БГ сервизи - общи приказки
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Aelyon
- Гараж: Superb 2 2013 LB 2.0 170
Тия на Примекс Бояна са тотални злетаци. Един път загубиха алармата на автомобила, следващата година сложиха различни размери гуми от ляво и дясно, третата година сложиха гуми от друга кола. Управителя е пич, ама служителите са просто без коментар
- zzankov
- Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp
Отново не четеш внимателно.peyopetrishki написа: 21.10.2023, 20:20:01 Примекс ако мислиш, че е някакъв реномиран сервиз си в грешка )
- zzankov
- Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp
Нали, аз съм спокоен, време иам, всичко е наред.Цецо75 написа: 21.10.2023, 22:15:57 Всъщност ако забравят секрета и си траят е проблема. Добре е, че са звъннали хората.
-
peyopetrishki
- Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp
Може би ти не пишеш внимателно?zzankov написа: 21.10.2023, 23:06:50Отново не четеш внимателно.peyopetrishki написа: 21.10.2023, 20:20:01 Примекс ако мислиш, че е някакъв реномиран сервиз си в грешка )
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
-
dpenov
- Гараж: Octavia 2 FL 1.4 TSI
Преди години карах старо А3. Една сутрин го паля и стоя в колата понеже беше студено. Едни хора минават и ми махат притеснително. Излизам от колата и какво да видя, ми тя родила. Литър масло изтекло. Звъннах на ДиД дето са наблизо и евтини и ми викат репатрак техни хора. Идват две циганета и качват колата. Спираме пред сервиза и след минута чувам трясък. Бяха забравили да сложат едната рампа и дясната гума е във въздуха и колата е опряла по корем. 20 минути разправии с крикове и прочие. Добре че колата беше за боклука, ама пак си беше неприятно.

- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:
Недей, че за РЕНО специално знам такива неща, че ако ги кажа ще стане НАЦИОНАЛЕН проблем.Us3rnam3d написа: 19.10.2023, 09:54:25 Не знам сега как е, но при Рено концерна до скоро това беше абсурдно, освен ако не си човек на някой.

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
- ЦецоNOL
Объркан си, защото гледаш от твоята страна.stocher написа: 19.10.2023, 16:22:34 Объркан съм, защото близо грубо 430лв за едно периодично нормално годишно обслужване за една бЪрлива Фабия ми се струват вече множко!?
Ако погледнеш от другата и ще ти стане ясно какво и защо.
Аз съм всеки ден при Иван @petel, в ЕТ.
Самият аз повече от 10г съм изготвял многомилионни бюджети.
Тия хора имат :
Голямо ФРЗ
Разходи за маркетинг
Разходи за ток
Разходи за вода
Разходи за фирма да чисти дограмите
Разходи за гориво за тия 8 бр тестови автомобили.
И какво ли още не.
За разлика от някой, работещ на черно и в сивият сектор в квартален гараж и прочее.
Аз работя САМ.
Работя изрядно
Нямам служители
Нямам помещение
Нямам наем
Нямам ток
Нямам вода
Нямам десетки хиляди левове в стока
И се осигурявам на МИНИМУМА
Имам:
-счетоводство - 200лв
-ддс - 400лв средно на месец
-осигуровки - 250лв
-гориво - 120лв
-спиди - 70лв
-консуматив - тиксо/хартия и прочее - 50лв
общо минимум 1090лв на месец, а доста често са повече.
АКО мина на договор за управление и ще приключа дейност веднага.
Освен това имам каса и тия 10% на фирмите като данък печалба реално са доста повече , защото ако имам каса от 20 000лв и искам да я изчистя и да си харча парите законно - ми се изписва дивидент и държава ми взима още 5% на тия 20 000лв. Добре ли е ?
Сега и това отпадна и ше видя какви ще ги върша.
раздели сега 1090лв на 21 работни дни и ще видиш как САМ човек-фирма БЕЗ сервиз, БЕЗ работници, БЕЗ каквото и да било с всяко ставане сутрин в Работен ден първо трябва да изкара 51,90лв и после да ми остане и за мен.
И тук не слагам по 1бр кафе например и някой сандвич, или пък годишен абонамент за Гугъл, за някакви рекламни неща и прочее.
Сега си представи сервиз/представителство с 50 човека ФРЗ, които няма как да крият каквото и да било и не са сив сектор и ще разбереш защо в Хюндай София например взимат 80лв без ддс на час.

- ЦецоNOL
Привет на всички
остана време и аз да дам 5ст по темата.
Като човек, който е бил от двете страни и сега също е от двете страни.
1.Работя с Д-Брос за София - предимно за Ауди и ФВ - пращам хора с мои консумативи на различни цени за труд.
2.Работя с Евгени - Трансексперт ЕМ - основно за Шкода - пращам хора с мои консумативи на различни цени за труд.
3.Имам отлично партньорство с ЕТ Бургас, за което съм благодарен на Иван @petel, който онзи ден ми звъня на пожар да му карам не какво да е , а RAVENOl.Защо и как няма нужда да обяснявам.Не случайно от цяла българия ходят при него.
4.Препоръчвам винаги давам координати на Аршинков брадърс, няма да обяснявам защо.
И да Стефан ще вземе 30-50лв , ама му е хоби и някакъв допълнителен доход, ама ако легализира сервиз на двора и мине на договор за управление, където само осигуровките му ще са 1300лв на месец и нещата ще станат трицифрени.
Запознат съм , знам, имам достатъчно информация ЗАЩО тези хора работят на тези цени.
Това няма да коментирам, но ще коментирам МОЯТА работя, с която повеето от Вас са запознати.
За мен ОТНОШЕНИЕТО е на ПЪРВО МЯСТО.
Колкото и да не се вярва на хората - парите не са фактор.Те идват с ОТНОШЕНИЕ/КОРЕКТНОСТ, а не с печалбарство.
Пробвах да работя с хора от София -1/Пловдив -1/Бургас - 2 - НЕ СТАВА. И просто скочих сам.
Масово в БГ се гледа на клиента като касичка, като ходещ Алеко Константинов, като дойна крава.
Смело мога да кажа и отговорно, че съм спестил на форумните хора и не само повече пари , отколкото съм изкарал.
Повечето майстори НЕ искат клиенти с части, защото ще им ги продадат на клиентски цени, ще приберат цялата отстъпка, защото той е в сивият сектор и взима за смяна на масло и филтри 30лв.И затова не е доволен.
Аз не подбирам клиентите си.
Ако дойде запитване за болт от 1лв - гледам първо него и карам наред.И оправям този с 10л масло и какво ли още не като му дойде реда.Пари не взимам за такива неща, а искам доволни хора.
Обяснявам - звъни ми човек, който за 10 годишна Шкода не може да намери два броя ОРИГИНАЛ фасунги за фаровете.
Не , че не може - печалбата от тия артикули е 1,45лв на брой.И всички му казват - не мое се достави.
Докарах му ги за 2 дни от немско - оттогава ,и е оставил вече 4 цифрена сума за други консумативи.
Имам между 10-15 запитвания на ден за какво ли не и връщането на клиенти/хора не съществува при мен.Дори и за неща, от които няма печалба.
Тук искам да дам един безплатен съвет - НЕ СЕ подвеждайте по - -45% на всичко, 50% на всичко - ТАКЪВ ФИЛМ няма.
Не е важно каква отстъпка имаш, а колко ти е крайната цена.Аз цени не надувам, за да парадирам с отстъпки после и всички го знаят, защото изпращам справка черно на бяло с клиентските цени и после за човека.
Ако нещо съм объркал ,а е ясно, че няма как да е безгрешно - освен всичко друго поемам и разликата в цената на правилният филтър примерно, който съм объркал.
Не правете сметка на хората колко искат, за какво искат и защо го искат.
Ако Вие не може адекватно да оцените Вашият си труд- няма да може да оцените и на другите бизнеси нуждата от часова ставка.
Правенето на сметка не е тънкачество.
Тънкачеството е съвсем друго измерение и когато чуя - ми не стига бюджета, просто казвам - Човек, първо не си синапарвил сметката и второ, значи тая кола не е за теб и ти трябва нещо по-нормално, ама пуст мерак да се изпънем с 10 годишен премиум на мегдана в Неделя, докато качваме бурканите.
Отказвам да пращам неподходящо масло, неподходящи части и консумативи за дадена кола, защото после вината ще е в мен като търговец и се пазя, а не просто да гледам да ожъна.
Та, нека всеки да си оценя НЕГОВАТА РАБОТА И ЗАПЛАЩАНЕ и това от което разбира.
Като отвори гумаджийно например и изсипе на Маджо 20-30к за оборудване и какво ли още не и искам после да напише за безплатните тежести например колко ще е ларж.
Поздрави,
Цецо
остана време и аз да дам 5ст по темата.
Като човек, който е бил от двете страни и сега също е от двете страни.
1.Работя с Д-Брос за София - предимно за Ауди и ФВ - пращам хора с мои консумативи на различни цени за труд.
2.Работя с Евгени - Трансексперт ЕМ - основно за Шкода - пращам хора с мои консумативи на различни цени за труд.
3.Имам отлично партньорство с ЕТ Бургас, за което съм благодарен на Иван @petel, който онзи ден ми звъня на пожар да му карам не какво да е , а RAVENOl.Защо и как няма нужда да обяснявам.Не случайно от цяла българия ходят при него.
4.Препоръчвам винаги давам координати на Аршинков брадърс, няма да обяснявам защо.
И да Стефан ще вземе 30-50лв , ама му е хоби и някакъв допълнителен доход, ама ако легализира сервиз на двора и мине на договор за управление, където само осигуровките му ще са 1300лв на месец и нещата ще станат трицифрени.
Запознат съм , знам, имам достатъчно информация ЗАЩО тези хора работят на тези цени.
Това няма да коментирам, но ще коментирам МОЯТА работя, с която повеето от Вас са запознати.
За мен ОТНОШЕНИЕТО е на ПЪРВО МЯСТО.
Колкото и да не се вярва на хората - парите не са фактор.Те идват с ОТНОШЕНИЕ/КОРЕКТНОСТ, а не с печалбарство.
Пробвах да работя с хора от София -1/Пловдив -1/Бургас - 2 - НЕ СТАВА. И просто скочих сам.
Масово в БГ се гледа на клиента като касичка, като ходещ Алеко Константинов, като дойна крава.
Смело мога да кажа и отговорно, че съм спестил на форумните хора и не само повече пари , отколкото съм изкарал.
Повечето майстори НЕ искат клиенти с части, защото ще им ги продадат на клиентски цени, ще приберат цялата отстъпка, защото той е в сивият сектор и взима за смяна на масло и филтри 30лв.И затова не е доволен.
Аз не подбирам клиентите си.
Ако дойде запитване за болт от 1лв - гледам първо него и карам наред.И оправям този с 10л масло и какво ли още не като му дойде реда.Пари не взимам за такива неща, а искам доволни хора.
Обяснявам - звъни ми човек, който за 10 годишна Шкода не може да намери два броя ОРИГИНАЛ фасунги за фаровете.
Не , че не може - печалбата от тия артикули е 1,45лв на брой.И всички му казват - не мое се достави.
Докарах му ги за 2 дни от немско - оттогава ,и е оставил вече 4 цифрена сума за други консумативи.
Имам между 10-15 запитвания на ден за какво ли не и връщането на клиенти/хора не съществува при мен.Дори и за неща, от които няма печалба.
Тук искам да дам един безплатен съвет - НЕ СЕ подвеждайте по - -45% на всичко, 50% на всичко - ТАКЪВ ФИЛМ няма.
Не е важно каква отстъпка имаш, а колко ти е крайната цена.Аз цени не надувам, за да парадирам с отстъпки после и всички го знаят, защото изпращам справка черно на бяло с клиентските цени и после за човека.
Ако нещо съм объркал ,а е ясно, че няма как да е безгрешно - освен всичко друго поемам и разликата в цената на правилният филтър примерно, който съм объркал.
Не правете сметка на хората колко искат, за какво искат и защо го искат.
Ако Вие не може адекватно да оцените Вашият си труд- няма да може да оцените и на другите бизнеси нуждата от часова ставка.
Правенето на сметка не е тънкачество.
Тънкачеството е съвсем друго измерение и когато чуя - ми не стига бюджета, просто казвам - Човек, първо не си синапарвил сметката и второ, значи тая кола не е за теб и ти трябва нещо по-нормално, ама пуст мерак да се изпънем с 10 годишен премиум на мегдана в Неделя, докато качваме бурканите.
Отказвам да пращам неподходящо масло, неподходящи части и консумативи за дадена кола, защото после вината ще е в мен като търговец и се пазя, а не просто да гледам да ожъна.
Та, нека всеки да си оценя НЕГОВАТА РАБОТА И ЗАПЛАЩАНЕ и това от което разбира.
Като отвори гумаджийно например и изсипе на Маджо 20-30к за оборудване и какво ли още не и искам после да напише за безплатните тежести например колко ще е ларж.
Поздрави,
Цецо

- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Цецо,няма нужда да обясняваш,някои хора няма да те разберат. Те си мислят други неща 
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
- Us3rnam3d
- Гараж: Octavia III 2.0 TDI 184 DSG 4x4 '18 L&K
- ЦецоNOL
В тази връзка
Ще приложа два скрийншота от снощи, защото наистина това при мен е основното.
ЦЕНАТА НЯМА значение , когато клиента е доволен.
ЦЕНАТА НЯМА значение , когато клиента има изправен автомобил и му се радва
ЦЕНАТА НЯМА значение , когато всичко по веригата е коректно и работата е свършена качествено
ДОВЕРИЕТО И ОТНОШЕНИЕТО ВЕЧЕ СА ГОЛЯМ ЛУКС!
Вчера ми звънна един съфорумец и другар с молба да му намеря определен кит от 4бр гумички.
На TRW , а не заместител.
Обслужва с мои материали два автомобила и “колосалната” сума от 11лв му я спестих и му ги изпратих за моя сметка, не само, защото е нищо на фона на съпорта , който имам от него, но и от това, че съм супер доволен, че му свърших работа.
И така
Кой разбрал - разбрал

- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Бях искал оферта от ЕТ за смяната на предни дискове, накладки и спирачна. Не беше свързано със сравняване на цени, трябваше ми за друго. Само искам да кажа, че ОЕМ дискове, накладки и спирачна като са ми направили 20% отстъпка на тях и на част от труда, сравнено с Брембото и Равенол от Цецо и труд от Евгени - съм почти 200 лв. на далавера. Освен това всичко е с фактура. Толкова къде е по-евтино. За по-качествено дори няма да влизам в подробност.
- ЦецоNOL
Много тихо в масонската ложа дейбаRangel написа: 26.10.2023, 11:30:59 Бях искал оферта от ЕТ за смяната на предни дискове, накладки и спирачна.

-
silent
T.e Еуратек рулира....ако си искал да напишеш обратното се поправи щото освен теб, замесените и някой заблуден първокласник друг няма да те разбере правилно ...а забравих сектантите и личните ти последователи...Rangel написа: 26.10.2023, 11:30:59 Бях искал оферта от ЕТ за смяната на предни дискове, накладки и спирачна. Не беше свързано със сравняване на цени, трябваше ми за друго. Само искам да кажа, че ОЕМ дискове, накладки и спирачна като са ми направили 20% отстъпка на тях и на част от труда, сравнено с Брембото и Равенол от Цецо и труд от Евгени - съм почти 200 лв. на далавера. Освен това всичко е с фактура. Толкова къде е по-евтино. За по-качествено дори няма да влизам в подробност.
- tsb
- Гараж: Шкода Карок 1.0TSI DKRF 2019г.
Мазда 626 GF 1.8 бензин/газ 2000г.
Е сега нито съм от сектантите, нито от феновете, тогава явно трябва да съм първолак щом разбирам какво е написалsilent написа: 26.10.2023, 21:56:48 T.e Еуратек рулира....ако си искал да напишеш обратното се поправи щото освен теб, замесените и някой заблуден първокласник друг няма да те разбере правилно ...а забравих сектантите и личните ти последователи.
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.