Температурен датчик

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2004г. до 2013г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Yordan_Stefanov

Шкода Новак

Температурен датчик

Мнение от Yordan_Stefanov »

Здравейте колеги,извинявам се предварително ако някъде греша.Не съм много технически грамотен.Къде се намира този температурен датчик на Шкода Октавия BKD мотор 2.0 140 PS DSG.Защото аз така на пръв поглед виждам няколко.Ако може някой който е запознат да сподели малко повече инфо кой датчик къде се намира и за какво е.Искам да сменя този датчик за температурата защото колата не достига нормална работна температура 90гр,или друго казано трудно загрява.И сега драстично се покачи разхода на гориво при сдудено време.Та просто искам да знам къде се намира този или тези датчици които влияят на температурата на мотора и дали има връзка и завишения разход на гориво при външни ниски температури.Ще съм ви Благодарен на всеки да сподели своето мнение и съвет.Благодаря ви предварително.
Аватар
SilverBullet

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia Estate SCOUT MK3 1.8TSI DSG 4X4 STAGE 3
Fabia MK3 1.2 TSI DSG 110HP
Обратна връзка:

Температурен датчик

Мнение от SilverBullet »

Така написано си за термостат, не за датчик..
Yordan_Stefanov

Шкода Новак

Температурен датчик

Мнение от Yordan_Stefanov »

Колега и аз се съмнявам макар че преди време го сменях,но искам да си поръчам нов термостат и датчик също да поръчам за да съм сигурен когато ги сменям .Затова питам къде се намира ,един датчик ли е или два. И разхода ми се повиш драстично последно време.
Аватар
Us3rnam3d

Škoda Фен²

Гараж: Octavia III 2.0 TDI 184 DSG 4x4 '18 L&K

Температурен датчик

Мнение от Us3rnam3d »

Разхода ти е висок, защото я караш студена. Караш я студена, защото най- вероятно си за термостат.
Octavia III 2.0 TDI 184 DSG 4x4 '18 L&K
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia II”