БГ сервизи - общи приказки

Впечатления от сервизите, които посещавате за вашата любима Шкода. Теми на Партньорите на СНЦ ШФБ
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
Aelyon

Škoda Фен

Гараж: Superb 2 2013 LB 2.0 170

Мнение от Aelyon »

Тия на Примекс Бояна са тотални злетаци. Един път загубиха алармата на автомобила, следващата година сложиха различни размери гуми от ляво и дясно, третата година сложиха гуми от друга кола. Управителя е пич, ама служителите са просто без коментар
Аватар
zzankov

ŠKODA MASTER

Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp

Мнение от zzankov »

peyopetrishki написа: 21.10.2023, 20:20:01 Примекс ако мислиш, че е някакъв реномиран сервиз си в грешка )
Отново не четеш внимателно.
Аватар
zzankov

ŠKODA MASTER

Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp

Мнение от zzankov »

Цецо75 написа: 21.10.2023, 22:15:57 Всъщност ако забравят секрета и си траят е проблема. Добре е, че са звъннали хората.
Нали, аз съм спокоен, време иам, всичко е наред.
peyopetrishki

ŠKODA MASTER

Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp

Мнение от peyopetrishki »

zzankov написа: 21.10.2023, 23:06:50
peyopetrishki написа: 21.10.2023, 20:20:01 Примекс ако мислиш, че е някакъв реномиран сервиз си в грешка )
Отново не четеш внимателно.
Може би ти не пишеш внимателно?
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
dpenov

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 2 FL 1.4 TSI

Мнение от dpenov »

Преди години карах старо А3. Една сутрин го паля и стоя в колата понеже беше студено. Едни хора минават и ми махат притеснително. Излизам от колата и какво да видя, ми тя родила. Литър масло изтекло. Звъннах на ДиД дето са наблизо и евтини и ми викат репатрак техни хора. Идват две циганета и качват колата. Спираме пред сервиза и след минута чувам трясък. Бяха забравили да сложат едната рампа и дясната гума е във въздуха и колата е опряла по корем. 20 минути разправии с крикове и прочие. Добре че колата беше за боклука, ама пак си беше неприятно.
Изображение
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА
Обратна връзка:

Мнение от ЦецоNOL »

Us3rnam3d написа: 19.10.2023, 09:54:25 Не знам сега как е, но при Рено концерна до скоро това беше абсурдно, освен ако не си човек на някой.
Недей, че за РЕНО специално знам такива неща, че ако ги кажа ще стане НАЦИОНАЛЕН проблем.
Изображение
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Обратна връзка:

Мнение от ЦецоNOL »

stocher написа: 19.10.2023, 16:22:34 Объркан съм, защото близо грубо 430лв за едно периодично нормално годишно обслужване за една бЪрлива Фабия ми се струват вече множко!?
Объркан си, защото гледаш от твоята страна.
Ако погледнеш от другата и ще ти стане ясно какво и защо.
Аз съм всеки ден при Иван @petel, в ЕТ.
Самият аз повече от 10г съм изготвял многомилионни бюджети.
Тия хора имат :
Голямо ФРЗ
Разходи за маркетинг
Разходи за ток
Разходи за вода
Разходи за фирма да чисти дограмите
Разходи за гориво за тия 8 бр тестови автомобили.
И какво ли още не.
За разлика от някой, работещ на черно и в сивият сектор в квартален гараж и прочее.

Аз работя САМ.
Работя изрядно
Нямам служители
Нямам помещение
Нямам наем
Нямам ток
Нямам вода
Нямам десетки хиляди левове в стока
И се осигурявам на МИНИМУМА

Имам:
-счетоводство - 200лв
-ддс - 400лв средно на месец
-осигуровки - 250лв
-гориво - 120лв
-спиди - 70лв
-консуматив - тиксо/хартия и прочее - 50лв
общо минимум 1090лв на месец, а доста често са повече.
АКО мина на договор за управление и ще приключа дейност веднага.
Освен това имам каса и тия 10% на фирмите като данък печалба реално са доста повече , защото ако имам каса от 20 000лв и искам да я изчистя и да си харча парите законно - ми се изписва дивидент и държава ми взима още 5% на тия 20 000лв. Добре ли е ?
Сега и това отпадна и ше видя какви ще ги върша.
раздели сега 1090лв на 21 работни дни и ще видиш как САМ човек-фирма БЕЗ сервиз, БЕЗ работници, БЕЗ каквото и да било с всяко ставане сутрин в Работен ден първо трябва да изкара 51,90лв и после да ми остане и за мен.
И тук не слагам по 1бр кафе например и някой сандвич, или пък годишен абонамент за Гугъл, за някакви рекламни неща и прочее.
Сега си представи сервиз/представителство с 50 човека ФРЗ, които няма как да крият каквото и да било и не са сив сектор и ще разбереш защо в Хюндай София например взимат 80лв без ддс на час.
Изображение
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Обратна връзка:

Мнение от ЦецоNOL »

Привет на всички

остана време и аз да дам 5ст по темата.

Като човек, който е бил от двете страни и сега също е от двете страни.

1.Работя с Д-Брос за София - предимно за Ауди и ФВ - пращам хора с мои консумативи на различни цени за труд.
2.Работя с Евгени - Трансексперт ЕМ - основно за Шкода - пращам хора с мои консумативи на различни цени за труд.
3.Имам отлично партньорство с ЕТ Бургас, за което съм благодарен на Иван @petel, който онзи ден ми звъня на пожар да му карам не какво да е , а RAVENOl.Защо и как няма нужда да обяснявам.Не случайно от цяла българия ходят при него.
4.Препоръчвам винаги давам координати на Аршинков брадърс, няма да обяснявам защо.
И да Стефан ще вземе 30-50лв , ама му е хоби и някакъв допълнителен доход, ама ако легализира сервиз на двора и мине на договор за управление, където само осигуровките му ще са 1300лв на месец и нещата ще станат трицифрени.
Запознат съм , знам, имам достатъчно информация ЗАЩО тези хора работят на тези цени.
Това няма да коментирам, но ще коментирам МОЯТА работя, с която повеето от Вас са запознати.

За мен ОТНОШЕНИЕТО е на ПЪРВО МЯСТО.

Колкото и да не се вярва на хората - парите не са фактор.Те идват с ОТНОШЕНИЕ/КОРЕКТНОСТ, а не с печалбарство.
Пробвах да работя с хора от София -1/Пловдив -1/Бургас - 2 - НЕ СТАВА. И просто скочих сам.
Масово в БГ се гледа на клиента като касичка, като ходещ Алеко Константинов, като дойна крава.
Смело мога да кажа и отговорно, че съм спестил на форумните хора и не само повече пари , отколкото съм изкарал.
Повечето майстори НЕ искат клиенти с части, защото ще им ги продадат на клиентски цени, ще приберат цялата отстъпка, защото той е в сивият сектор и взима за смяна на масло и филтри 30лв.И затова не е доволен.
Аз не подбирам клиентите си.
Ако дойде запитване за болт от 1лв - гледам първо него и карам наред.И оправям този с 10л масло и какво ли още не като му дойде реда.Пари не взимам за такива неща, а искам доволни хора.
Обяснявам - звъни ми човек, който за 10 годишна Шкода не може да намери два броя ОРИГИНАЛ фасунги за фаровете.
Не , че не може - печалбата от тия артикули е 1,45лв на брой.И всички му казват - не мое се достави.
Докарах му ги за 2 дни от немско - оттогава ,и е оставил вече 4 цифрена сума за други консумативи.
Имам между 10-15 запитвания на ден за какво ли не и връщането на клиенти/хора не съществува при мен.Дори и за неща, от които няма печалба.
Тук искам да дам един безплатен съвет - НЕ СЕ подвеждайте по - -45% на всичко, 50% на всичко - ТАКЪВ ФИЛМ няма.
Не е важно каква отстъпка имаш, а колко ти е крайната цена.Аз цени не надувам, за да парадирам с отстъпки после и всички го знаят, защото изпращам справка черно на бяло с клиентските цени и после за човека.
Ако нещо съм объркал ,а е ясно, че няма как да е безгрешно - освен всичко друго поемам и разликата в цената на правилният филтър примерно, който съм объркал.
Не правете сметка на хората колко искат, за какво искат и защо го искат.
Ако Вие не може адекватно да оцените Вашият си труд- няма да може да оцените и на другите бизнеси нуждата от часова ставка.
Правенето на сметка не е тънкачество.
Тънкачеството е съвсем друго измерение и когато чуя - ми не стига бюджета, просто казвам - Човек, първо не си синапарвил сметката и второ, значи тая кола не е за теб и ти трябва нещо по-нормално, ама пуст мерак да се изпънем с 10 годишен премиум на мегдана в Неделя, докато качваме бурканите.
Отказвам да пращам неподходящо масло, неподходящи части и консумативи за дадена кола, защото после вината ще е в мен като търговец и се пазя, а не просто да гледам да ожъна.
Та, нека всеки да си оценя НЕГОВАТА РАБОТА И ЗАПЛАЩАНЕ и това от което разбира.
Като отвори гумаджийно например и изсипе на Маджо 20-30к за оборудване и какво ли още не и искам после да напише за безплатните тежести например колко ще е ларж.

Поздрави,
Цецо
Изображение
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Цецо,няма нужда да обясняваш,някои хора няма да те разберат. Те си мислят други неща :)
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
Us3rnam3d

Škoda Фен²

Гараж: Octavia III 2.0 TDI 184 DSG 4x4 '18 L&K

Мнение от Us3rnam3d »

@ЦецоNOL, браво
Octavia III 2.0 TDI 184 DSG 4x4 '18 L&K
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Обратна връзка:

Мнение от ЦецоNOL »

ЦецоNOL написа: 22.10.2023, 21:36:06 За мен ОТНОШЕНИЕТО е на ПЪРВО МЯСТО.
В тази връзка

Ще приложа два скрийншота от снощи, защото наистина това при мен е основното.

ЦЕНАТА НЯМА значение , когато клиента е доволен.
ЦЕНАТА НЯМА значение , когато клиента има изправен автомобил и му се радва
ЦЕНАТА НЯМА значение , когато всичко по веригата е коректно и работата е свършена качествено

ДОВЕРИЕТО И ОТНОШЕНИЕТО ВЕЧЕ СА ГОЛЯМ ЛУКС!

Вчера ми звънна един съфорумец и другар с молба да му намеря определен кит от 4бр гумички.
На TRW , а не заместител.
Обслужва с мои материали два автомобила и “колосалната” сума от 11лв му я спестих и му ги изпратих за моя сметка, не само, защото е нищо на фона на съпорта , който имам от него, но и от това, че съм супер доволен, че му свърших работа.
И така
Кой разбрал - разбрал

Изображение

Изображение
Изображение
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Мнение от Rangel »

Бях искал оферта от ЕТ за смяната на предни дискове, накладки и спирачна. Не беше свързано със сравняване на цени, трябваше ми за друго. Само искам да кажа, че ОЕМ дискове, накладки и спирачна като са ми направили 20% отстъпка на тях и на част от труда, сравнено с Брембото и Равенол от Цецо и труд от Евгени - съм почти 200 лв. на далавера. Освен това всичко е с фактура. Толкова къде е по-евтино. За по-качествено дори няма да влизам в подробност.
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Обратна връзка:

Мнение от ЦецоNOL »

Rangel написа: 26.10.2023, 11:30:59 Бях искал оферта от ЕТ за смяната на предни дискове, накладки и спирачна.
Много тихо в масонската ложа дейба
Изображение
silent

Škoda Фен²

Мнение от silent »

Rangel написа: 26.10.2023, 11:30:59 Бях искал оферта от ЕТ за смяната на предни дискове, накладки и спирачна. Не беше свързано със сравняване на цени, трябваше ми за друго. Само искам да кажа, че ОЕМ дискове, накладки и спирачна като са ми направили 20% отстъпка на тях и на част от труда, сравнено с Брембото и Равенол от Цецо и труд от Евгени - съм почти 200 лв. на далавера. Освен това всичко е с фактура. Толкова къде е по-евтино. За по-качествено дори няма да влизам в подробност.
T.e Еуратек рулира....ако си искал да напишеш обратното се поправи щото освен теб, замесените и някой заблуден първокласник друг няма да те разбере правилно ...а забравих сектантите и личните ти последователи...
Аватар
tsb

Škoda Ентусиаст

Гараж: Шкода Карок 1.0TSI DKRF 2019г.
Мазда 626 GF 1.8 бензин/газ 2000г.

Мнение от tsb »

silent написа: 26.10.2023, 21:56:48 T.e Еуратек рулира....ако си искал да напишеш обратното се поправи щото освен теб, замесените и някой заблуден първокласник друг няма да те разбере правилно ...а забравих сектантите и личните ти последователи.
Е сега нито съм от сектантите, нито от феновете, тогава явно трябва да съм първолак щом разбирам какво е написал [smilie=sarcastic.gif]
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
Публикувай отговор

Обратно към “Шкода Сервизи, Форумни майстори, Партньори”