Модел Yeti от 2009 до 2017 Karoq от 2017 Kamiq от 2019
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
MHlebarov написа: 20.07.2023, 13:54:21
Бавно ли чете, грешно ли чете, от навигационните си карти ли чете .. незнам, но съм я изключил.
Според мен проблема може да е в лоша калибрация на камерата или във факта, че знаците не отговарят на някакви зададени стандарти. На Рено-то което карах първо си мислех, че чете по картата на навигацията, ама после се замислих, че някой трябва да ги вкара в картата знак по знак за цялата пътна мрежа, което ми се струва абсурдно. След това видях , как чете и едни временни знаци поставени заради косене на треви на Магистралата към Загреб и определено ми стана ясно, че си чете знаците от пътя.
На жената колата е ренде 2018та .. чете знаците и не съм отчитал разминаване.. но супЕрба нещо не му се случват нещатата -личен опит;
А иначе, да.. някой въвежда всички знаци в навигацията ..
На Waze са си доста точни поне по пътищата по които шофирам. Екстрата е безплатна . Само за ремонтите лиспва инфо, но това не мисля, че е драма на някой.
Мичев написа: 20.07.2023, 16:47:09
Мнение 20.07.2023, 16:47:09
На Waze са си доста точни поне по пътищата по които шофирам. Екстрата е безплатна . Само за ремонтите лиспва инфо, но това не мисля, че е драма на някой
Има си инфо и за ремонтите. Иначе и аз съм много доволен от Waze-то. Ползвам го постоянно.
Отнасяй се с хората така, както искаш те да се отнасят с теб!
Гугулското Waze разчита на потребителските репорти за повечето от пътните известия. Но забелязвам множество неточности в ограниченията за скорост. На знак има ограничение 60, в приложението стои 90 за участъци без никакви временни ремонти. Обратното явление също се забелязва. Въпреки че давам обратна връзка за тях, е не ги променят.
Мичев написа: 20.07.2023, 22:45:30
обратна връзка за грешен знак
Жълтия балон долу в ляво, map issue , general map issue, описвам го. По-преди в приложението имаше кутийка специално за грешни ограничения на скоростта, но вече са го обобщили.
По темата иначе : Аз съм доволен от разпознаването на знаците . Доскоро си го тествах да работи с темпомата ама не е много ок като почне да набива спирачки заради някой останал знак или подобни дивотии . Хванах го ,че се оправя и със знаци за скорост които са при определени условия / табелка за снеговалеж под знака примерно / . На тях не намаляваше а само си изобразява малко по различно .
Най накрая го изключих от менюто да е към темпомата и си му дадох да ме информира само визуално като превиша с 10 км/ч . Да не се заблея някъде . Свети там, мига, напомня . Естествено, че хваща и забравени знаци но не ми пречи така само да информира .