4 MY19
Suzuki V-Strom DL650 XT MY21
Аз купих едни Н4, които се водят по-къс модел. Крушката стои в един фланец, който закопчаваш, а после центрираш крушката във фланеца и не съм имал този проблем. Така че провери дали твоят модел не е с въпросния фланец, в който ляга крушката.

-
dpenov
Много ви благодаря. Наистина имало адаптер за О2:
https://www.osram.com/ecat/LEDriving%20 ... P_4062970/
https://www.osram.com/ecat/LEDriving%20 ... P_4062970/
- naster
- Гараж: Superb III L&K 2.0TDI 140kW DSG7 4x4 MY19
Suzuki V-Strom DL650 XT MY21
Изненадва ме това с адаптера - само за Октавия ли се отнася? Н7 не е ли стандарт, който да пасва навсякъде, или поне да предоставят в комплекта адаптерите за предлаганата крушка, ако се продава като Н7?

- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Крушката си е ОК. Проблема е във фара. Този адаптер е за фара, не за крушката.
-
dpenov
Извинявам се, подвел съм ви. Крушката е със стандартния цокъл и влиза без адаптер. Проблема е че една част от основата й е по широка от колкото фара позволява. https://www.osram.com/ecat/LEDriving%20 ... P_4063386/