Попитай майстора?
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
peyopetrishki
- Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp
Попитай майстора?
Карай си бре човек. Смени го след 40 000км (малко по-рано) и си свиркаш.
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
- DoH_KuXoT
- Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp
Попитай майстора?
и това е вариант , ама си викам дали пък да не сваля филтъра да видя чорбичка ли е вътре , хем нямам и акумулатор да ми пречи
в багажника ми е
- zar
- Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx
Попитай майстора?
Това може само да те радваdalgia написа: 24.07.2023, 20:07:26 Последните няколко пъти обаче интервала между тях се увеличава.Тия работи ги следя.Предният път беше на 370 км.Последният път регенерира на 450 км
Dieselgate Team member
- ssiliev
- Гараж: Octavia 1 FL 1,9 TDI ASV (1U5)- "Бабичката"
Karoq SL 1,5 TSI ACT DXD (NU7) - "Младежа" - Обратна връзка:
Попитай майстора?
Здравейте
Да споделя и по-скоро да питам нещо.
Днес като се прибрах от работа и отивайки към колата на паркинга забелязах, че задното ми стъкло (на багажника) на колата е с начупени краища по ъглите.
След като го огледах отблизо се оказа, че стъклото е напукано цялото.

Мисля, че причината за счупването е удар с камък или нещо друго твърдо.

Паркинга ни е в непосредствена близост до булеварда и причините може да са много.
Въпросът ми е, според вас това стъкло би ли издържало да шофирам колата докато търся къде да ми го сменят? Стъклото е фолирано и мисля, че точно фолиото го държи.
Другият ми въпрос към Варненци е: Бихте ли ми предложили, къде да отида да ми го сменят.
Благодаря
Да споделя и по-скоро да питам нещо.
Днес като се прибрах от работа и отивайки към колата на паркинга забелязах, че задното ми стъкло (на багажника) на колата е с начупени краища по ъглите.

След като го огледах отблизо се оказа, че стъклото е напукано цялото.
Мисля, че причината за счупването е удар с камък или нещо друго твърдо.

Паркинга ни е в непосредствена близост до булеварда и причините може да са много.
Въпросът ми е, според вас това стъкло би ли издържало да шофирам колата докато търся къде да ми го сменят? Стъклото е фолирано и мисля, че точно фолиото го държи.
Другият ми въпрос към Варненци е: Бихте ли ми предложили, къде да отида да ми го сменят.
Благодаря
- zzankov
- Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp
Попитай майстора?
Две поредни години имах същият проблем след силни ветрове, явно задното стъкло е слабо. Стъкло търсиш в Мустанг. Кобра ги забрави. Нямат. Около 300лв е в Мустанг. Даже имаше наличност. Европейско е.- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Попитай майстора?
Страничните и задното стъкло са такива, че при счупване някъде те се натрошават веднага целите на мънички квадратчета и се разпадат. Целта е при евентуална катастрофа, ако вратите са блокирали и не се отварят, пътниците да могат да излязат през прозорците без да се нарежат. (Разбивачите на коли така разбиват стъклата - пъхат отверка в единия ъгъл на прозореца и усукват стъклото - то ведната цялото става на сол).ssiliev написа: 15.08.2023, 20:02:22 Въпросът ми е, според вас това стъкло би ли издържало да шофирам колата докато търся къде да ми го сменят? Стъклото е фолирано и мисля, че точно фолиото го държи.
Задното ти стъкло най-вероятно го държи фолиото. Затова не трябва да се бавиш.
- Mad___Max
- Гараж: Škoda Octavia Mk1 1.8 20V SLX
Škoda Octavia Mk3 1.4 TSI Vision
Попитай майстора?
Светльо, то фолиото го държи, ама никой не знае докога. Може на някоя неравност/дупка да се сгромоляса в багажника.
Както каза колегата Кобра - не, автостъкла Мустанг до затвора или Автостъкла Триплекс по пътя за Каменар вляво.
Както каза колегата Кобра - не, автостъкла Мустанг до затвора или Автостъкла Триплекс по пътя за Каменар вляво.
Не знам кой съм аз, ама не съм кой да е!!!
Не страдам от психично разстройство, наслаждавам му се!!!
Не страдам от психично разстройство, наслаждавам му се!!!
-
Parisatis
- Гараж: Škoda Octavia II 1.9 TDI BLS
Попитай майстора?
По принцип чупят фиксираните страничните отзад и отнасят щората. Ако страничното е с тъмно фолио са решили да минат през задното. Ъглите са много симетрично изпочупени. Случвало ми се е да мина сутрин по някоя улица и да видя десетина комбита разбивани наред.smoke написа: 15.08.2023, 20:34:12 Разбивачите на коли така разбиват стъклата - пъхат отверка в единия ъгъл на прозореца и усукват стъклото - то ведната цялото става на сол
- ssiliev
Попитай майстора?
Благодаря за насоките/съветите на отзовалите се съфорумци.
Като писах дали ще издържи стъклото да шофирам докато го сменя, имах в предвид от нашия паркинг до стъкларите, а не да си джиткам по улиците.
Ще карам бавно и внимавайки за дупки и в допълнение мисля да го облепя отвън със специален скоч така, че ако ще пада да не се изсипе на пътя и да предизвикам неприятности за другите участници в движението.
Ще бъда благодарен и на още/други мнения.
Поздрави
Като писах дали ще издържи стъклото да шофирам докато го сменя, имах в предвид от нашия паркинг до стъкларите, а не да си джиткам по улиците.
Ще карам бавно и внимавайки за дупки и в допълнение мисля да го облепя отвън със специален скоч така, че ако ще пада да не се изсипе на пътя и да предизвикам неприятности за другите участници в движението.
Ще бъда благодарен и на още/други мнения.
Поздрави
- SilverBullet
- Гараж: Skoda Octavia Estate SCOUT MK3 1.8TSI DSG 4X4 STAGE 3
Fabia MK3 1.2 TSI DSG 110HP - Обратна връзка:
Попитай майстора?
Няма да падне, на един приятел му се пръсна в движение и си карахме още 3-4 км докато стигнем сервиза да го сменят
-
peyopetrishki
- Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp
Попитай майстора?
Това стъкло месеци няма да падне според мен. Разбира се, това не означава да го смениш след половин година.
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Попитай майстора?
Няма да се счупи, спокойно. Като за тебе препоръчвам Автостъкла Цербер.
Много са внимателни. От мое име звъниш
+359 88 865 5647
Много са внимателни. От мое име звъниш
+359 88 865 5647
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
-
AUTOCOMPLEX RS
- Гараж: Сервизът се намира на бул. Европа 130 и Анри Нестле.
- Обратна връзка:
- ssiliev
Попитай майстора?
bega4kata, Ако бях видял поста ти по рано, определено щях да се възползвам, благодаря. И какво означава: Като за мен, много са внимателни?
Още от сутринта имам уговорка с Мустанг за утре в 8,00.
Информацията и препоръките на zzankov, и Mad___Max, за сега се препокриват напълно.
Още от сутринта имам уговорка с Мустанг за утре в 8,00.
Информацията и препоръките на zzankov, и Mad___Max, за сега се препокриват напълно.
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Попитай майстора?
Освен монтажа има значение и марката на стъклото, което ще ти сложат. Гледай да е стъкло от реномиран производител - Securit Saint Gobain, Pilkington, Splintex. Ако на стъклото не пише името на производителя, вероятно става въпрос за китаЙц. Можеш да разбереш кой е производителя и в кой завод е произведено като видиш DOT-номера на етикета на стъклото:
https://www.nags.net.nz/image/cert/DOT_list.pdf