Супърб vs Артеон
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
dilema
Супърб vs Артеон
Здравейте, предстои ми закупуване на нов семеен автомобил и за момента съм се спрял на Superb L&K бензин 190 к.с. и Артеон R-Line бензин 190 к.с.
До сега не съм карал автомобил на VAG и от седмица се ровя в youtube и форуми. Осъзнавам, че пиша във форума на шкода, но доколко чета темите има хора с доста знания и не се крайно предубедени към марката.
Някакви идеи и насоки кой е по-добрия избор?
Ще карам основно в София около 10-15км макс всеки ден. Правим и ексзурзии в страната и Европа по 2-3-4 пъти в година. Това, което на мен ми направи впечатление до момента:
Дилъри:
- еуратек надежда са големи киселяци, ако за всяко обслужване ще ми късат нервите по-скоро ще ме откажат. В Дружба дали са по-отзивчиви?
- представителя на порше, с който комуникирах, беше супер
Шум:
- от тест драйва за 10тина мин на супърба не успях да разбера много. После за зачетох за проблемите с шума в купето, това дали е така и при текущия фейслифт? Артеона ми се стори доста тих.
Интериор:
- Шкодата изглежда по-дървена вътре сравнена с 'лачения' артеон. Това само до визията ли е или има в разлика в качеството на компонентите? Гледах някакво ревю, където заключиха че superb-а е 'recycle bin for vw tech', но ми звучи много преувеличено.
Шофиране:
- Шкода ми се стори някак по-мудна, но не са ли с еднакви двигатели и скоростни кутии? Пробвахме на разлини режими, но естествено за супер краткия тест драйв осигурен от шкода, впечатлението ми е много субективно.
Екстериор:
- Това също много зависи от човека, артеона не ми прилича много на семейна кола отвън.
Пари:
- С отсъпките, Артеона е с няколко хиляди отгоре, но това за момента не ми е решаващия фактор.
До сега не съм карал автомобил на VAG и от седмица се ровя в youtube и форуми. Осъзнавам, че пиша във форума на шкода, но доколко чета темите има хора с доста знания и не се крайно предубедени към марката.
Ще карам основно в София около 10-15км макс всеки ден. Правим и ексзурзии в страната и Европа по 2-3-4 пъти в година. Това, което на мен ми направи впечатление до момента:
Дилъри:
- еуратек надежда са големи киселяци, ако за всяко обслужване ще ми късат нервите по-скоро ще ме откажат. В Дружба дали са по-отзивчиви?
Шум:
- от тест драйва за 10тина мин на супърба не успях да разбера много. После за зачетох за проблемите с шума в купето, това дали е така и при текущия фейслифт? Артеона ми се стори доста тих.
Интериор:
- Шкодата изглежда по-дървена вътре сравнена с 'лачения' артеон. Това само до визията ли е или има в разлика в качеството на компонентите? Гледах някакво ревю, където заключиха че superb-а е 'recycle bin for vw tech', но ми звучи много преувеличено.
Шофиране:
- Шкода ми се стори някак по-мудна, но не са ли с еднакви двигатели и скоростни кутии? Пробвахме на разлини режими, но естествено за супер краткия тест драйв осигурен от шкода, впечатлението ми е много субективно.
Екстериор:
- Това също много зависи от човека, артеона не ми прилича много на семейна кола отвън.
Пари:
- С отсъпките, Артеона е с няколко хиляди отгоре, но това за момента не ми е решаващия фактор.
-
peyopetrishki
- Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp
Супърб vs Артеон
Ако се абстрахираш от цената, Артеона е по-хубавата кола. Политика на концерна.
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Супърб vs Артеон
Този Артеон не го ли приключват като модел? Мен това би ми било достатъчно да избера модела, който очевидно е по-успешен.
https://www.fleetnews.co.uk/news/manufa ... ume-models
https://www.fleetnews.co.uk/news/manufa ... ume-models
-
peyopetrishki
- Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp
Супърб vs Артеон
Рангел, няма смисъл в това, което казваш. ФВ някога си щели да спират Артеона, ама кога не се знае и дай затова да спрем да го купуваме
Успешни, неуспоешни колите са на 90% еднакви. Останалите 10% в плюс на Артеона.
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
-
ИзтрЪпнал
- Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23
Супърб vs Артеон
Подсказа се точно, политиката на концерна е да не предлага абсолютно еднакви автомобили. Ако търсиш обем, взимаш шкодата, ако търсиш по-добро качество, взимаш фау ве. Другото е пазарна икономика, който иска да продава повече, ще отидеш при него. ЕТ ме привлякоха като клиент, точно с желанието си да продават. Несериозно е тест драйва да е с продължителност от 10мин. Какъв е проблема, че ще спира артеон като модел? Не е заради това, че е некачествен или проблемен, а защото искат да продават повече електрокарите. Парите за развоя се насочват за и около тях.
- enenen
- Гараж: Kia Sportage NQ5 MHEV
Супърб vs Артеон
Колко са тези няколко хиляди разлика след отстъпките за шкодата? Съмнява ме да е малка разликата, но със сигурност Артеона е по-добър във всички показатели, освен ако не се захванеш за някой сантиметър отгоре тук и там, което общо взето е ала бала тъй като и Артеон и Пасат са си достатъчно широки.
- Драгомир
- Гараж: Octavia 3, 1.4 TSI, 140к.с., 6M
Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М
Супърб vs Артеон
Ако не ти е спешно, изчакай да излезе новия Супърб и тогава пак ги сравнявай. Настоящия модел е вече на 8-9 години. Щом няколко хиляди отгоре не са проблем (предвид, че цените на новия модел ще са най-вероятно по-високи).
Относно избора - много е субективно.
- Ако водещото е дизайн - Артеон
- Ако водещото е практичност и функционалност - Супърб
- Двигателите, скоростните кутии, окачването са еднакви
- обезшумяването в Артеон може и да е по-добро. Не мога да кажа. И при двата модела за мен е задължително добавянето на акустични стъкла. Разликата е осезаема.
- за този клас автомобил задължително и DCC
- дилърите нямат нищо общо със сервиза. Имал съм положителен и отрицателен опит с дилъри в ЕТ. Същото е и със сервиза. По същия начин имам положителен и отрицателен опит със сервиза на Порше изток. Зависи на кой ще попаднеш.
Относно избора - много е субективно.
- Ако водещото е дизайн - Артеон
- Ако водещото е практичност и функционалност - Супърб
- Двигателите, скоростните кутии, окачването са еднакви
- обезшумяването в Артеон може и да е по-добро. Не мога да кажа. И при двата модела за мен е задължително добавянето на акустични стъкла. Разликата е осезаема.
- за този клас автомобил задължително и DCC
- дилърите нямат нищо общо със сервиза. Имал съм положителен и отрицателен опит с дилъри в ЕТ. Същото е и със сервиза. По същия начин имам положителен и отрицателен опит със сервиза на Порше изток. Зависи на кой ще попаднеш.
-
Niksan
Супърб vs Артеон
За дилърите, както случиш...dilema написа: 24.09.2023, 18:45:16 Здравейте, предстои ми закупуване на нов семеен автомобил и за момента съм се спрял на Superb L&K бензин 190 к.с. и Артеон R-Line бензин 190 к.с.
Дилъри:
Шум:
Интериор:
Шофиране:
Екстериор:
Пари:
Шумът вероятно идва от там, че тестовият автомобил на ЕТ с този двигател е без акустични стъкла, с добавянето на тази екстра трябва да са по-добре нещата.
На хартия ускорението е еднакво. При Артеона добавят и звук в колонките, (поне при по мощните им двигатели) може това да те е заблудило.
По принцип във Фолксваген материалите са по качествени.
Лично на мен интериора на Суперба ми харесва повече.
Моят съвет е да направиш по дълъг тест драйв и с двете коли. Успех в избора.
- Impress_me
- Гараж: Ex: Октавия 2.0ТДИ РС 2008
Ex: Октавия 2.0ТДИ ДСГ РС 2016
Ех: Фабия Монте Карло 1.0ТСИ ДСГ 2018
Ех: BMW X1 18d F48 x-drive
Ех: Skoda Fabia mk3 R5 Edition
Ex: MB W213 All-Terrain
Ex: BMW X1 20d F48 x-drive
Current: BMW 530i x-drive G31
Current: Служебно Камри
Супърб vs Артеон
С оглед, че е демонстрационна най-вероятно е с акустични стъкла. Просто Шкодите са си шумни и това е целенасочено. Две коли на еднакви платформи, различен дизайн и различно качество на материалите. Ако и цената не е основен фактор, то вземай бялатаNiksan написа: 24.09.2023, 19:35:28 Шумът вероятно идва от там, че тестовият автомобил на ЕТ с този двигател е без акустични стъкла, с добавянето на тази екстра трябва да са по-добре нещата.
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Супърб vs Артеон
Всъщност абсолютно ясно е и кога ще го спрат и защо, най-логичната причина, не защото искат си продават елките, а защото Артеона не се продаваpeyopetrishki написа: 24.09.2023, 19:07:18 Рангел, няма смисъл в това, което казваш. ФВ някога си щели да спират Артеона, ама кога не се знае и дай затова да спрем да го купуваме![]()
Само да кажа, че аз много го харесвам като модел!
Sales figures for the Arteon have been on a downward trend in recent years, with Volkswagen selling 5537 in 2021 and only 1742 in 2022. The manufacturer confirmed to Car and Driver that 2024 will be the final model year for the Arteon
-
shpeki
Супърб vs Артеон
Ако имаш парите взимай артеона, по-хубав дизайн, материали, обезшумяване и тн
Както всички знаем всеки концерн с повече от една марка си сегментират внимателно моделите.
Както всички знаем всеки концерн с повече от една марка си сегментират внимателно моделите.
- zzankov
- Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp
Супърб vs Артеон
Дизайна на Артеон, особено във версия shooting brake, е без аналог. Определено това е един от най-красивите автомобили на концерна.
-
Niksan
Супърб vs Артеон
Сигурен съм. Тази, която е бизнес сив, 190 к. с., бензин е без акустични стъкла, дилърът ми каза, че когато са я поръчвали акустичните стъкла и прогресивното управление не са се предлагали.Impress_me написа: 24.09.2023, 20:05:22С оглед, че е демонстрационна най-вероятно е с акустични стъкла. Просто Шкодите са си шумни и това е целенасочено. Две коли на еднакви платформи, различен дизайн и различно качество на материалите. Ако и цената не е основен фактор, то вземай бялатаNiksan написа: 24.09.2023, 19:35:28 Шумът вероятно идва от там, че тестовият автомобил на ЕТ с този двигател е без акустични стъкла, с добавянето на тази екстра трябва да са по-добре нещата.![]()
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
Супърб vs Артеон
Техниката при двете коли е еднаква. Разликата в общи линии е в дизайна и, че артеона е по добре обезшумен, шкодата има повече място отвътре, но като цяло целия интериор се усеща по евтин.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Супърб vs Артеон
Артеона вземай,ако имаш възможност.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ