Да кажа и аз две думи ...Не искам да обидя никого.
Ама къде са тия сервизи със съвестни и можещи хора
Аз отдавна съм спрял да ходя по сервизи ,ходя единствено на едно място ако колата има нужда да се вдигне на подемник ,защото нямам вкъщи
Колко от тия сервизи могат да отворят 2.0 TSI. CJXA и да му направят основен ремонт .
Колко от тия сервизи са чели на колко Нм се стягат разните му гайки и болтове ..?
При моя майстор дето ходя -му казвам тоя болт се стяга с 45 нм -Той ми се смее и ми отговаря той колко болтове бил стягал и аз ли да му обяснявам
Китайския му динамометричен ключ събира прах от години
Колко сервизи имат дори 20 % от необходимите Special tool-ове ,които трябват ,за всяка една процедура за ремонтиране на даден механизъм ..
Дори в Еуратек ги питам оня ден - Как сменяте тампона на скоростната кутия отдолу ...Той ми отговаря на пресата .Викам му човек..има си Special tool (показах му го)и може на място ,няма нужда да се сваля моста
Той започна да ме гледа стерео .....Почна да пита другите ,и се оказа ,че изобщо дори в офиц сервиз нямат такъв инструмент .
.Другото за частите ...Ами отивам при моя майстор с колата на жената ...Каза ми тече ти хидравличната помпа
Отговарям му-Нямаш грижи .Какви помпи може да ми предложиш .?
Ами еди каква си и оригинална .
Едната 350лв,другата 1000++ лв
Ами отварям Аутодока -тая дето е 350лв -там е 90 евро (най -китайската) ,и има поне още 5 други помпи ,които той не ми ги предложи ...
Затова си взех от там .
А после се оказа ,че хидравличната помпа НЕ ТЕЧЕ ,а отгоре капе върху нея ....Както и да е -поне вече си имам нова хидр помпа..
Та " майстори "
Още един случай.
Отивам с Шкодата при препоръчан майстор за реглаж .Вика човека не е добре .Развива ,завива ,наглася ....След 30мин ми вика -ГОТОВ СИ ..
Преди това му казах ,човек искам да й обърнеш по специално внимание ,колата е много мощна,да не тръгне да поднася нанякъде като дам пълната газ
От там директно в друг сервиз за реглаж ...(Хънтър машина)
Цялата кола светна в ЧЕРВЕНО ..
Казах им ,че преди час съм бил в сервиз за реглаж
Е там я оправиха поне ..
Не казвам ,че няма кадърни хора ....Ама никой няма да ти направи колата ,така както ти сам ще си я направиш.