Какво гориво зареждате? Използвате ли добавки, какви?
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Us3rnam3d
- Гараж: Octavia III 2.0 TDI 184 DSG 4x4 '18 L&K
Добавки - нъц.
При 1.5 dCi на Дачията най- много ми харесваше горивото на Еко. Зареждах в продължение на години на Еко / Авиа, като редувах скъпия и нормалния дизел. Разлика във вървежа - нямаше. Евентуално разхода да е бил една идея по- нисък и двигателят да е работил по- спокойно. При Шкодилака обаче не ми хареса нафтата от Еко. По- интересното беше, че заредих и в Турция, но от както започнах да слагам скъпа нафта от ОМВ (в София зареждам на бул. България, а в Пловдив до хотел Санкт Петербург) колата се държи по- добре, работи по- меко и харчи по- малко. Регенерациите намаляха. Може всичко това, което съм написал да са пълни глупости и просто да се е "отпушила", тъй като преди да я купя е стояла няколко месеца без да се кара. За сега ще си зареждам на ОМВ.
При 1.5 dCi на Дачията най- много ми харесваше горивото на Еко. Зареждах в продължение на години на Еко / Авиа, като редувах скъпия и нормалния дизел. Разлика във вървежа - нямаше. Евентуално разхода да е бил една идея по- нисък и двигателят да е работил по- спокойно. При Шкодилака обаче не ми хареса нафтата от Еко. По- интересното беше, че заредих и в Турция, но от както започнах да слагам скъпа нафта от ОМВ (в София зареждам на бул. България, а в Пловдив до хотел Санкт Петербург) колата се държи по- добре, работи по- меко и харчи по- малко. Регенерациите намаляха. Може всичко това, което съм написал да са пълни глупости и просто да се е "отпушила", тъй като преди да я купя е стояла няколко месеца без да се кара. За сега ще си зареждам на ОМВ.
Octavia III 2.0 TDI 184 DSG 4x4 '18 L&K
-
baijoro
- Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI
Качествата на горивата не зависят от сорта петрол, щом са одобрени за употреба в ЕС.acronym написа: 01.08.2023, 11:12:56 Уралс не е толкова качествен като Брент, но ни го набутват на по-висока цена
Не считам за коректно и различните сортове петрол да се бележат като качествени и некачествени.
На Марешки съм зареждал, но не редовно, но на Лукавия ойл зареждам редовно от години и не съм имал посочените проблеми. Може би при теб има друга причина, а ти си я обясняваш с горивата.
Не съм защитник на Лук, ама нека да сме обективни.
-
peshodh
- Гараж: Skoda Superb 3 2.0TDI 190(+) 7DSG 4x4
Ако трябва да бъдем обективни, пробвай да си направиш експеримент, карай само на лукойл с един горивен филтър, смени го и след това карай само на ромпетрол с друг филтър и виж разликата, правил съм този експеримент с шел и бенита и резултата беше на лице, този от шел беше супер мръсен и зацапан, а този от бенита беше доста по добре.
- MHlebarov
- Гараж: 2.0 TDi 4x4 L&K 2018
@peshodh, а този от Ромпетрол ?
- acronym
- Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 110hp
Колко е качествен даден сорт се определя от плътността и химическият състав.baijoro написа: 02.08.2023, 13:12:41 Качествата на горивата не зависят от сорта петрол, щом са одобрени за употреба в ЕС.
Не считам за коректно и различните сортове петрол да се бележат като качествени и некачествени.
Може би при теб има друга причина, а ти си я обясняваш с горивата.
А Уралс се смята за по-ниско качество от Брент заради много по-големите количества сяра в него.
От Бургас съм все пак, тук сярата ни е като торбичката с лепило за младият ром.
А дали този нагар е от горивото или не, наистина не мога да кажа със сигурност.
Факт е, че няколко години след като го чистих, преди да я продам я отворих отново, за да съм сигурен че на новия собственик няма да има подобен проблем. Всичко вътре беше чисто. Зареждал съм в Еко, Шел и понякога ДЕГА.
Има малка вероятност да съм я взел така. Но в Швеция надали горивата са по-некачествени от тук.
-
peshodh
Бенита беше под шапката на ромпетрол в началото, после се отделиха, самото гориво продължава да е едно и също, в ромпетрол слагат техните си добавки, ефикс или както се казваха, а бенита ползват бардал, това е разликата. Всичката информация, която казвам не е от слухове, а от човек, който се занимава с дистрибуцията на горива в цяла България и ми е казал: ако искаш качествено гориво-ромпетрол, ако не е ромпетрол, отивай на най-евтината бензиностанция, защото всички са еднакви.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Нищили сме го много път - всички продават гориво от Лукоил, с малки изключения според моментната конюктура.
Нали се сещате, че няма как Еко да продава гръцка нафта, ако цената на Лукоил на едро и е по-ниска, от колкото в Гърция?
Особенно в момента, с тази дерогация да бичат с евтин руски петрол, която ползват Лукоил, не мисля, че някой отвън може да ги бие на цена на едро, така, че много се съмнявам, че някоя верига ще губи пари, внасяйки по-скъпо гориво отвън.
Нали се сещате, че няма как Еко да продава гръцка нафта, ако цената на Лукоил на едро и е по-ниска, от колкото в Гърция?
Особенно в момента, с тази дерогация да бичат с евтин руски петрол, която ползват Лукоил, не мисля, че някой отвън може да ги бие на цена на едро, така, че много се съмнявам, че някоя верига ще губи пари, внасяйки по-скъпо гориво отвън.
Бееееее.....
-
baijoro
- Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI
Колега acronym,
хареса ми, че си сравнил горивните филтри. Аз това не съм го правил но сменям горивен филтър по-често, на 20000 км, за мое успокоение.
Кажи, обаче, нещо по темата: използваш ли добавки, какви и доволен ли си?

хареса ми, че си сравнил горивните филтри. Аз това не съм го правил но сменям горивен филтър по-често, на 20000 км, за мое успокоение.
Кажи, обаче, нещо по темата: използваш ли добавки, какви и доволен ли си?

-
peshodh
Точно така, гледат каква цена ще обявят гърците например за тон и лукойл дават 20% по-ниска цена и затова всички зареждат от лукойл с изключениие на ромпетрол, защото там си е техен нефта и не го плащат ами го копат.Цецо75 написа: 02.08.2023, 14:47:49 всички продават гориво от Лукоил, с малки изключения според моментната конюктура.
- DoH_KuXoT
- Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp
аз пък от 12 години карам само с Лук Ойл със служебна карта , сменям горивен филтър на 10хил км и винаги го махам като нов , просто мокър с гориво. Та примера ти за мен не работи...peshodh написа: 02.08.2023, 14:16:22 дем обективни, пробвай да си направиш експеримент, карай само на лукойл с един горивен филтър, смени го и след това карай само на ромпетрол с друг филтър и виж разликата, правил съм този експеримент с шел и бенита и резултата беше на лице, този от шел беше супер мръсен и зацапан, а този от бенита б
-
peshodh
Примерът ми беше с шел, пък и във Варна може да е друго горивотоDoH_KuXoT написа: 02.08.2023, 15:01:42 аз пък от 12 години карам само с Лук Ойл със служебна карта , сменям горивен филтър на 10хил км и винаги го махам като нов , просто мокър с гориво. Та примера ти за мен не работи...
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Шел е пълно с франчайзи, които само носят марката.
Бееееее.....
- den4p
- Гараж: SKODA Superb 3 1.4, 2018,
2022 VOLKSWAGEN Passat Business 2.0 TSI GPF
76 ШЕЛ-ски станции и 26 франчайз
- DoH_KuXoT
- Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp
Лукойл са на същата схема
-
Jordan
- Гараж: skoda superb 3
от русе съм, зареждам само на Еко и слагам БДЦ.
Навсякъде пумията е една и съща.
Чувам на Ромпетрол , че била уж хубава ама все не смогвам да заредя там.
Навсякъде пумията е една и съща.
Чувам на Ромпетрол , че била уж хубава ама все не смогвам да заредя там.