В очакване на Superb Sportline 2019 L&K 2.0 TSI 272 к.с.- Бялата Перла

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Аватар
EmoEnev

Шкода Новак

Гараж: Skoda Octavia 2 FL 1.6 TDI
Skoda Superb SportLine 2.0 TDI

Мнение от EmoEnev »

Здравейте колеги, от заглавието на темата се подразбира за какъв автомобил ще си говорим ;) След над 5 години вярна служба на Skoda Octavia 2 FL 1.6 TDI 105 к.с. за съжаление колата е обявена за тотална щета, след наводнение по време на почивката ни в Царево и започнах да търся заместител и естествено отново ще е Skoda, но този път Superb.
След усилено търсене на мой приятел, който се занимава с внос на автомобили, попаднахме на екземпляр от Испания 2019 година L&K 2.0 TSI 272 к.с. 4х4. Колата беше проверена на място и всичко изглежда наред.Проверих колата в ЕТ по номера на шасито и всичко е нормално. С оглед да сведа риска до минимален за мен, уговорката ми е когато колата пристигне да бъде огледана отново, проверена и тогава да реша дали да я купувам.

Можете ли да ме насочите къде в Пловдив могат да ми направят качествен оглед на колата, диагностика и последващо обслужване ? Едното място ЕТ е ясно, колко е качествено не знам? Не съм ги посещавал със старата Октавия. Освен масла, филтри и други дреболии по Октавията не бях сменял нищо сериозно и съм посещавал кварталния сервиз. Но този Super е доста съвременен автомобил с много електроника и ми се иска да се доверя, на някой който разбира какво прави.

Скоро ще споделя снимки и информация, когато колата пристигне! Вълнението е голямо, надявам се всичко да е наред и да се похваля като собственик на този автомобил. [smilie=yahoo.gif]
Ако имате някакви насоки и съветите ,ще се радвам да споделите !
Аватар
Us3rnam3d

Škoda Фен²

Гараж: Octavia III 2.0 TDI 184 DSG 4x4 '18 L&K

В очакване на Superb 2019 L&K 2.0 TSI 272 к.с.

Мнение от Us3rnam3d »

Аз проверих моята в ЕТ Пловдив, за сега съм минал 8000км и не са ме подвели.
Octavia III 2.0 TDI 184 DSG 4x4 '18 L&K
stocher

Škoda Фен

Гараж: Шкода Фабия 2010г. 1.6TDI 90k.c.

Мнение от stocher »

Люси сервиз се занимават предимно с Шкоди, ползвам ги от години.
Да чукна на дърво не съм достигнал до някакви сериозни ремонти…!?
Намират се срещу бившия Алек мак, има автомивка на самообслужване, те са до нея!
Може предварително да се свържете с Христо и след разговор да решите ще ги ползвате ли!?
Аватар
EmoEnev

Шкода Новак

Мнение от EmoEnev »

Здравейте отново, след дълго чакане се оказа, че става въпрос за измама и колата няма да пристигне ...
Но съдбата си знае работата, трябвало е да чакам кола която няма да пристигне, за да се появи МОЯТА КОЛА [smilie=sarcastic.gif]

Ето я и нея, Skoda Superb Sport line
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Колата беше харесана в Германия, проверена и със сервизна история до последния километър.След това закупена и доставена за няколко дни от едно много коректно момче, което се занимава с внос на коли от там и то предимно на Sportline и L&K .Беше прегледана щателно в D Bros Automotive ( благодаря на екипа, бяха много подробни при прегледа и знаеха точно на какво да наблегнат при този модел браво ) и докато аз си оправях транзитните номера в КАТ София, колата беше и обслужена с масло и филтри, предварително изпратени от ЦецоNOL ( голямо благодаря и на него браво ) и след това ГАЗ към Пловдив ! Първоначално исках колата да е бензинова, но като видях точно тази, ми хареса адски много и реших че 2.0 TDI 190 к.с. е супер :)

Вече я карам няколко дни и емоцията е голяма!Още я разучавам, има доста за човъркане спрямо старата ми Octavia 2 FL ! Колата много много ми харесва, сбъднах си една голяма за мен мечта. Следва регистрация и смяна на предни дискове с накладки, защото скоро ще светне лампата. След това съм решил да обслужа DSG - то и да сменя ангренаж! Освен с кабел Apple CarPlay, може ли да се направи и без него ? Може да ме насочите къде в Пловдив могат да ми активират и някоя друга опция по колата?

И понеже виждам че има тема един Пловдивски Superb "Черната Перла" ще помоля модераторите да преименуват МОЯТА ТЕМА НА : Superb Sportline - Бялата Перла
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Ами а честито и на събор да я водиш!
Бееееее.....
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Мнение от zloQQ »

Безаварийно да служи! Много хубава изглежда на снимките!
А каква е измамата с колата от Испания?
Аватар
Us3rnam3d

Škoda Фен²

Гараж: Octavia III 2.0 TDI 184 DSG 4x4 '18 L&K

Мнение от Us3rnam3d »

Много е хубава. Много безаварийни километри пожелавам! Apple Carplay може безжично, но ти трябва модул. Разгледай, има предложения. Иначе относно активирането на екстри, аз успях да си активирам някои през CarScanner, но ти трябва хубаво ОБД. Кажи ми коя опция те интересува, за да погледна дали има вариант.

П.П Във вторник идвам в Пловдив, ако искаш може да я закача.
Octavia III 2.0 TDI 184 DSG 4x4 '18 L&K
Аватар
EmoEnev

Шкода Новак

Мнение от EmoEnev »

zloQQ написа: 28.10.2023, 22:09:49 Безаварийно да служи! Много хубава изглежда на снимките!
А каква е измамата с колата от Испания?
След като Октавията ми се наводни, се сетих за мой приятел от студентските ми години който има автосалон и внася коли от Испания! " Приятеля ми " намери хубава кола в Испания, изпрати ми снимки, видео материал и номер на рама за проверка. Договорихме цена и доставка, оставих му капаро и след 20 дни чакане на колата която не пристигаше и постоянно ми се обясняваше, че до ден два ще дойде, после имало забавяне на ферибота, после фирмата с Автовоза се бавели, взе да ми ставя ясно че има проблем. Накрая намерих телефон на търговеца в Испания, обадих му се и се оказа, че колата изобщо не е купена и си стой при него за продажба ! Версията на моя " Приятел " е че търговеца го е измамил и не му изпратил колата и изведнъж моя " Приятел" обедня и има затруднения да ми върне капарото ! Но така и не ми показа фактура, че е купил тази кола, а сагата с него продължава...
Аватар
EmoEnev

Шкода Новак

Мнение от EmoEnev »

Us3rnam3d написа: 28.10.2023, 22:14:31 Много е хубава. Много безаварийни километри пожелавам! Apple Carplay може безжично, но ти трябва модул. Разгледай, има предложения. Иначе относно активирането на екстри, аз успях да си активирам някои през CarScanner, но ти трябва хубаво ОБД. Кажи ми коя опция те интересува, за да погледна дали има вариант.

П.П Във вторник идвам в Пловдив, ако искаш може да я закача.
Ами примерно искам да активирам "миглите" на фаровете да светят с дневните светлини ! Би трябвало да имам и виртуален педал на багажника, но нещо не работи !
Аватар
EmoEnev

Шкода Новак

Мнение от EmoEnev »

Здравейте, не съм писал от доста време. След изминати 10к безпроблемни километра, дойде времето нещо на се развали [smilie=pardon.gif]
Мисля, че имам проблем с акумулатора, преди две седмици една сутрин колата не успя да запали и след подаване на ток с кабели, запали от раз, последва пътуване до Пловдив и следващите две седмици никакви проблеми. Помислих че, може би от прекратена регенерация вечерта, перките са изхарчили много от тока в акумулатора и затова не е запалила. Но... снощи отново след регенерация (изчаках я в гаража да завърши) и загасих, след 5 мин реших да я запаля пак и отново не запали. Пуснах акумулатора на зарядно цял вечер и днес сутринта запали без проблем. Отидохме на семейна разходка в парка и като се качихме в колата да си ходим, пак същия проблем, добре че един приятел имаше кабели и ми даде ток. Утре ще отида да го замерят и да видят зареждането. Акумулатора е Exide EFB+ 70 Ah - предполагам че е оригиналния с който е излязла колата от завода. Зачетох се в интернет и виждам че има два вида EFB и AGM и че двата вида могат да се монтират в Супърба. Някакви съвети на каква марка да се спра и какъв вид ? Преди месец колата беше обслужена и бяха сменени ремъци, ролки, водна помпа и ремък на маслената помпа ( всичко с оригинални части ), но едва ли проблема с акумулатора може да е следствие от това обслужване.
Колата е 2.0 TDI 190 к.с., заглавието на темата е объркано !

Хайде и една снимка за внимание от преди месец, малко преди да сменя зимните джанти и гуми с летния комплект .Изображение
Аватар
Stoyanov

Škoda Фен²

Гараж: Superb III, L&K, TSI 190 к.с.
BMW 3 e92, 400+ к.с.

Мнение от Stoyanov »

Колата не е ли в гаранция? Мисля, че дори акумулатора трябва да ти го сменят за тяхна сметка и няма какво да търсиш.
Изображение
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
Обратна връзка:

Мнение от skodko »

Акумулатора си е заминал, да. @ЦецоNOL, ще ти даде доста добра оферта за нов.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

Мнение от Taratajki »

EmoEnev написа: 21.04.2024, 21:49:37 Някакви съвети на каква марка да се спра и какъв вид ?
Щом вече си работил с Цецо @ЦецоNOL, свържи се с него и ще ти даде съвет. Аз лично смених с AGM на MOLL, по негова препоръка и с негова помощ. Не се наложи дамправя нищо допълнително, plug and play [smilie=pardon.gif]
Аватар
naster

Škoda Фен²

Гараж: Superb III L&K 2.0TDI 140kW DSG7 4x4 MY19
Suzuki V-Strom DL650 XT MY21

Мнение от naster »

EmoEnev написа: 21.04.2024, 21:49:37 Някакви съвети на каква марка да се спра и какъв вид ? Преди месец колата беше обслужена и бяха сменени ремъци, ролки, водна помпа и ремък на маслената помпа ( всичко с оригинални части )
Акумулатор: ОЕМ, Moll от Цецо, или Bosch сребърен някакъв AGM. Карам вече 10000 с третия - просто дойде на много добра цена.
Любопитен съм колко излиза обслужването на колата?
Изображение
Аватар
EmoEnev

Шкода Новак

Мнение от EmoEnev »

Тъкмо се връщам от гаража, след като се прибрахме от парка по обяд, колата не е палена. Реших да пробвам сега и запали веднага, няма да я зареждам тази вечер и ще видим утре сутринта какво ще стане.
Колата не е в гаранция на 180к.е!При положение че сега съм с EFB+, ако сменя с AGM трябва ли да ходя в сервиз да ми правят адаптация и с какво AGM е по-добър?
Публикувай отговор

Обратно към “Superb III”