От известно време се ровя за инфо относно скаута. Оскъдно е, но поне е доста разхвърляно. Има няколко мистерии, които обаче за мен остават неразрешени:
Просвет
Води се 151 мм (+15 мм от нормалния супърб). Пасат и голф алтрак са ~175 мм.
Нормален супърб 3 се води с просвет от ~148 мм, но тогава математиката нещо не излиза. На други места намирам, че комби 2023 е със 156 мм?
Отделно DCC - което сваля просвета с 10мм, но от друга страна дилъра твърди, че за скаут това не е така. Тоест с DCC или без просвета е еднакъв може би, като остава въпроса колко точно е?
Окачване
Ако е без DCC, масово на голф алтрак слагат B6-ци с:
Предни 35-273806 (същия номер и за пасат алтрак)
Задни 24-267137 (същия номер и за пасат алтрак)
Това при положение, че искат да запазят сток просвета. Амортисьорите без DCC са монотюб, което за чист перформанс е по-добре от туинтюб (DCC варианта).
Ако е с DCC, за пасат алтрак номерата са:
Предни: 23-254343 (същия номер като на нормален пасат и супърб)
Задни: 20-279530 (различен номер от нормален пасат и супърб)
Само билщайн (B6) съм проучвал и сравнявал за 4х4 280, конитата не са опция за мен. В каталога на билщайн няма супърб скаут.
Извода е:
- Ако си без DCC имаш предни и задни амортисьори съобразени с допълнителния просвет.
- Ако си с DCC имаш заден амортисьор съобразен с допълнителния просвет, но предния е същия, като нормален супърб/пасат.
Би било интересно да се сравнят размер и ход на DCC vs non-DCC амортисьори, но не намирам пълно инфо.
С пружините положението е леко тъмна Индия. Може да се експериментира с пружини от тигуан - eibach (-30мм), ако се търси по голяма твърдост и контрол, но отново опираме до математиката за просвета. Ако се търсят ОЕМ пружини, тук има добро инфо.
Щангите не съм ги проучвал.
4х4 фантастика:
"If necessary, up to 90 per cent of the power can be transmitted to the rear axle; up to 85 per cent can even be directed to a single wheel."
Нивомат. Това има ли го, няма ли го, работи ли адекватно?
Някой ако си е замервал просвета или има отговори на другите въпроси ще съм благодарен да сподели.
![thank_you2 [smilie=thank_you2.gif]](./images/smilies/thank_you2.gif)