Дефекти и повреди по време на гаранционния период на Шкода Карок и Шкода Камик

Модел Yeti от 2009 до 2017
Karoq от 2017
Kamiq от 2019
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG

Мнение от nmnikolov »

Принципно когато дадена стока е в гаранционен ремонт, то гаранцията се удължава с толкова време, колкото е продължил ремонта. Някой има ли представа как се удостоверява това с ЕТ?
Изображение
Аватар
Sev

Škoda Фен

Гараж: Karoq 2.0 TDI 4х4 DSG
FIAT 500

Мнение от Sev »

Определено не карам душмански
Дори приятели се шегуват, че я пазя и затова се разваля

Зареждаме само от Шел
Всичките фирмени коли
Това са стотици хиляди литри, може и милион
Нямаме други проблеми
Аватар
ss27

Шкода Новак

Гараж: Skoda Kamiq 1.5 TSI DXDB 6MT

Мнение от ss27 »

Колеги, понеже споменахте Шел, да попитам какво гориво слагате на бензиновите 1.5 TSI? За vPower 95 ли говорите или V Power Racing 100 октановия? Защото на мен от Еуратек ми казаха да не слагам бензин с по-високо октаново число от 95, правил проблеми по двигателя. Става въпрос за EVO2 двигателите с код DXD, не знам дали се отнася и за предишното EVO1 поколение.
Аватар
Драгомир

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3, 1.4 TSI, 140к.с., 6M
Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М

Мнение от Драгомир »

Явно в ЕТ някои вече знаят, че има 1.5 TSI EVO2 [smilie=sarcastic.gif]
Този двигател върви прекрасно с обикновен 95. Всичко нагоре са безсмислено изхарчени пари.
tahumbata

Škoda Фен

Гараж: Karoq Style 2019 1.5 TSI DSG 4x4 лава син металик

Мнение от tahumbata »

Напълно подкрепям! 1.5TSI го карам вече повече от 4 години само с бензин от Шел, като след всеки 2-3 пълни зареждания с FuelSave 95 сипвам по един резервоар V Power 95. Особено през лятото и през зимата. Останалото време може и само обикновен ако не ви се дават допълнителни пари за V power. Проверено е от много хора, че има положителен ефект върху двигателя като се сипва от време на време поне. Аз добавки иначе не ползвам отделни, 13 години карам само бензинови мотори и ядове да чукна на дърво не съм имал. Преди на Аудитодълги години сипвай само от OMV обикновен 95, на 125 коня AGN 1.8 това и за 12 години съм сменил в началото ремъка и гарнитурата на капака на клапаните, веднъж свещи и само съм го карал. А като го купих 2009-та беше според борд компа на 136к, според собствени проучвания - на 460к [smilie=hunter.gif]

Няма толкова здрави коли и двигатели вече обаче, 200-300к км и почват проблемите. добре, че карам по 10-12к годишно та се надявам да не стигна с тоя Карок времето за сериозните ремонти по двигателя…
Ivo Raykovski

Шкода Новак

Мнение от Ivo Raykovski »

Здравейте колеги! От около месец имам Камик Вижън, 1.5, ръчка. При превключване от първа на втора и от втора на трета има едно предърпване, което ме дразни. Прави го и топла и студена. Дали това е кенгуру ефект. Нали бяха го премахнали софтуерно в новите модели. Някои да сподели впечатление дали го има и при него. Мисля да отида в ЕТ и да видя дали могат да направят нещо.
Аватар
ss27

Шкода Новак

Мнение от ss27 »

Мисля, че кенгуру ефектът е играене на оборотите при потегляне от първа при студен старт. И аз карам Камик 1.5 ръчка от около месец и единственото придърпване, за което се сещам, е следствие от моя грешка при твърде бързо пускане на съединителя ако не съм задържал на полусъединител в момента на зацепване. Ако не е това проблема при вас, най-добре се консултирайте с хората в ЕТ.
Alvin_iv

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Kamiq, 1,5 TSI

Мнение от Alvin_iv »

Според мен. както колегата ss27 е споделил вече-всичко е до начина на отпускане на съединителя. И при мен при резки тръгвания и превключвания го има това придърпване до трета скорост, както и прословутото "изчаткване"(чува се на отворени прозорци в тесни улички). Това е само при резки отпускания, при нормално потегляне, превключване и отпускане на съединителя - не съм усещал придърпвания.
Шкода Камик, 1.5 ТСИ, 150 к.с.
Аватар
digitalundgrd

Cupra

Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo

Мнение от digitalundgrd »

Ако сменяте по тия указания от таблото на 1500об , винаги ще "чатка" особено от 1ва на 2ра и 2ра на 3та. Пробвайте да сменяте на 2500 об примерно и няма да "чатка" ;)
tahumbata

Škoda Фен

Гараж: Karoq Style 2019 1.5 TSI DSG 4x4 лава син металик

Мнение от tahumbata »

Излезе ми грешка за еърбега, както и за blind spot-a, по време на умерен офроуд. Ще го видят тия дни какво е и ще пиша. Може ли пък някой датчик да се е закачил някъде? Много странно пък толкова лесно пък да става така…
Ivo Raykovski

Шкода Новак

Мнение от Ivo Raykovski »

Благодаря за съветите! Може би грешката е в мен. На предната ми кола също имах подобен проблем/ Тойота Авенсис Т25/. Понеже колата е само на 2500 км, я карам внимателно. Превключвам на не повече от 2200 обороти. Нека да стане на 3000 и ще я разсърдя малко. Благодаря!
Аватар
tsb

Škoda Ентусиаст

Гараж: Шкода Карок 1.0TSI DKRF 2019г.
Мазда 626 GF 1.8 бензин/газ 2000г.

Мнение от tsb »

tahumbata написа: 14.08.2023, 21:14:49 Излезе ми грешка за еърбега, както и за blind spot-a, по време на умерен офроуд. Ще го видят тия дни какво е и ще пиша. Може ли пък някой датчик да се е закачил някъде? Много странно пък толкова лесно пък да става така
Някаква тъпня ще да е, какво е общото между 2-те не е ясно. Аз бих пробвал ресет от акумулатора и после да го мисля за час в ЕТ.
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
Аватар
ways

Škoda Фен

Гараж: Kamiq Vision 1.5 TSI 2023

Мнение от ways »

Ivo Raykovski написа: 14.08.2023, 15:43:28 Здравейте колеги! От около месец имам Камик Вижън, 1.5, ръчка. При превключване от първа на втора и от втора на трета има едно предърпване, което ме дразни. Прави го и топла и студена. Дали това е кенгуру ефект. Нали бяха го премахнали софтуерно в новите модели. Някои да сподели впечатление дали го има и при него. Мисля да отида в ЕТ и да видя дали могат да направят нещо.
ss27 написа: 14.08.2023, 17:53:26 Мисля, че кенгуру ефектът е играене на оборотите при потегляне от първа при студен старт. И аз карам Камик 1.5 ръчка от около месец и единственото придърпване, за което се сещам, е следствие от моя грешка при твърде бързо пускане на съединителя ако не съм задържал на полусъединител в момента на зацепване. Ако не е това проблема при вас, най-добре се консултирайте с хората в ЕТ.
Значи не е от мен, и аз съм с Вижън 1.5 ръчка от месец и абсолютно същите симптоми - колкото и да се опитвам да пускам бавно съединителя като народна песен, между 1-2-3 скорост винаги друса леко и на загрята кола. Не знам какво да направя... Ivo Raykovski сподели какво са ти казали от ЕТ.
Аватар
ss27

Шкода Новак

Мнение от ss27 »

Колега @ways, така както сте го описали излиза, че просто отпускате съединителя бавно, но не става ясно задържате ли на полусъединител. По принцип на ниските предавки аз лично задържам крака за няколко секунди на полусъединител все едно ще тръгвам от първа.
Пробвайте следната последователност:
- ускорявате на първа до към 2500 оборота, постепенно отпускате газта и натискате съединителя (при по-ниски обороти е по-трудно да се нацели момента на зацепване и има по-голям шанс да усетите друсане при по-бързо пускане, иначе мен лично са ме учили да превключвам между 2000 и 2500)
- превключвате на втора, отпускате съединителя до момента на зацепване и задържате на полусъединител за няколко секунди
- подавате леко газ и едновременно отпускате постепенно педала на съединителя.
Ако са ви ясни тези неща наистина консултирайте се с ЕТ и споделете после във форума какво са ви казали, че и на мен ми стана интересно.
sunflowerv

Шкода Новак

Мнение от sunflowerv »

[smilie=pardon.gif] Не знам какво стана, ровя в ръководството на Колата, но не намирам информация.
Накратко констатирам следното с днешна дата.
Нали обчайно Инфотейнмънтът, след като си избрал МЕНЮ - АВТОМОБИЛ показва три състояния на автомобила (включващ пробег, разход на гориво и т.н.)
след зареждане (след последното зареждане на автомобила)
след стартиране (след последното стартиране/шофиране)
продължителност ( цялостния пробег от както имаш автомобила, среден разгов сметнат за този пробег и т.н.)

Всичко добре, но сега виждам (дали от днес, или от няколко дена преди това...и не съм обърнала внимание), но на Продължителност ми показва само пробег от 125 км, а реалният пробег е над 3000км.
Преди показваше точно, реалния пробег.
Сега не разбирам системата ли се е бъганала (инфотейнмънтът) или аз нещо съм натиснала без да искам за рестартиране.
Реално в момента виждам реален пробег само на арматурното табло.

Без да си кривя душата ще кажа че "хартиената книжка" е глупаво написана, да не кажем, че няма никаква информация точно за тези параметри на автомобила.

Моля Ви, който знае какво се случва или е изпадал в подобна ситуация, да сподели!
Не знам бъд ли е, да я карам ли на сервиз и т.н.

Благодаря Ви и хубав уикенд!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Škoda Kamiq, Karoq, Yeti”