Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
dpenov
- Гараж: Octavia 2 FL 1.4 TSI
Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)
Тази гума толкова идеално да се прокъса си е доста странно. Сякаш от завода са изпуснали нещо. Аз карам премиум контакт 7 и съм минавал неволно през големи дупки и за щастие са все още здрави. Да, малко са им меки бордовете, но не бих казал че са толкова много. Имам зимни Мишлен и те са хептен мекици.
-
Sec8200
- Гараж: под наем
digitalundgrd, wow!
Побиха ме тръпки, дано всички са ок.
@slavkoff, нищо чудно да е така..Навремето имаше бум на кражби по сходна схема. Мислех, че тези времена са отминали, но напоследък парите пак са кът.
Дано си се разминал с уплах и нещо леко.
Побиха ме тръпки, дано всички са ок.
@slavkoff, нищо чудно да е така..Навремето имаше бум на кражби по сходна схема. Мислех, че тези времена са отминали, но напоследък парите пак са кът.
Дано си се разминал с уплах и нещо леко.
- zar
- Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx
Така си е!Карал съм един път само с контита с меки бордове и се оказа ,че са тънички ,но после минах САМО на такива с XL (extra load) и вече 2 чифта от тях съм износил без никакви проблеми ,като кривини ,балони и тн.Друг техен плюс(поне за мен)е ,че почти всичките им "XL" са с предпазни бордове ,вероятно заради спецификата на гумата.Возията е малко по-дървена ,но той Скаута и без това си е такаRangel написа: 18.08.2023, 14:32:55 Континентал печелят повече, защото влагат по-малко гума. Много лесно се "раняват" странично.
Dieselgate Team member
-
alexinchains
- Гараж: Йоника
Колеги, препоръчайте откъде да си взема зимни гуми за Кодиака, като му дойде времето.
Харесал съм си MICHELIN Pilot Alpin 5 SUV и се заглеждам по Примекс, Медина-Мед и Диана, тъй като ми се иска да ползвам и монтаж/демонтаж и хотел за гуми.
Досега винаги съм поръчвал от avtogumi.bg и съм си държал гумите при мен, ама с тия големи баници не ми се занимава.
ПП знам че е рано да се мисли за зимни гуми, ама видях темата, пък и да съм подготвен.
Харесал съм си MICHELIN Pilot Alpin 5 SUV и се заглеждам по Примекс, Медина-Мед и Диана, тъй като ми се иска да ползвам и монтаж/демонтаж и хотел за гуми.
Досега винаги съм поръчвал от avtogumi.bg и съм си държал гумите при мен, ама с тия големи баници не ми се занимава.
ПП знам че е рано да се мисли за зимни гуми, ама видях темата, пък и да съм подготвен.
-
dpenov
- Гараж: Octavia 2 FL 1.4 TSI
В Диана и Медина обикновено има доста народ, иначе където е най-евтино. Последно бях поръчал от бггуми като там излезе най-евтино, но може местополижението им на Симеоновско до околовръстното да не ти е удобно. Не са ми играли номера за криви джанти и тн и накрая имаше и някаква отстъпка.
-
istoyanov
- Гараж: Seat Leon ST FR
Ако мога не бих използвал услугите на Диана. Последните пъти ходя в Примекс и останах доволен. Но не забравяме, че има значение и на кой си попаднал. Знам, че други ходя при човек от форума и са много доволни. Ама как се казваше .. Може да погледнеш в темата на Явор.
- zar
- Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx
През последните около 15 години нови гуми само от там съм си купувал и не съм имал никакви оплаквания!Преди две седмици посетих "Примекс" за едни всесезонки за колата на жена ми и обслужването беше добро ,а гумите ще видим с времето
Dieselgate Team member
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
През 2018 г. Примекс (Велико Търново) ми продадоха 4 Michelin PS3 от 2014 година, които били "надлежно съхранявани в склад, на тъмно, както си трябвало". Едната от четирите я дотъркаляха от външната витрина на шоурума :))) Толкова за Примекс :)
- Us3rnam3d
- Гараж: Octavia III 2.0 TDI 184 DSG 4x4 '18 L&K
Решил съм да скоча на всесезонни. Мишлен кросклимат 2, 225/40/18. Ще ги купя другата седмкца от Медина Мед и ще споделям отзиви с времето.
Octavia III 2.0 TDI 184 DSG 4x4 '18 L&K
-
istoyanov
Точно това е на кого си попаднал. Веднъж за мен не е опит. Криви гуми, лош баланс, липсващи болтове, "криви джанти", нови винтили и тн са прийоми на Диана навсякъде. Явно фирмена политика.
От BGGumi също съм вземал на място веднъж - останах доволен.
@Us3rnam3d, ти не настъпваш ли повечко ? Всесезонната май е за доста по-спокойно шофиране.
- Us3rnam3d
- Гараж: Octavia III 2.0 TDI 184 DSG 4x4 '18 L&K
Настъпвам... Колко да я настъпвам. 160-165 ми е максималната постоянна скорост на магистралата и то само и единствено ако условията и трафика го позволяват. Да, понякога вдигам и повече, но отново се съобразявам с условията. Все пак си имат скоростен индекс тези гуми, не би следвало да има проблем. На междуградско са ме държали в пътя и евтини летни Dayton Touring, където с Дачията границата между живота и смъртта е адски тънка ако не прецениш завоя правилно.istoyanov написа: 20.08.2023, 05:08:33 @Us3rnam3d, ти не настъпваш ли повечко ? Всесезонната май е за доста по-спокойно шофиране.
Octavia III 2.0 TDI 184 DSG 4x4 '18 L&K
-
Sec8200
- Гараж: под наем
никак не лоша гума.
Помисли дали да не си купиш по-добре два комплекта Falken вместо едни всесезонни...Или Firestone, Hankook.
-
istoyanov
@Us3rnam3d, според мен тези скорости не са проблем (освен евентуално прегряването лятото). Аз по-скоро не знам колко държат странично и на сняг (зависи къде ходиш, тъй като в София кой знае колко сняг няма, ама каза нещо за Драгалевци). Има положителни мнения за всесезонните . Аз все още предпочитам летни/зимни среден клас. Както каза си решил - ще е интересно мнението, въпреки че ти си 4х4 така че зимата по-скоро няма да имаш драми. Стреляй ! ![beach [smilie=beach.gif]](./images/smilies/beach.gif)
![beach [smilie=beach.gif]](./images/smilies/beach.gif)
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
… и като спира зимата 4х4 ще се въртят на обратно, да помагат. Иначе тук зима в София от години не е имало.
-
istoyanov
Съгласен съм. То за това и се съобразяваш с гумите, ако можеш
Спрямо Conti SportContact 7 на сухо спират 4м повече, а на мокро - 10м повече са необходими, което е доста..