Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- netizen
- Гараж: ID.7 Pro Tourer
Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)
Вчера сложих кросклимат 2, тепърва ще разбирам какви са.
- gencho01
- Гараж: Skoda Octavia 4, 1.5 TSI 6M Combi; VW Golf mk3 GT 1.6
Здравейте,
Имам намерение да си вземам втори комплект джанти за зимни - 17. Към момента мисля за формата на джантата и малко не мога да се реша, затова реших да ползвам темата и да се допитам.
По мои наблюдения О4 в повечето случаи са предимно с повечко и тънки "спици/лъчи" на джантата, но аз се чудя и за модел с по-дебели - 5.
То е ясно, че е въпрос на вкус, но не бих отказал някое мнение, също съм се насочил към марка Dezent TU и Dezent TR, имате ли наблюдения за устойчивостта им, понеже срещам разнопосочни мнение.
Прилагам за ориентир и две снимки тип "пишман колаж"

Имам намерение да си вземам втори комплект джанти за зимни - 17. Към момента мисля за формата на джантата и малко не мога да се реша, затова реших да ползвам темата и да се допитам.
По мои наблюдения О4 в повечето случаи са предимно с повечко и тънки "спици/лъчи" на джантата, но аз се чудя и за модел с по-дебели - 5.
То е ясно, че е въпрос на вкус, но не бих отказал някое мнение, също съм се насочил към марка Dezent TU и Dezent TR, имате ли наблюдения за устойчивостта им, понеже срещам разнопосочни мнение.
Прилагам за ориентир и две снимки тип "пишман колаж"

-
mykacu
- Гараж: 2016 Octavia 3 Combi DSG 2.0 150 (CRMB)
За зимен комплект бих гледал нещо по-затворено, така че да не пълни вътре със сняг/лед/луга. Здравината зимата също е от значение - в общия случай, по-отворените се чупят по-лесно.
Аз лично не бих взел нито един от посочените варианти.
Аз лично не бих взел нито един от посочените варианти.
- chill
- Гараж: Дакел 280
За колажите, погледни тук: https://velonity.com/3d-felgenkonfigurator/
Има Шкода, има Dezent, има опция за цвят и колко ти е ниска колата. Доста полезен конфигуратор![beach [smilie=beach.gif]](./images/smilies/beach.gif)
Има Шкода, има Dezent, има опция за цвят и колко ти е ниска колата. Доста полезен конфигуратор
![beach [smilie=beach.gif]](./images/smilies/beach.gif)
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
По принцип всички са кръгли
Но на пролет може и да не са съвсем кръгли
- marcas
- Гараж: Skoda Superb III L&K 272 PS, 7 DSG
Здравейте,
някой може ли да препоръча летни гуми 19-ки?
Аз съм със Супърб 3, 272 коня и заради панорамата и шумоизолацията се движа към 2т. тежест, та ще е супер, ако не я "изям" гумата за 1 сезон.
В момента съм с 235/40/R19.
някой може ли да препоръча летни гуми 19-ки?
Аз съм със Супърб 3, 272 коня и заради панорамата и шумоизолацията се движа към 2т. тежест, та ще е супер, ако не я "изям" гумата за 1 сезон.
В момента съм с 235/40/R19.
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Летните гуми е добре се избират по стила на каране. Някои им трябва загряване иначе са като пластмаса, после обаче са като залепени. Други са средна работа, трети са много меки за два сезона са чао.
- marcas
Съгласен съм, но нали не си представяш, че с 2 тона Супърб съм на пистата всекидневно
Затова казах и колата каква е, ако някой може да сподели впечатления от различни гуми.
Затова казах и колата каква е, ако някой може да сподели впечатления от различни гуми.
- Us3rnam3d
- Гараж: Octavia III 2.0 TDI 184 DSG 4x4 '18 L&K
Ми аз карам по- спортно с Дънлопа, искат малко загряване, когато искам да си правя кефа по проходите (Хаинбоаз, Твърдица - Елена) и си искат загряване. За мен това не е проблем, щото като си правя кефа веднъж в месеца искам да мога да им се доверя на 100%, а като загреят нямат мърдане.
Octavia III 2.0 TDI 184 DSG 4x4 '18 L&K
- SilverBullet
- Гараж: Skoda Octavia Estate SCOUT MK3 1.8TSI DSG 4X4 STAGE 3
Fabia MK3 1.2 TSI DSG 110HP - Обратна връзка:
Това с 4 човека и багаж нали?
- intense
- Гараж: Octavia 3 FL 1.8 TSI DSG
Някой с вЧепетления от GY ULTRAGRIP PERFORMANCE+ в размер 225/45R17?
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Де да знам, аз бих си го разтривал всекидневно. Континентал са ок.marcas написа: 18.10.2023, 14:55:17 Съгласен съм, но нали не си представяш, че с 2 тона Супърб съм на пистата всекидневно![]()
- Impress_me
- Гараж: Ex: Октавия 2.0ТДИ РС 2008
Ex: Октавия 2.0ТДИ ДСГ РС 2016
Ех: Фабия Монте Карло 1.0ТСИ ДСГ 2018
Ех: BMW X1 18d F48 x-drive
Ех: Skoda Fabia mk3 R5 Edition
Ex: MB W213 All-Terrain
Ex: BMW X1 20d F48 x-drive
Current: BMW 530i x-drive G31
Current: Служебно Камри
Това дойде днес за Фабията. Доста пресни.

На моята заложих на Конти 870P. Където първите впечатления са че трябва да се чистят от камъчета редовно. Като магнит са

На моята заложих на Конти 870P. Където първите впечатления са че трябва да се чистят от камъчета редовно. Като магнит са
- marcas
По спомен, колата си е 1840-50 кг по талон от завода излязла. Качвам се аз (87 кг) и хайде.
- SilverBullet
- Гараж: Skoda Octavia Estate SCOUT MK3 1.8TSI DSG 4X4 STAGE 3
Fabia MK3 1.2 TSI DSG 110HP - Обратна връзка:
Да де, с 4 човека и багажmarcas написа: 18.10.2023, 15:50:46 По спомен, колата си е 1840-50 кг по талон от завода излязла. Качвам се аз (87 кг) и хайде.
Повече от 1700кг едва ли има с пълен резервоар. Пишете си ги ей така тия килограми...