Относно предните светлини на Шкода Karoq
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- velll
- Гараж: Honda CRV 2.2 CDTI 2013
Skoda Karoq 2.0 TSI 4x4 Sportline
Здравейте! Гледам снимки на хора които сега им доставят нови коли и дневните фарове изглеждат като 1 цяла лента. Не трябва ли да са на две нива. Има ли значение примерно матричните фарове да са с разделени дневни или обратно. Аз чакам Sport line и ми казаха когато поръчвам че ще са на две нива? ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
- spaldingrs
- Гараж: Карок Вижън 1.5 TSI DSG 2024
Ford Focus 3 1.0 ecoboost 125 кс 6M 2017
Разделените дневни са към матричните светлини. Спорт Лайнът би трябвало да е с такива. Не си ли знаеш детайлите по поръчката?! Виж си офертата и договора. Имаш ли матрични светлини, си със "счупените" дневни. Правата лента е с обикновения фар. При тях го има изрязването в бронята, но остава празно.
Отнасяй се с хората така, както искаш те да се отнасят с теб!
- velll
Благодаря. Именно че очаквах да е със "счупени" дневни а все попадах на прави и се замислих.... Мислех че всички са разделени. Разделените ми харесват повече
-
ИзтрЪпнал
- Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23
Преди фейслифта, адаптивните full led са с прави дневни. След фейслифта, матричните led са на два реда.
- spaldingrs
Здравейте колеги,
Малко в страни от темата, но има някаква връзка де
.
Интересува ме, пръскачките на фаровете дали могат да се изключват? Мнението ви за тази фунция. Впечатленията ви, биха ми били полезни.
Малко в страни от темата, но има някаква връзка де
Интересува ме, пръскачките на фаровете дали могат да се изключват? Мнението ви за тази фунция. Впечатленията ви, биха ми били полезни.
- velll
На Карок кога се включват .... Понеже още чакам и не съм карал... На CRV първия път когато са включени късите светлини автоматично пръска ако натиснеш помпичката
-
tahumbata
- Гараж: Karoq Style 2019 1.5 TSI DSG 4x4 лава син металик
Не мога да ви кажа за пръскачките, защото масово гледам, че им крадат капачките отпред. И то на всякакви модели, не само на Шкода и на Карок. Принципно трябва да има настройка в инфотеймънта в раздела за чистачките и предполагам може да се избере дали пръскачките за фаровете да пръскат заедно с предното стъкло или не, но ако има някой с пръскачки, нека пише, че и на мен ми е интересно. Иначе единствения бонус за мен е, че казанчето за течност е 5 литра вместо три. Аз лично много пръскам и трябва да доливам всеки месец течност, понякога и два пъти месечно. Което с този капак без амортисьор е досадно.
- spaldingrs
Привет, в ръководството пише, че се включват автоматично на всяко 10-то пръскане на челното стъкло. Иначе за казанчето и аз ще съм доволен, че е по-голямо. Сега на Фокуса ми е малко, някъде към 2.7-3 л е. И в гадно време свършва за отрицателно време. Ще търсим ръчно изключване като пристигне "Белият лебед" 
- Us3rnam3d
- Гараж: Octavia III 2.0 TDI 184 DSG 4x4 '18 L&K
От книжката на моята Октавия, 2018:
До почистване на фаровете се стига при следните условия.
Запалването е включено.
Късите светлини са включени.
Външната температура е -12 °C до +39 °C.
Почистване на фаровете се извършва винаги при първото и след всяко де-
сето пръскане на предното стъкло. Настройката на интервала на пръскане
може да се регулира от специализиран сервиз (максимум след всяко два-
десето напръскване на предното стъкло).
До почистване на фаровете се стига при следните условия.
Запалването е включено.
Късите светлини са включени.
Външната температура е -12 °C до +39 °C.
Почистване на фаровете се извършва винаги при първото и след всяко де-
сето пръскане на предното стъкло. Настройката на интервала на пръскане
може да се регулира от специализиран сервиз (максимум след всяко два-
десето напръскване на предното стъкло).
Octavia III 2.0 TDI 184 DSG 4x4 '18 L&K
- spaldingrs
И при Карока е същата работа.

-
nitro
- Гараж: Skoda Karoq 1.5 tsi DSG7 MY24
А по темата, какви са ви впечатленията от фаровете на Карок. Обмислям купуване на фейслифта и се чудя дали си заслужава инвестиция в матрични или и стандартните лед вършат добра работа.
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Че матричните са някакво превъзходно, много хубаво нещо, понеже "матричните правят ден", е една мантра, също като тази, че DSG било много хубаво, несравнимо по-хубаво от ръчни скорости!nitro написа: 22.08.2023, 20:04:48 дали си заслужава инвестиция в матрични или и стандартните лед вършат добра работа.
Ако досега си ползвал и свикнал с рефлекторни фарове, тогава си вземи стандартни LED-фарове и няма да имаш проблем.
Матричните са с лупи и рязко отсичат светлината - където светят, светят яко, а извън осветения сектор е пълен мрак. Колкото и да ме убеждават хора, че това е много хубаво, аз си имам различно мнение по въпроса. Силната светлина в осветения сектор настройва очите към нея и те съвсем не могат да видят нищо в тъмното встрани от нея.
Също така, на матричните не можеш сам да си им коригираш височината (може само чрез калибриране в сервиз), докато на стандартните LED-фарове можеш сам чрез инфотейнмънта да им коригираш позицията в няколко степени.
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
А LED-a няма ли лупи?
У вас като е пусната лампата в стаята и погледнеш през прозореца в тъмното,виждаш ли навън?smoke написа: 22.08.2023, 20:56:34 Силната светлина в осветения сектор настройва очите към нея и те съвсем не могат да видят нищо в тъмното встрани от нея.
Не знам как е при Карок,но на Октавия с ЛЕД пак си трябва настройка в сервиз.smoke написа: 22.08.2023, 20:56:34 докато на стандартните LED-фарове можеш сам чрез инфотейнмънта да им коригираш позицията в няколко степени.
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
На О4 и на Karoq нямат лупи. За Karoq виж второто видео горе. А LED-фаровете на О4 можеш да ги видиш ето тук:
viewtopic.php?p=322523#p322523
То и тук за генерално настройване сигурно си трябва в сервиз, но при О4 и Karoq при нематрични фарове си има и донастройка в инфотейнмънта, на няколко степени, колко ти е натоварена колата отпред и отзад, и така коригира височината на фаровете.igeorgiev82 написа: 22.08.2023, 21:27:32 Не знам как е при Карок,но на Октавия с ЛЕД пак си трябва настройка в сервиз.
Да, когато е пусната лампата вкъщи, се осветява и двора навън, и аз виждам там. Ти ако не виждаш, имаш проблем.igeorgiev82 написа: 22.08.2023, 21:27:32 У вас като е пусната лампата в стаята и погледнеш през прозореца в тъмното,виждаш ли навън?
-
nitro
- Гараж: Skoda Karoq 1.5 tsi DSG7 MY24
Благодаря за коментарите! Всъщност въпроса ми бе дали стандартните лед на Карока осигуряват много добра осветеност нощем.