Skoda Octavia 04 Combi VRS 2.0 TSI - Mystique

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2020
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
zzankov

ŠKODA MASTER

Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp

Мнение от zzankov »

Да не е от стъкло?
Аватар
neshtoZabavno

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Octavia VRS Estate 2.0 TSI 2023

Мнение от neshtoZabavno »

Нямам никакви спомени да съм я натискал колата около емблемата изобщо. Капака съм го отварял веднъж и си я затварям с пускане и я пробвам леко по краищата дали е затворена. Никога покрай емблемата уж ама де да го знам.
Предполагам това с PDR може да се оправи, да задействам нещата още утре,че така не ме свърта на едно място сега като знам,че има нещо.
Изображение

RACINGLINE ▪️ 034MOTORSPORT ▪️ SCORPION EXHAUSTS ▪️ MILLTEK SPORT ▪️ APR ▪️ KW SUSPENSION ▪️ CTS TURBO ▪️ DO88 PERFORMANCE ▪️ FORGE MOTORSPORT ▪️ WAGNER TUNING ▪️ EVENTURI
Аватар
Us3rnam3d

Škoda Фен²

Гараж: Octavia III 2.0 TDI 184 DSG 4x4 '18 L&K

Мнение от Us3rnam3d »

Колата в гараж ли стои? Да не се е подпирал някой умник на капака?
Octavia III 2.0 TDI 184 DSG 4x4 '18 L&K
Аватар
neshtoZabavno

Škoda Фен²

Не е в гараж по принцип, но последните няколко дена беше. Нямам никаква идея какво може да го е причинило честно казано . Таман изпробвах всички препарати и простотии, които бях накупил и час след като я паркирах пред нашите на село ( където няма никакъв трафик и хора ) и хоп се появи това. Не ми е направило впечатление докато я миех да е имало вдлъбнатина.
Нямам идея от какво може да е наистина ама здраве да е, ще го оправим.
Изображение

RACINGLINE ▪️ 034MOTORSPORT ▪️ SCORPION EXHAUSTS ▪️ MILLTEK SPORT ▪️ APR ▪️ KW SUSPENSION ▪️ CTS TURBO ▪️ DO88 PERFORMANCE ▪️ FORGE MOTORSPORT ▪️ WAGNER TUNING ▪️ EVENTURI
Аватар
blindbard

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Karoq, 1.5 TSI, DPCA, 6M, Business, MY 2020
Обратна връзка:

Мнение от blindbard »

neshtoZabavno написа: 10.09.2023, 16:30:41 Ще трябва да се обръща внимание как се затваря тази врата.
Това беше едно от първите неща, които ми обясни дилъра на ЕТ - меката ламарина на предния капак и начина на затваряне. Описано е точно от @BlackPearl.
В твоя случай явно ЕТ са си спестили разяснението.
Но... не се притеснявай, ще се оправи с PDR.
А да си я оставял под орех, круша или ябълка?
ЕА 211 EVO ACT, 110 kw/150 hp; тема: viewtopic.php?f=13&t=2656
Аватар
neshtoZabavno

Škoda Фен²

blindbard написа: 10.09.2023, 18:55:25 А да си я оставял под орех, круша или ябълка?
Не, но то колкото и да го мисля като не съм бил там или не съм го забелязал веднага, няма как да знам от какво се е случило. Ще го оправят майсторите. Само се чудя това ще мине ли по каско изобщо или да не се занимавам?
Изображение

Аватар
Us3rnam3d

Škoda Фен²

Гараж: Octavia III 2.0 TDI 184 DSG 4x4 '18 L&K

Мнение от Us3rnam3d »

neshtoZabavno написа: 10.09.2023, 19:21:19 Само се чудя това ще мине ли по каско изобщо или да не се занимавам?
Разбира се. Отиваш и обясняваш, че така си я намерил.
Octavia III 2.0 TDI 184 DSG 4x4 '18 L&K
Аватар
neshtoZabavno

Škoda Фен²

Чух се преди малко с един майстор, който ми обясняваше,че тъй като вдлъбнатината е до емблемата, там където се намира механизма за заключване това може и да не може да се оправи изобщо или да не е на 100% и да си личи малко или много. Това в pdr-bg Пловдив. Има още едни, които намирам,че се занимават с подобни неща, ако някой има опит и знае за фирма, хора ще се радвам да сподели.
Изображение

Аватар
neshtoZabavno

Škoda Фен²

Драмата с предния капак приключи и то с доста добър резултат според мен!
Оказа се,че да си намериш човек, който може да ти свърши работа в тази сфера или са доста малко или доста трудно се откриват. Звъннах може би на 5-6 PDR майстора, които изнамерих или се обясняват това как няма да стане, няма да са в града следващите 3 месеца или изобщо не си вдигат телефона. И накрая всичко стигна до Еуратек и общо взета нещата се случиха с техен подизпълнител (доколкото разбрах каква точно е връзката там).

Изображение

Покрай това и свърших и малко допълнителна работа и в началото на октомври месец някъде се очаква да фолирам цялата кола и остава да поръчам джанти със зимни гуми.
Преди да я взема колата много се бях надъхал да взема всичко от Maxton Design за Октавията ама сега така на живо честно казано ми харесва много повече без тези неща.
Изображение

Аватар
neshtoZabavno

Škoda Фен²

Малко ъпдейт по колата, която вече стана на 2600+ км и трябва да си призная,че всеки път като си лягам и знам,че следващият ден ще карам колата на дълго разстояние си се кефя супер много! Колата ми пълни душата и е супер комфортно пътуването с нея.

През My Skoda приложението видях,че мога да отключа някои "благинки" за колата срещу заплащане като разпознаване на пътните знаци и някаква екстра с амбиентното осветление и side assist-a ( мига червено да ти съобщи да си внимателен ала бала ). След едномесечно ползване мога да кажа,че и двете са супер безсмислени. Знаците ги разпознава, но на доста примерно след кръстовище при максимална скорост 90 още си седи на последния прихванат знак 30 или 60 ( тъй като не навсякъде имаме знаци за всичко ).

Поръчах си и няколко глезотийки от Kopacek и чакам скоро да дойдат. Поръчах си и touch-up сет с моя код на боята ( race blue ) за всеки случай, че на няколко пъти ставам свидетел как като съм паркирал пред блока някои съседи изобщо не внимават как си отварят вратите и спира във вратата на колата до тях. Веднъж видях някакъв чичка с една трошка буквално как спря до моята и си отвори вратата и спря баш в шофьорската врата на моята. Веднага слезнах да видя дали има нещо и за моя радост нямаше и драскотинка, а таман се бях надъхал да си го изкарам на някой [smilie=sarcastic.gif] И разбира се вече спирам така,че до мен да няма коли.

Иначе продължаваме с дългите пътувания и днеска Пловдив - Вакарел Гората и обратно си беше супер.
Това е разхода на отиване от Пловдив към Вакарел:

Изображение

А това на връщане към Пловдив:

Изображение

През цялото време карах със 120/130 някъде с кола с пълен багажник и трима възрастни с малко дете.
Изображение

Аватар
fryeruk

Škoda Фен

Гараж: Octavia MK4 Edition 1.5 TSI M

Мнение от fryeruk »

Капака в областта на емблемата е двойна ламарина и няма как тези вдлъбнатини да са се получили от затварянето му. По-скоро някой някъде е натиснал там. Интересно дали така е пристигнала и това не се е получило от автовоза. Хубавото е, че ся оправили и не си личи.
Относно Maxton добавките, абсолютно вярно, че стоят грубо. При мен (понеже не е VRS) липа им на предната броня не се връзва с нищо друго на визията. За това си купих отделно преден лип от Sportline версията на Октавия и заспа (запазва се и клиренса на колата). За да монтираш пък добавките на праговете на Maxton, трябва да надупчиш всеки праг за крепежните видии поне на 3 места, което на нова кола хич не ми е оферта [smilie=search.gif]
Последно промяна от fryeruk на 30.09.2023, 23:56:05, променено общо 1 път.
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Мнение от smoke »

fryeruk написа: 30.09.2023, 22:46:58 Капака е двойна ламарина и няма как тези вдлъбнатини да са се получили от затварянето му. По-скоро някой някъде е натиснал там.
И при мен има малка деформация на ламарината на капака - до един от ръбовете на средната линия, на 10-15 см над емблемата има малка кривина/изпъкналост - все едно че капакът е бил затворен върху нещо забравено отдолу. (Но щом е двойна ламарина, едва ли е такава причината, а не мога да погледна отдолу, тъй като там има текстилна изолация). Забелязах го няколко месеца след покупката на колата - случайно видях, че нещо криви отражението на светлината там и затова се загледах внимателно. Със сигурност не е от мен - аз винаги затварям капака с пускане, а не с натискане. Така съм го оставил, тъй като ако не го покажа специално, много трудно се забелязва.
Аватар
neshtoZabavno

Škoda Фен²

smoke написа: 30.09.2023, 23:24:49 на капака - до един от ръбовете на средната линия
И при мен имаше същото нещо само,че се появи когато се случи каквото вече се е случило с вдлъбнатината около емблемата. От дясната част на линията по капака, горе долу някъде по средата все едно отдолу е имало нещо остро и съм затворил капака и то го е повдигнало отвътре.
fryeruk написа: 30.09.2023, 22:46:58 Интересно дали така е пристигнала и това не се е получило от автовоза
На 100% колата не съм я приемал така. Това се случи доста след това. Нещото, което се замислих днеска докато я миех колата пак и слагах течна вакса на предния капак си викам да не би аз да съм го вдлъбнал докато съм бърсал с кърпата самата вакса. Днеска на един два пъти малко в по-горната част на предния капак усетих как капака леко хлътва и се връща обратно. Не знам дали има общо с това,че капака си беше и леко топъл.
Но аз вече спрях да го мисля, от каквото и да се е получило все тая, важното е,че се оправи. Сега трябва да измисля как да опазя колата от съседите. [smilie=sarcastic.gif] Мисля,че само фолио няма да ме спаси и ще трябва да взема някакво покривало. Гледах,че има такива с няколко слоя, които уж предпазвали и от градушка и т.н. Може да пробвам с нещо такова.
Изображение

Аватар
digitalundgrd

Cupra

Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo

Мнение от digitalundgrd »

Хахаха те тава с покривалото и аз съм го мислил навремето, НО ако със съседите имаш някаква вероятност да не те ударят или надраскат, то с покривалото 100% всеки път като го махаш/слагаш ще си правиш сам драскотини, защото няма шанс физически да е нон стоп "чиста като сълза". Освен това, като има вятър и ще мести/люшка тва покривало, нали се сещаш какво ще стане отдолЕ [smilie=sarcastic.gif]

Става, само ако колата е някаква съботно-неделна за кеф и стои в гараж. Изкарваш, кефиш се, прибираш се, миеш, ваксираш и мяташ покривалото, за да не прашлясва до другото каране ;)
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Мнение от smoke »

neshtoZabavno написа: 01.10.2023, 17:56:44 Сега трябва да измисля как да опазя колата от съседите.
То не е само от съседите. Даже съседите ти е вероятно повече да внимават, тъй като сте съседи. Докато по паркинги на магазини и молове няма опазване от драскотини и удари от врати.

Аз за година и два месеца съм успял винаги да спирам по паркингите надалеч или на такова разстояние от съседната кола, че при максимално отваряне на вратата си тя да не може да стигне до мен. В София това си е постижение. Но пък винаги се намира някой, който после да спре от другата ми страна на педя и малко, без да има нужда да е толкова близо. На жените пък не им стига дори и метър и половина разстояние, когато вкарват/изкарват детско столче и се бухат назад с всичките си чанти в съседната кола. Има и хора, които нарочно нараняват коли от злоба. Веднъж гледах на паркинг на Била как един чичка спря близо до един мерцедес и си отвори и двете врати във вратите на мерца. После докато товареше покупките си нарочно натискаше вратите си назад във вратите на мерца (уж случайно). Едвам се сдържах да не отида и да му ... , въпреки че колата не беше моя.

Фолио вероятно ще помогне срещу драскотини. Но пък е много скъпо, а и няма да предпази от деформация на ламарината от ръб на врата. Ламарините на новите октавии са много тънки. Затова аз само съм сложил едно керамично покритие, за да добави малко повече твърдост на лака (че тези новите бои и лакове са твърди точно колкото кашкавал) и да пази уж от леки драскотини и това е. При мен колата обаче нощува на подземно паркомясто, без коли до мен.
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia IV”