БГ сервизи - общи приказки

Впечатления от сервизите, които посещавате за вашата любима Шкода. Теми на Партньорите на СНЦ ШФБ
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Гараж: FreakOBoost

Мнение от The Hooligan »

Audirulzz написа: 19.10.2023, 15:08:59 Аз искам като отида,да ползват нови тежести (тези за железни джанти) не да ползват стари,ама няма
Зависи! Ако не плащаш за тежести, не очаквай нови. Има сервизи в някои градове в които, ако кажеш на клиента, че трябва да плати отделно и за тежести, направи си тръгват. Там цената е крайна с всичко и както вече коментирахме - ниска!
От друга страна в София има сервизи, които таксуват по 5/10 стотинки на грам за вложени тежести. Средно при смяна се слагат 200-300 грама, смятай [smilie=pardon.gif]
Има сервизи в страната в които цена за хотел гуми е 20 лева за комплект, докато в София са вече 50-60, че и над 100 лева.
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Ако искате да ви пипат по колите съвестни и можещи хора,......как да стане като заплатите им са недостатъчни. Свестните и можещи и мислещи,няма да стоят да ви правят колите. Напускат работата и търсят на друго място или се преориентират в друга по приятна,чиста и по добре платена дейност. Ниски заплати=на шматки майстори [smilie=sarcastic.gif] Само разни джонита остават да работят,които допускат много грешки и пак работата на сервиза не върви. Собственикът трябва да осигурява добро заплащане,но търсещите услуги винаги им е скъпо [smilie=pardon.gif]
Принудени са да са наполовина в сивото. Те не го искат това!
Аз като имах таксита,първите години исках всичко да е редовно. Заплати осигуровки и т.н. Обаче се появяват собственици,които дават коли с апарати през превозвач на фирма на някой мангал и трупат обороти и наема им е по нисък от на моите коли. Принуждавам се да правя апаратите да се трият обороти. Не плащам осигуровки,защото другите като не плащат осигуровки на бакшишите си им дават колите на по нисък наем. И аз така започвам да правя....бакшишите работят без осигуровки...и т.н.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
DIDOO

Škoda Фен²

Гараж: Суперб 3V ,L&K ,280 ps TVS engineering
- ECU & DSG st.4

Мнение от DIDOO »

Да кажа и аз две думи ...Не искам да обидя никого.
Ама къде са тия сервизи със съвестни и можещи хора
Аз отдавна съм спрял да ходя по сервизи ,ходя единствено на едно място ако колата има нужда да се вдигне на подемник ,защото нямам вкъщи

Колко от тия сервизи могат да отворят 2.0 TSI. CJXA и да му направят основен ремонт .
Колко от тия сервизи са чели на колко Нм се стягат разните му гайки и болтове ..?
При моя майстор дето ходя -му казвам тоя болт се стяга с 45 нм -Той ми се смее и ми отговаря той колко болтове бил стягал и аз ли да му обяснявам
Китайския му динамометричен ключ събира прах от години

Колко сервизи имат дори 20 % от необходимите Special tool-ове ,които трябват ,за всяка една процедура за ремонтиране на даден механизъм ..

Дори в Еуратек ги питам оня ден - Как сменяте тампона на скоростната кутия отдолу ...Той ми отговаря на пресата .Викам му човек..има си Special tool (показах му го)и може на място ,няма нужда да се сваля моста

Изображение

Той започна да ме гледа стерео .....Почна да пита другите ,и се оказа ,че изобщо дори в офиц сервиз нямат такъв инструмент .
.Другото за частите ...Ами отивам при моя майстор с колата на жената ...Каза ми тече ти хидравличната помпа

Отговарям му-Нямаш грижи .Какви помпи може да ми предложиш .?
Ами еди каква си и оригинална .
Едната 350лв,другата 1000++ лв
Ами отварям Аутодока -тая дето е 350лв -там е 90 евро (най -китайската) ,и има поне още 5 други помпи ,които той не ми ги предложи ...
Затова си взех от там .
А после се оказа ,че хидравличната помпа НЕ ТЕЧЕ ,а отгоре капе върху нея ....Както и да е -поне вече си имам нова хидр помпа..
Та " майстори "

Още един случай.
Отивам с Шкодата при препоръчан майстор за реглаж .Вика човека не е добре .Развива ,завива ,наглася ....След 30мин ми вика -ГОТОВ СИ ..
Преди това му казах ,човек искам да й обърнеш по специално внимание ,колата е много мощна,да не тръгне да поднася нанякъде като дам пълната газ

От там директно в друг сервиз за реглаж ...(Хънтър машина)
Цялата кола светна в ЧЕРВЕНО ..
Казах им ,че преди час съм бил в сервиз за реглаж
Е там я оправиха поне ..
Не казвам ,че няма кадърни хора ....Ама никой няма да ти направи колата ,така както ти сам ще си я направиш.
Последно промяна от DIDOO на 19.10.2023, 22:32:19, променено общо 1 път.
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
Обратна връзка:

Мнение от skodko »

@DIDOO, точно тоя инструмент ни трябваше и на нас скоро, търсихме го от Порше под наем, познай... В страната го няма, никога не е внасян. Еми моста долу, на пресата и свършихме работата.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Мнение от The Hooligan »

DIDOO написа: 19.10.2023, 21:40:35 Колко сервизи имат дори 20 % от необходимите Special tool-ове ,които трябват ,за всяка една процедура за ремонтиране на даден механизъм ..
Колкото и да не ти се вярва, има такива сервизи! Просто тези дето имат и знаят не са от евтините.
DIDOO написа: 19.10.2023, 21:40:35 При моя майстор дето ходя..
Моля те, не ходи повече там [smilie=sarcastic.gif]
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
DIDOO

Škoda Фен²

- ECU & DSG st.4

Мнение от DIDOO »

Сигурно има такива сервизи .Не мога да говоря за всички сервизи ,казах моя опит и пак повтарям ,не с опит заяждане Ще се радвам да кажеш някои от тях
Цената на ремонта не е фактор ,при положение ,че наистина имат необходимите инструменти .
Наясно съм колко струва един такъв инструмент

Ходя при моя майстор ,щото е по-добър от всички останали ,които познавам,засега . [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

DIDOO написа: 19.10.2023, 21:40:35 Ама никой няма да ти направи колата ,така както ти сам ще си я направиш.
Правиш си я сам. Какъв е проблема [smilie=sarcastic.gif]
Могат,но не се навиват,защото ще изгубят време за това с твоятя кола,за което ще изкарат повече пари и по-малко ще се гърчат с по-лесни рутинни дейности. Всеки си гледа своя кеф и комфорт. Пазар,не можеш да им се сърдиш. Аз съм правил много еа888 през годините - основни ремонти,блокве,бутала,глави и т.н,но само на стари клиенти и много мои хора. Да ми дойде някой сега нов клиент,да ме кара да му отварям мотора....трябва много да ми хареса като човек,за да се навия [smilie=pardon.gif]
Виж,ако дойде за ремапче,няма да го върна :)
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Spunk

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Octavia Octavia II Combi 1.9 TDI 4X4 (105 Hp) 2006

Мнение от Spunk »

bega4kata написа: 20.10.2023, 00:10:35 Виж,ако дойде за ремапче,няма да го върна
Сладки парички без цапане [smilie=yahoo.gif] .
Изображение
DIDOO

Škoda Фен²

- ECU & DSG st.4

Мнение от DIDOO »

Абе не е баш така ...Ремапа е умствен труд ,а той е най -високо ценен.
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Мнение от The Hooligan »

DIDOO написа: 19.10.2023, 21:40:35 Викам му човек..има си Special tool (показах му го)и може на място ,няма нужда да се сваля моста
Щом в ЕТ и ФВ ги нямат, смятай [smilie=sarcastic.gif]
Моят майстор има по-стария инструмент за същите тампони. Когато има повече интерес и необходимост, ще се сдобие и с другия.
ИзображениеИзображениеИзображение
peyopetrishki

ŠKODA MASTER

Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp

Мнение от peyopetrishki »

Има сервизи, които работят, но разбира се всеки е ограничен до разбиранията и инструментариума си.

В петък пратих тази кола: https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... 8939950465 на оглед в Д-брос.

Преди това говорих с човека 21 минути по телефона и той ми обясни "всичко" за колата. Това е протокола от сервиза за най-скъпата кола от този модел в мобиле.бг, на цена по-висока от оказионни коли в Германия:

Изображение

В допълнение, Цецо ми се обади да ми обясни, че снимките в обявата не показват актуалното състояние на колата, има детайли за боя. Скоростната кутия е сменяна по някое време, по време на тунинга (ролка, охлаждане, ремап около 450-500кс) най-вероятно, както и друго дребни неща.

Оказва се също, че 10км преди да влезе в сервиза, по колата са трити грешки, нещо което не всеки майстор ЩЕ или въобще МОЖЕ да провери.

В крайна сметка колата е прилична, но според личното ми мнение, цената не отговоря на състоянието. Ако навсякъде в картата беше "ОК" вместо да са описани забележки, щях да я карам вече [smilie=sarcastic.gif]

Плащането ми към Цецо става през линк по вайбър към виртуален терминал на Mypos.

Общо взето добре свършена работа и липса на сива икономика.

Съвсем умишлено давам положителен пример, при това съвсем умишлено за Цветан и Д-брос, макар да е доста вероятно и те да взимат по-скъпо от ЕТ или ФВ, или Порше (макар, че е трудно да взимаш повече от Порше [smilie=sarcastic.gif] ).
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG

Мнение от nmnikolov »

Има и някои други неща, които поне при ЕТ малко дразнят. Първо записването на часове за след 3 седмици. Ако се случи колата да се развали и да не е в движение и трябва да чакаш доста време преди изобщо да я започнат. Отделно дори и като запишеш час след 3 седмици колата пак може да поседи доволно време при тях, когато се налага различни механици да я гледат.

Веднага давам 2 примера. Преди известно време ми сменяха гаранционно лентов кабел. Седя 4 дена при тях и накрая звъннах и говорих с шефа на сервиза и едва тогава се извиниха и задействаха. Още първия ден физически е бил сменен кабела, но после 3 дни да обучат колата, защото това се прави от друг служител и не може да стигне до моята кола. Сега съм близо 3 седмици без кола. Първо закарах за смяна на маслото, както и за няколко проблема. Смениха гаранционно тампони, че колата е на 80к. и са заминали вече, както и няколко други дребни проблема. И заради различните майстори, които работя по нея, седя 7 работни дни при тях. 2 дни пред блока със свален номер да ми го сменят и тази седмица им я оставих да боядисат по каско двете брони. Без никакви сериозни щети по тях, няма пукнато, няма счупено, само драскотини отзад и леко ужулено отпред. И най-вероятно едва другата седмица ще я взема. Но тук поне не зависи от ЕТ, защото го прави подизпълнител.

Понеже и гумите си държа в ЕТ на хотел пак е драма. Не може спрямо времето да реша кога да ги сменя, а записвам час предварително 3 седмици. И се наложи сега да си запиша за началото на ноември, за да не остане колата пред блока, ако времето рязко се промени. Другата година като се преместим и имам гараж, гумите директно в гаража и никакви хотели повече в ЕТ.
Изображение
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Мнение от BlackPearl »

Язе си ходя в Еуратек Бургас при Иван.
Станислав ми пипа само колата там. Знам, че каквото и да излезе, 80% от нещата ги имат налични.
Всичко се сменя и затяга по спецификация. Болт ако е дадено, че при смяна се сменя, сменя се.
Хич не ме бърка, че пътувам 400км и горя гориво. Знам,че всичко ще е точно.
Освен това има и бонус- виждам го оня бавняр @ЦецоNOL и се шматкаме някъде на раздумка!

П.С: Вчера някой беше пуснал във Фейса (дали не беше Пеяка- споделил), обява за М5ца, супер запазена и тн. Продава се, понеже си купувал новата М3ка.
М5цата май 2014-2016год ли. Батко, той последната година само за смяна / консумативи и ремонти - дал 22палки.
Нищо към човека, напротив- той си я обгрижва и обслужва перфектно, просто не е кола за всеки! [smilie=beach.gif]
Хубаво, ще я вземеш да се гъзарееш, а при първия ремонт или консумативи, ще се чупят пръсти и ще се чуди човек къде да иде да мине най-тънко и без да се знае качеството, за това казвам- че такива коли не са за всеки!
Изображение
silent

Škoda Фен²

Мнение от silent »

DIDOO написа: 19.10.2023, 21:40:35 Да кажа и аз две думи ...Не искам да обидя никого.
Ама къде са тия сервизи със съвестни и можещи хора
Аз отдавна съм спрял да ходя по сервизи ,ходя единствено на едно място ако колата има нужда да се вдигне на подемник ,защото нямам вкъщи

Колко от тия сервизи могат да отворят 2.0 TSI. CJXA и да му направят основен ремонт .
Колко от тия сервизи са чели на колко Нм се стягат разните му гайки и болтове ..?
При моя майстор дето ходя -му казвам тоя болт се стяга с 45 нм -Той ми се смее и ми отговаря той колко болтове бил стягал и аз ли да му обяснявам
Китайския му динамометричен ключ събира прах от години

Колко сервизи имат дори 20 % от необходимите Special tool-ове ,които трябват ,за всяка една процедура за ремонтиране на даден механизъм ..

Дори в Еуратек ги питам оня ден - Как сменяте тампона на скоростната кутия отдолу ...Той ми отговаря на пресата .Викам му човек..има си Special tool (показах му го)и може на място ,няма нужда да се сваля моста

Изображение

Той започна да ме гледа стерео .....Почна да пита другите ,и се оказа ,че изобщо дори в офиц сервиз нямат такъв инструмент .
.Другото за частите ...Ами отивам при моя майстор с колата на жената ...Каза ми тече ти хидравличната помпа

Отговарям му-Нямаш грижи .Какви помпи може да ми предложиш .?
Ами еди каква си и оригинална .
Едната 350лв,другата 1000++ лв
Ами отварям Аутодока -тая дето е 350лв -там е 90 евро (най -китайската) ,и има поне още 5 други помпи ,които той не ми ги предложи ...
Затова си взех от там .
А после се оказа ,че хидравличната помпа НЕ ТЕЧЕ ,а отгоре капе върху нея ....Както и да е -поне вече си имам нова хидр помпа..
Та " майстори "

Още един случай.
Отивам с Шкодата при препоръчан майстор за реглаж .Вика човека не е добре .Развива ,завива ,наглася ....След 30мин ми вика -ГОТОВ СИ ..
Преди това му казах ,човек искам да й обърнеш по специално внимание ,колата е много мощна,да не тръгне да поднася нанякъде като дам пълната газ

От там директно в друг сервиз за реглаж ...(Хънтър машина)
Цялата кола светна в ЧЕРВЕНО ..
Казах им ,че преди час съм бил в сервиз за реглаж
Е там я оправиха поне ..
Не казвам ,че няма кадърни хора ....Ама никой няма да ти направи колата ,така както ти сам ще си я направиш.
Много претенции за нищо. Няма да влизам в подробности, но дори официалните сервизи нямат всички специализирани инструменти и извършват ремонти и без тях без от това да страда качеството на ремонта.Просто цената някои специализирани интерументи е такава че никога няма да се избие. Явно си от хората дето ровят в нета и се чувстват значими откривайки нещо с което да натрият главата на простите сервизни техници . За протокола това не е тяхна работа да знаят дали има такъв инструмент или не. Въобще не ти е ясно как стоят нещата в официалните сервизи кой за какво отговаря и т.н а ти като знаеш за инструмента другият път си купи и си смени сам тампоните.
От друга страна можеш искаш, прави си колата, кой те спира. Всички искате качество пък не искате да плащате. Искате европейски заплати обаче и български цени на услугите. На запад да се подстрижеш ти искат 50евро. Вие искате колите ви да правят за смешни пари. И пак се почва наново ще давам ама искам качество. Не няма да давате. Това са празни приказки оправдания. Онзи ден някой спомена че си носил маслото щото спестил 100лв при положение че си е купил нова кола за х хиляди левове. Толкова ви е даването Ами почвайте да давате и след време качествените ще останат некачествените сами ще измрат като спрете да им давате ма наистина да давате не да си говорите празни приказки от сорта ти знайш ли кой съм аз ...
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG

Мнение от nmnikolov »

silent написа: 20.10.2023, 10:10:46 Онзи ден някой спомена че си носил маслото щото спестил 100лв при положение че си е купил нова кола за х хиляди левове.
Понеже знам, че аз споменах това, за твое сведения отворко аз сменям маслото на всеки 10к (вместо на 30к) и със сигурност не пестя пари от това. И толкова си и чел явно... Нося си маслото, защото си купувам по-хубаво от това, което те ми предлагат и то на цена по-ниска от тяхната. А в последно време си нося и останалите консумативи, защото от Цецо са доста по-евтини отколкото в ЕТ. И всеки път (на 6 месеца) сменям абсолютно всички филтри без пропуск, дори и този за купето.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Шкода Сервизи, Форумни майстори, Партньори”