Супърб vs Артеон
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
istoyanov
- Гараж: Seat Leon ST FR
Супърб vs Артеон
Значи авторът да се преориентира към истински семейните автомобили. Тези посредствените изобщо да не ги гледа.
@dilema, все пак да драснеш, какво си решил. Успех!
@dilema, все пак да драснеш, какво си решил. Успех!
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Супърб vs Артеон
Аз смятам, че ще послуша мен
И ако все пак тези две коли са му таргета, ще вземе Супърб 280 к.с.
-
avladev
- Гараж: Superb 3 Combi FL Lava
Супърб vs Артеон
@dilema, аз съм с Л&К 190 бензин, ако имаш въпроси може да пишеш. За Артеон нз нищо.
-
tinchev54
Супърб vs Артеон
Има ли наистина смисъл от акустичните прозорци? При супърба опцията е само за предните. Не се ли обезсмисля като екстра когато задните не са и шума идва от там?
- Us3rnam3d
- Гараж: Octavia III 2.0 TDI 184 DSG 4x4 '18 L&K
Супърб vs Артеон
Шумът от вятъра (примерно на магистралата) трябва да е значително намален, нищо че са само отпред. Има смисъл, според мен.
Octavia III 2.0 TDI 184 DSG 4x4 '18 L&K
- odo
- Гараж: Х3 М40i
Супърб vs Артеон
Сравнявахме с приятели две коли един и същ модел една с акустични стъкла друга без и разликата беше осезаема в полза на тази с акустичните.
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Супърб vs Артеон
Завихрянето при движение (с по-висока скорост) на въздуха от страничните огледала поражда допълнителен шум в/покрай стъклата на водача и пътника до него. За това, акустичните стъкла се предлагат само за тях.
-
tinchev54
Супърб vs Артеон
Иначе не знам това колко е вярно, аз също гледах преди да поръчам супърб и артеона с оборудването сходно на супърб LK (излезе ми 81К лева с няколко допълнителни екстри 200 кс, без 4х4, ТДИ) е поне 100К лева.dilema написа: 24.09.2023, 18:45:16 - С отсъпките, Артеона е с няколко хиляди отгоре, но това за момента не ми е решаващия фактор.
- MHlebarov
- Гараж: 2.0 TDi 4x4 L&K 2018
Супърб vs Артеон
Моя супърб е обезшумяван в Авал. Следкато сложиш стъклопакета на предните джамове се родих, но пак не е като в S класа (тази в която се возих, не беше със стъклопакет), задните врати са тапицирани с гола пластмаса..
Говорих си наскоро пак с хората от Авал - собственика кара Артеон и се оплаква от шума, дори при пълно обезшумяване .. направи впечатление, че вратите нямат арка отгоре на прозореца.
Иначе, ми показаха, едно SQ8 дето правеха - има микрофони в купето, и говорители на предните греди, насочени към прозореца - noisecanceling система..
лудница
Говорих си наскоро пак с хората от Авал - собственика кара Артеон и се оплаква от шума, дори при пълно обезшумяване .. направи впечатление, че вратите нямат арка отгоре на прозореца.
Иначе, ми показаха, едно SQ8 дето правеха - има микрофони в купето, и говорители на предните греди, насочени към прозореца - noisecanceling система..
лудница
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
Супърб vs Артеон
Винаги колите без арки на прозорците са по шумни.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
-
Inspired1
Супърб vs Артеон
Имам поглед върху двата модела.
Тъй като са на една платформа размерите са доста приблизителни.
Артеон:
-Много стилен и хубав дизайн, но се усеща по-нисък;
-по-високи цени за обслужване и ремонт е Порше
-добре обезшумен, с прилична музика дайнаудио.
-дори и първите Артеони 190 и по-мощни са със 7 степенно дсг, в сравнение преди фейслифта Супърба е с 6. Особена разлика в движението не усещам
-мултимедията на артеона работи една идея по-мазно, особено в частта с карплей, който е безжичен преди фейслифта. В супърб е само с кабел. Решава се лесно с донгъл предполагам.
- Супърба е по-просторен вътре, макар и с малко. Има няколко въздуховода по-малко за климаъика.
-според мен, по-хубава гама цветове. Доста по-незабележим е в сравнение с Артеона. Музиката Кантон не свири лошо, мултимедията е адекватна и не изглежда хич зле. Артеонската е по-пипната макар че не виждам няква особена разлика освен качеството на картината на екрана.
-предполагам че кожата на Артеон Р-Лайн по-качествена от тази на Л&К или поне такова впечатление оставя на допир. Багажника на
Артеона има кийлес на всички врати...Супърба само отпред. Шкода не предлагат хедъп преди фейслифта, за после не мога да кажа.
Супърба е малко по-просторен.
Като цяло и двете коли са практични, VW има една идея по-качествени материали вложени в него.![thank_you2 [smilie=thank_you2.gif]](./images/smilies/thank_you2.gif)
Тъй като са на една платформа размерите са доста приблизителни.
Артеон:
-Много стилен и хубав дизайн, но се усеща по-нисък;
-по-високи цени за обслужване и ремонт е Порше
-добре обезшумен, с прилична музика дайнаудио.
-дори и първите Артеони 190 и по-мощни са със 7 степенно дсг, в сравнение преди фейслифта Супърба е с 6. Особена разлика в движението не усещам
-мултимедията на артеона работи една идея по-мазно, особено в частта с карплей, който е безжичен преди фейслифта. В супърб е само с кабел. Решава се лесно с донгъл предполагам.
- Супърба е по-просторен вътре, макар и с малко. Има няколко въздуховода по-малко за климаъика.
-според мен, по-хубава гама цветове. Доста по-незабележим е в сравнение с Артеона. Музиката Кантон не свири лошо, мултимедията е адекватна и не изглежда хич зле. Артеонската е по-пипната макар че не виждам няква особена разлика освен качеството на картината на екрана.
-предполагам че кожата на Артеон Р-Лайн по-качествена от тази на Л&К или поне такова впечатление оставя на допир. Багажника на
Артеона има кийлес на всички врати...Супърба само отпред. Шкода не предлагат хедъп преди фейслифта, за после не мога да кажа.
Супърба е малко по-просторен.
Като цяло и двете коли са практични, VW има една идея по-качествени материали вложени в него.
![thank_you2 [smilie=thank_you2.gif]](./images/smilies/thank_you2.gif)
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Супърб vs Артеон
Под 40 Артеона.
Нагоре Супърба.
Те тва е, Артеона работи и като пичеловка.![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Нагоре Супърба.
Те тва е, Артеона работи и като пичеловка.
Бееееее.....
-
Sec8200
- Гараж: под наем
Супърб vs Артеон
какви средни разходи на бензин има с тази конфигурация? А95 или А98 пише като минимум? Достатъчно ли сила има, при все, че не е малка колата?avladev написа: 25.09.2023, 22:05:44 @dilema, аз съм с Л&К 190 бензин, ако имаш въпроси може да пишеш. За Артеон нз нищо.
@MHlebarov, Mazda 6 имаха такива 2011г, когато си я купиш с Bose. Опитва се да прави обърната вълна и успява в някои честоти сякаш. Май не всеки понася тази технология, някой ги боли глава от NC - не съм аудиоексперт, но се получава някаква "компресия".
Ауди на всеки прозорец ли имат микрофони?
Последно промяна от Sec8200 на 30.09.2023, 14:55:07, променено общо 2 пъти.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Супърб vs Артеон
а над 50?Цецо75 написа: 30.09.2023, 14:08:52 Под 40 Артеона.
Нагоре Супърба.
Те тва е, Артеона работи и като пичеловка.![]()
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
- stefan L
- Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.
Супърб vs Артеон
Golf R