Аномалии след смяна на гуми
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- The Hooligan
- Гараж: FreakOBoost
Господи! Гледам и не вярвам на ушите си!
yordan_ichev,
Колега! Честно не те разбирам, какво правиш?
Отговори ми на следния въпрос. Ако днес си купиш нов телевизор и в последствие той не работи правилно, какво ще направиш?
а) Ще започнеш сам да го ремонтираш.
б) Ще започнеш да обикаляш телевизионни техници да го ремонтират за твоя сметка.
в) Ще отидеш при търговеца и ще настояваш да го ремонтират или заменят гаранционно.
Стига с тези баланси!
За пореден път, ще повторя - баланс машините не решават проблеми с теглене в ляво/дясно
Значи, отиваш без проблеми в сервиза, сменят ти гумите, след това започва да тегли и ти, ще започнеш и на врачки да ходиш да ти търсят проблема?!?!
Отивай в този Маргел, качвай управителя да види как тегли и му кажи или да ти сменя гумите или да ти връща парите и си купи гуми от друго място. Направо не мога да повярвам как сам се вкарваш във филми! Имаш фактура, имаш гаранционна карта за гумите, търси си правата.
Баси, направо се натоварих...
yordan_ichev,
Колега! Честно не те разбирам, какво правиш?
Отговори ми на следния въпрос. Ако днес си купиш нов телевизор и в последствие той не работи правилно, какво ще направиш?
а) Ще започнеш сам да го ремонтираш.
б) Ще започнеш да обикаляш телевизионни техници да го ремонтират за твоя сметка.
в) Ще отидеш при търговеца и ще настояваш да го ремонтират или заменят гаранционно.
Стига с тези баланси!
За пореден път, ще повторя - баланс машините не решават проблеми с теглене в ляво/дясно
Значи, отиваш без проблеми в сервиза, сменят ти гумите, след това започва да тегли и ти, ще започнеш и на врачки да ходиш да ти търсят проблема?!?!
Отивай в този Маргел, качвай управителя да види как тегли и му кажи или да ти сменя гумите или да ти връща парите и си купи гуми от друго място. Направо не мога да повярвам как сам се вкарваш във филми! Имаш фактура, имаш гаранционна карта за гумите, търси си правата.
Баси, направо се натоварих...
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
- The Hooligan
Моля всички, които НЕ разбират как и за какво се използват Баланс машините и Стендове за реглаж на геометрията, да не пишат глупости, защото само обърквате колегата още повече.
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
-
yordan_ichev
Колега, не се натоварвай, достатъчно съм се натоварил аз самия - съжалявам ако натоварвам някого с проблема, в предишния пост писах какво търся
Утре ще пробвам пак с Маргел, където съм купил гумите, но при последния ми разговор с тях след размяната на предни със задни колела, казаха че проблема е в автомобила и те нямат отношение.
Ако управителя утре не е на кеф, ще трябва да кача да повозя и КЗП![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Иначе идеята с динамичния баланс дойде след мненията в тази тема..
Утре ще пробвам пак с Маргел, където съм купил гумите, но при последния ми разговор с тях след размяната на предни със задни колела, казаха че проблема е в автомобила и те нямат отношение.
Ако управителя утре не е на кеф, ще трябва да кача да повозя и КЗП
Иначе идеята с динамичния баланс дойде след мненията в тази тема..
- The Hooligan
Така!
Значи, утре отиваш и си закарай летните гуми. Ако ти отказват смяна, ги накарай да върнат летните. Показваш им, че с летните няма проблеми и НАСТОЯВАШ за смяна на гумите. Всички процедури трябва да са за тяхна сметка. Не може автомобила да е отишъл без проблем при тях и след монтаж на новите гуми да започнат драмите.
Освен това, вече имаш разпечатка от реглаж, покажи я, и им кажи че колата е префектна.
Ако след всичко това, пак ти отказват, пускай жалба към КЗП
Значи, утре отиваш и си закарай летните гуми. Ако ти отказват смяна, ги накарай да върнат летните. Показваш им, че с летните няма проблеми и НАСТОЯВАШ за смяна на гумите. Всички процедури трябва да са за тяхна сметка. Не може автомобила да е отишъл без проблем при тях и след монтаж на новите гуми да започнат драмите.
Освен това, вече имаш разпечатка от реглаж, покажи я, и им кажи че колата е префектна.
Ако след всичко това, пак ти отказват, пускай жалба към КЗП
-
baijoro
- Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI
Всяка баланс машина, която върти колелото (аз други не съм виждал) прави динамичен баланс.yordan_ichev написа: 08.11.2023, 21:04:18 Иначе идеята с динамичния баланс дойде след мненията в тази тема
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Аз имах драмама Диана за една крива гума. И понеже те много отворени, се обадих директно в централата на производителя
Малко езикови познания и непукизъм са голяма работа.
Поговорих си първо с една мацка и после 20 мин. с някакъв мъж и....от 30 дни време за реакция ми звъннаха след 2 часа от Диана, да ида да ми сложат нова гума. За 50 евро онези прецениха, че не им се занимава. Но нашите цървули тук са....
Така че, мачкай ги по всички направления. Наши институции, дано помогнат, но и международен натиск
Успех.
Поговорих си първо с една мацка и после 20 мин. с някакъв мъж и....от 30 дни време за реакция ми звъннаха след 2 часа от Диана, да ида да ми сложат нова гума. За 50 евро онези прецениха, че не им се занимава. Но нашите цървули тук са....
Така че, мачкай ги по всички направления. Наши институции, дано помогнат, но и международен натиск
-
yordan_ichev
Предполагам аз не се изразявам правилно - става въпрос за машината, която върти с натоварване на гумата. Има един допълнителен метален валяк, който я притиска. Поне на това видях да качват колелата в Маргел.
Честно казано съм се уморил - искам да разбера най-бързо коя е дефектната гума и да я сменям. Гаранция или не - просто искам да си карам без да се боря с волана по магистралата.
- The Hooligan
Има два типа балансиранеbaijoro написа: 08.11.2023, 21:17:55 Всяка баланс машина, която върти колелото (аз други не съм виждал) прави динамичен баланс.
- динамично
- статично
Ако някой може да ми каже, каква е разликата между двата, ще почерпя
И, като сте подхванали темата за баланс машините, какво според вас прави онази специална машина дето има валяк/ролер за притискане на гумата?
Последно промяна от The Hooligan на 08.11.2023, 22:49:45, променено общо 1 път.
- The Hooligan
Ами това ти е проблема. Защо трябва ТИ да разбираш коя и къде? Ти отиваш с оплакване, трябва онези в сервиза да знаят как да реагират. Ти просто си караш колата, толкова. Ти, като клиент трябва да ИЗИСКВАШ сервиза да си свърши работата правилно, а не да разплиташ казуси сам. Това не е твой проблем, ти си свършил твоята част от сделката, платил си цената, която са ти поискали, но за съжаление, те не искат да си поемат отговорността и да си свършат тяхната част от сделката - да си свършат работата. Отивай и ги взривявай!yordan_ichev написа: 08.11.2023, 21:24:34 Честно казано съм се уморил - искам да разбера най-бързо коя е дефектната гума и да я сменям
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
yordan_ichev, Ако си сменил предни и задни и няма НИКАКВА промяна, нещата не приличат на гуми.
Бееееее.....
- The Hooligan
Цецо75,
-
mykacu
- Гараж: 2016 Octavia 3 Combi DSG 2.0 150 (CRMB)
баланс - ок. реглаж - ок. Предни и задни разменени и пак е налице проблема...
След всичко дотук, на мен ми се струва логично да е главина - може би ако от едната страна има повече съпротивление, ще тегли натам.
Обаче, е нова кола... Пфу. Страшен филм....
Да не би да си натоварил колата неравномерно и да е клекнала от едната страна? ... макар че окачването не би трябвало да има такива недъзи...
След всичко дотук, на мен ми се струва логично да е главина - може би ако от едната страна има повече съпротивление, ще тегли натам.
Обаче, е нова кола... Пфу. Страшен филм....
Да не би да си натоварил колата неравномерно и да е клекнала от едната страна? ... макар че окачването не би трябвало да има такива недъзи...
- lybrator
- Гараж: '16 Ibiza Cupra 1.8 192 FWD MQ350
'18 Tiguan 1.4 150 4motion DQ250
'19 Leon Cupra ST300 4drive DQ381
Същият проблем имах на жена ми на Мерцедеса. C-class w203 за протокола. Отведнъж тръгна да дърпа вдясно и си такова мамата.
Тествах с 3 комплекта гуми. Нямаше промяна.
Свалих си предните апарати да си ги ревизирам. Никаква промяна.
Купих си прорязани болтове за по-прецизен реглаж. За различни Мерцедеси ги има. Пак никаква промяна.
Накрая се оказа едно като клапан в рейката. Не успява да разпредели маслото поравно. Толкова беше умрял тоя клапан, че колата сама си въртеше волана вдясно като си махна крака от спирачката. В задръстване съм спрял, освобождавам спирачката, автоматикът тръгва да бута колата напред, воланът сам се върти......
Тествах с 3 комплекта гуми. Нямаше промяна.
Свалих си предните апарати да си ги ревизирам. Никаква промяна.
Купих си прорязани болтове за по-прецизен реглаж. За различни Мерцедеси ги има. Пак никаква промяна.
Накрая се оказа едно като клапан в рейката. Не успява да разпредели маслото поравно. Толкова беше умрял тоя клапан, че колата сама си въртеше волана вдясно като си махна крака от спирачката. В задръстване съм спрял, освобождавам спирачката, автоматикът тръгва да бута колата напред, воланът сам се върти......
- The Hooligan
Рейката сама е завивала.lybrator написа: 09.11.2023, 00:00:18 В задръстване съм спрял, освобождавам спирачката, автоматикът тръгва да бута колата напред, воланът сам се върти......
Като вдигнеш предницата и запалиш, сама ще завие гумите до край. Само дето тук проблемът се проявява след 90 км/ч
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
The Hooligan, Така де, ама ако е крива гума, да генерира еднакво поведение отпред и отзад - не мога да си го представя. Като сложи пак летните ще се разбере.
Бееееее.....