Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)

Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
dpenov

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 2 FL 1.4 TSI

Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)

Мнение от dpenov »

Тази гума толкова идеално да се прокъса си е доста странно. Сякаш от завода са изпуснали нещо. Аз карам премиум контакт 7 и съм минавал неволно през големи дупки и за щастие са все още здрави. Да, малко са им меки бордовете, но не бих казал че са толкова много. Имам зимни Мишлен и те са хептен мекици.
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

Мнение от Sec8200 »

digitalundgrd, wow!

Побиха ме тръпки, дано всички са ок.

@slavkoff, нищо чудно да е така..Навремето имаше бум на кражби по сходна схема. Мислех, че тези времена са отминали, но напоследък парите пак са кът.

Дано си се разминал с уплах и нещо леко.
Аватар
zar

Škoda Ludicrous

Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx

Мнение от zar »

Rangel написа: 18.08.2023, 14:32:55 Континентал печелят повече, защото влагат по-малко гума. Много лесно се "раняват" странично.
Така си е!Карал съм един път само с контита с меки бордове и се оказа ,че са тънички ,но после минах САМО на такива с XL (extra load) и вече 2 чифта от тях съм износил без никакви проблеми ,като кривини ,балони и тн.Друг техен плюс(поне за мен)е ,че почти всичките им "XL" са с предпазни бордове ,вероятно заради спецификата на гумата.Возията е малко по-дървена ,но той Скаута и без това си е така [smilie=sarcastic.gif]
Dieselgate Team member
alexinchains

Škoda Фен

Гараж: Йоника

Мнение от alexinchains »

Колеги, препоръчайте откъде да си взема зимни гуми за Кодиака, като му дойде времето.

Харесал съм си MICHELIN Pilot Alpin 5 SUV и се заглеждам по Примекс, Медина-Мед и Диана, тъй като ми се иска да ползвам и монтаж/демонтаж и хотел за гуми.

Досега винаги съм поръчвал от avtogumi.bg и съм си държал гумите при мен, ама с тия големи баници не ми се занимава.

ПП знам че е рано да се мисли за зимни гуми, ама видях темата, пък и да съм подготвен.
dpenov

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 2 FL 1.4 TSI

Мнение от dpenov »

В Диана и Медина обикновено има доста народ, иначе където е най-евтино. Последно бях поръчал от бггуми като там излезе най-евтино, но може местополижението им на Симеоновско до околовръстното да не ти е удобно. Не са ми играли номера за криви джанти и тн и накрая имаше и някаква отстъпка.
istoyanov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Seat Leon ST FR

Мнение от istoyanov »

Ако мога не бих използвал услугите на Диана. Последните пъти ходя в Примекс и останах доволен. Но не забравяме, че има значение и на кой си попаднал. Знам, че други ходя при човек от форума и са много доволни. Ама как се казваше .. Може да погледнеш в темата на Явор.
Аватар
zar

Škoda Ludicrous

Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx

Мнение от zar »

alexinchains написа: 19.08.2023, 16:06:27 Медина-Мед
През последните около 15 години нови гуми само от там съм си купувал и не съм имал никакви оплаквания!Преди две седмици посетих "Примекс" за едни всесезонки за колата на жена ми и обслужването беше добро ,а гумите ще видим с времето ;)
Dieselgate Team member
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Мнение от smoke »

istoyanov написа: 19.08.2023, 18:10:11 Последните пъти ходя в Примекс и останах доволен.
През 2018 г. Примекс (Велико Търново) ми продадоха 4 Michelin PS3 от 2014 година, които били "надлежно съхранявани в склад, на тъмно, както си трябвало". Едната от четирите я дотъркаляха от външната витрина на шоурума :))) Толкова за Примекс :)
Аватар
Us3rnam3d

Škoda Фен²

Гараж: Octavia III 2.0 TDI 184 DSG 4x4 '18 L&K

Мнение от Us3rnam3d »

Решил съм да скоча на всесезонни. Мишлен кросклимат 2, 225/40/18. Ще ги купя другата седмкца от Медина Мед и ще споделям отзиви с времето.
Octavia III 2.0 TDI 184 DSG 4x4 '18 L&K
istoyanov

Škoda Ентусиаст

Мнение от istoyanov »

smoke написа: 19.08.2023, 23:31:21 външната витрина на шоурума
Точно това е на кого си попаднал. Веднъж за мен не е опит. Криви гуми, лош баланс, липсващи болтове, "криви джанти", нови винтили и тн са прийоми на Диана навсякъде. Явно фирмена политика.
От BGGumi също съм вземал на място веднъж - останах доволен.
@Us3rnam3d, ти не настъпваш ли повечко ? Всесезонната май е за доста по-спокойно шофиране.
Аватар
Us3rnam3d

Škoda Фен²

Гараж: Octavia III 2.0 TDI 184 DSG 4x4 '18 L&K

Мнение от Us3rnam3d »

istoyanov написа: 20.08.2023, 05:08:33 @Us3rnam3d, ти не настъпваш ли повечко ? Всесезонната май е за доста по-спокойно шофиране.
Настъпвам... Колко да я настъпвам. 160-165 ми е максималната постоянна скорост на магистралата и то само и единствено ако условията и трафика го позволяват. Да, понякога вдигам и повече, но отново се съобразявам с условията. Все пак си имат скоростен индекс тези гуми, не би следвало да има проблем. На междуградско са ме държали в пътя и евтини летни Dayton Touring, където с Дачията границата между живота и смъртта е адски тънка ако не прецениш завоя правилно. [smilie=sarcastic.gif] Мисля, че с тези параметри на джантите в режим спорт на всичко без кутията (така карам на извънградско, понякога и в ръчен режим) колата е достатъчно стабилна. Ще ги видим [smilie=pardon.gif]
Octavia III 2.0 TDI 184 DSG 4x4 '18 L&K
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

Мнение от Sec8200 »

Us3rnam3d написа: 20.08.2023, 08:48:10 Dayton Touring
никак не лоша гума.

Помисли дали да не си купиш по-добре два комплекта Falken вместо едни всесезонни...Или Firestone, Hankook.
istoyanov

Škoda Ентусиаст

Мнение от istoyanov »

@Us3rnam3d, според мен тези скорости не са проблем (освен евентуално прегряването лятото). Аз по-скоро не знам колко държат странично и на сняг (зависи къде ходиш, тъй като в София кой знае колко сняг няма, ама каза нещо за Драгалевци). Има положителни мнения за всесезонните . Аз все още предпочитам летни/зимни среден клас. Както каза си решил - ще е интересно мнението, въпреки че ти си 4х4 така че зимата по-скоро няма да имаш драми. Стреляй ! [smilie=beach.gif]
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Мнение от Rangel »

… и като спира зимата 4х4 ще се въртят на обратно, да помагат. Иначе тук зима в София от години не е имало.
istoyanov

Škoda Ентусиаст

Мнение от istoyanov »

Rangel написа: 20.08.2023, 09:34:56 като спира зимата
Съгласен съм. То за това и се съобразяваш с гумите, ако можеш [smilie=sarcastic.gif]
Спрямо Conti SportContact 7 на сухо спират 4м повече, а на мокро - 10м повече са необходими, което е доста..
Публикувай отговор

Обратно към “Съвети за нашите шкоди”