Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Niksan написа: 20.02.2023, 14:18:37
Освен да получаваш онлайн информация за колата като колко гориво има в нея и други подробности, за друго ползва ли си Skoda Connect Online?
Освен разход на гориво, показва и кога трябва да постиш сервиз, виждаш локацията на автомобила в паркирано състояние (полезно когато си в чуждо населено място), можеш да накраш автомобила да присветне или бибитне, евентуално можеш да го отключиш/заключиш. При разни дефинирани от теб събития може да ти изпрати известие. Алармата също подава известията към тази услуга.
Така или иначе новите автомобили идват с 1г достъп до въпросната услуга, та всеки може да разцъка преди да се бръкне за втората.
Аз ползвам опцията да си намериш адрес в Trip Planner-a и да си го изпратиш на навигацията. Доста удобно ми е така.
Също много удобно е текущото местоположение на колата, както колегата отгоре спомена.
Доколкото разбрах от проучванията, които направих двигателя се газифицира добре (доста хора, които имат коли с този двигател, твърдят че няма проблем с газифицирането).
Шкода (ЕТ) предлагат опцията да монтират газта още при пристигането на колата като пълната гаранция на колата важи след интервенцията. Монтажът става в партньорите им от БРЦ България. Ако не монтираш газта при пристигането на колата можеш да го направиш по всяко време, обаче трябва да стане в БРЦ България или през шкода (ЕТ), за да важи гаранцията.
За по голямото братче 280 к. с. Важи същото с изключение на това че няма много мнения по форуми как се държи колата след интервенцията. Дилърите в ЕТ твърдят че и по мощният мотор няма проблем с газта.
Аз все още нямам съпърб, така че от личен опит не мога да коментирам.
Хаха всеки има право на избор .
Без значение каква е колата , човек си разглежда бюджета който има за какво да ги дава .
Горивото е един постоянен разход който минава и заминава …. Ако се загледаш моментно си викаш хайде няма смисъл..
Но примерно аз в моя случай минавам около 130000 км за 3 години ..
Което се спестяват по минимум 5000 лв на година от гориво което храниш другите по веригата .
Всеки сам си решава кой как си харчи парите .
В момента карам октавия 1,5 метан фабрично 2020 г и за 8 лв минавам 100 км ( и по нищо не се разбира, че е на метан ) но нека да ми е зле.
В момента обсъждаме да вземем и супърб 2.0 190 коня и да му сложим газ( че супърба имат много добри оферти)
Дайте ми ориентировъчни данни за разход и на 2 те горива.
Благодаря предварително.
П.С. Със Спестените пари от гориво може да отидете на почивки което е нещо по смислено ( be happy )
При разлика в цената от 5 хил лв на година за 5 години са 25 хил лв.
Сметки за 30 хил км.
Среден разход: 8л/100
Цена на бензина: 3,15 лв/л.
Цена на газта: 1,15 лв/л.
Бензин: 3,15х8х300 = 7560 лв за 30 хил км.
На газ: (3,15х1+7х1,15)х300 = 2420 лв за 30 хил км.
За периода на гарнцията се пестят над 25 хил лв. В западнали страни като Италия и Холандия карат на газ, в БГ не "тураш" щот няма смисъл, но иначе всякакви врътки и схеми да се укрият данъци са добри дошли.
Да не говорим че никой не пита дали да "туриш" или не?
Последно промяна от Niksan на 21.09.2023, 20:15:47, променено общо 1 път.
Evelin99 написа: 21.09.2023, 19:54:26
Хаха всеки има право на избор .
Без значение каква е колата , човек си разглежда бюджета който има за какво да ги дава .
Горивото е един постоянен разход който минава и заминава …. Ако се загледаш моментно си викаш хайде няма смисъл..
Но примерно аз в моя случай минавам около 130000 км за 3 години ..
Което се спестяват по минимум 5000 лв на година от гориво което храниш другите по веригата .
Всеки сам си решава кой как си харчи парите .
В момента карам октавия 1,5 метан фабрично 2020 г и за 8 лв минавам 100 км ( и по нищо не се разбира, че е на метан ) но нека да ми е зле.
В момента обсъждаме да вземем и супърб 2.0 190 коня и да му сложим газ( че супърба имат много добри оферти)
Дайте ми ориентировъчни данни за разход и на 2 те горива.
Благодаря предварително.
П.С. Със Спестените пари от гориво може да отидете на почивки което е нещо по смислено ( be happy )
Свиквай, малко е кофти атмосферата в този форум, но можеш да откриеш полезни неща.
Цецо75 написа: 22.09.2023, 07:58:42
Или поне на мен не ми е известно. Нито Супърб, нито Кодиак, нито Октавия с последното двулитрово ТСИ нямаме на пропан. Ебахти форума