Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Stefan_dok
- Гараж: Octavia 2.0 TSI 7 DSG 4 x 4
Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)
Привет. Да оставя и аз моите първи впечатления. В петък сложих зимни Michelin alpin 6 205/55/17. Още при тръгване се усетиха като много тихи гуми, като разликата бе усезаема спрямо летните Pirelli.
- digitalundgrd
- Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
Не е ли рано за зимни? Следващите дни си го дават над 20 градуса ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
- atanashh
- Гараж: Octavia 4 RS TDI 4x4 7DSG
И аз в Събота ги сложих, сутринта по магистралата си падна до 8 градуса, през деня и без това не я карам...
Иначе си останах на същия размер като летните 225/45/18 Континентал 870P
Иначе си останах на същия размер като летните 225/45/18 Континентал 870P
-
5rar
И според мен е рано...тръгваш на 3 градуса и на обяд 25
Алпин 6 си е топ гума... Миналата зима го карах и на 28 градуса, та сега ще чакам трайно застудяване.
Алпин 6 си е топ гума... Миналата зима го карах и на 28 градуса, та сега ще чакам трайно застудяване.
- Us3rnam3d
- Гараж: Octavia III 2.0 TDI 184 DSG 4x4 '18 L&K
Зимните гуми винаги ги слагам след средата на ноември...по- рано от това ги изпичаш стабилно, освен ако не се кара само сутрин рано /вечер.
Octavia III 2.0 TDI 184 DSG 4x4 '18 L&K
- Impress_me
- Гараж: Ex: Октавия 2.0ТДИ РС 2008
Ex: Октавия 2.0ТДИ ДСГ РС 2016
Ех: Фабия Монте Карло 1.0ТСИ ДСГ 2018
Ех: BMW X1 18d F48 x-drive
Ех: Skoda Fabia mk3 R5 Edition
Ex: MB W213 All-Terrain
Ex: BMW X1 20d F48 x-drive
Current: BMW 530i x-drive G31
Current: Служебно Камри
Аз винаги съм слагал зимни гуми около Димитровден и летни на Първа пролет. Тази година подраних с едната кола за да не чакам.
- albertf
- Гараж: Skoda Octavia IV, 1.5 TSI
Привет, аз се колебая между Michelin Alpin 6 & Continental WinterContact 870P за същия размер на О4. Как се спря на Michelin-a?Stefan_dok написа: 16.10.2023, 08:51:00 Привет. Да оставя и аз моите първи впечатления. В петък сложих зимни Michelin alpin 6 205/55/17. Още при тръгване се усетиха като много тихи гуми, като разликата бе усезаема спрямо летните Pirelli.
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Continental WinterContact TS 870P са гума от performance клас (т.е. високоскоростни зимни гуми, устойчиви на странично поднасяне и мокро, не чак толкова превъзходни на сняг), докато Michelin Alpin 6 са от "стандартен" клас (не са чак толкова устойчиви на странично поднасяне и мокро, но пък са превъзходни на сняг).albertf написа: 16.10.2023, 16:18:03 аз се колебая между Michelin Alpin 6 & Continental WinterContact 870P
Зимните гуми на Michelin от performance клас са Michelin Pilot Alpin.
А зимните гуми на Continental от "стандартен" клас са TS 870 (без P накрая).
Затова трябва Michelin Alpin 6 да се сравняват с Continental WinterContact TS 870,
a Continental WinterContact TS 870P трябва да се сравнява с Michelin Pilot Alpin.
Hint: Ако ще се кара често по сняг и лед, бих препоръчал стандартни зимни гуми. Ако обаче ще се кара много рядко по сняг и лед, а по-често по мокри кални улици и пътища, бих препоръчал гуми от performance класа - те са по-добри за такива условия.
- Stefan_dok
- Гараж: Octavia 2.0 TSI 7 DSG 4 x 4
Здр. Дилемата беше Мишлен или Континентал. Разликите в тестовете на АДАК са минимални между двата модела, донякъде самата шарка на Континентала не ми допадна особено, отделно и мнението на приятел, който ми направи монтажа беше ЗА Мишлен и така се сведе избора към тях. А и на предната ми кола бях с по- стария модел Конти и исках и малко разнообразие. За сега много им се кефя, колата стъпва и се усеща много по добре от летните Pirelli. Ще чакаме и сняг да видим.
-
mykacu
- Гараж: 2016 Octavia 3 Combi DSG 2.0 150 (CRMB)
Тази цена изглежда доста приятна и не се сдържах да ги поръчам. Ще видим колко стари са като ги взема
https://webstore.sfa.bg/product/micheli ... alpin-6-mi

-
dalgia
- Гараж: Шкода Октавия3 2014 1,6 105 ps.
На Мишелин шарката е по едра което е плюс.На Конти е ситна и задържа много камъчета.
-
mykacu
- Гараж: 2016 Octavia 3 Combi DSG 2.0 150 (CRMB)
2019 са, пасувам.
mykacu написа: 17.10.2023, 00:11:24 Тази цена изглежда доста приятна и не се сдържах да ги поръчам. Ще видим колко стари са като ги взема
![]()
- R Dynamic LR5
- Гараж: 6M
- albertf
- Гараж: Skoda Octavia IV, 1.5 TSI
Има ли такива от вас, които са използвали монтаж и/или хотел на гуми в ЕТ Надежда? Доволни ли сте от услугите?
- R Dynamic LR5
- Гараж: 6M
Аз съм ползвала и двете им услуги, в продължение на 6 години.
От хотела нямам забележки, но, както самите ЕТ признават, гумаджийството не им е сила и правят грешки.
След подобна грешка и при мен - забравени стари тежести на една от джантите от предишен баланс, спрях да си оставям там гумите на хотел и ходя да ми сменят летният и зимният ми комплект джанти с гуми в сервиз по мой избор.
Преди това ползвах услугите на Шкода Център Надежда, град София, до Април 2022 година.
От хотела нямам забележки, но, както самите ЕТ признават, гумаджийството не им е сила и правят грешки.
След подобна грешка и при мен - забравени стари тежести на една от джантите от предишен баланс, спрях да си оставям там гумите на хотел и ходя да ми сменят летният и зимният ми комплект джанти с гуми в сервиз по мой избор.
Преди това ползвах услугите на Шкода Център Надежда, град София, до Април 2022 година.