Осми Национален Събор - 14.07-16.07.2023г. Соколски Манастир - Габрово

Теми свързани с организацията и провеждането на срещи на ŠKODA ФОРУМ България
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Аватар
JORDITO

Почетен член

Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers

Мнение от JORDITO »

Аз съм много радостен и щастлив,че въпреки разрастването на посещаемостта се запазва изцяло този дух на едно голямо семейство на поляната.
Който не е дошъл, той е загубил.
Благодаря отново на Исята @BlackPearl, за това ,че се раздава ,като Туньо на световното в САЩ 94.
Благодаря на @todor87, че въпреки здравословният проблем с детенцето му, ми отдели време в тъмницата да оправя софта на "буркановоза". Благодаря и на @SilverBullet, ,че извади куфара с инструменти и направи дисекция под капака [smilie=sarcastic.gif]
Извинявам се,че не можах да обърна внимание на всички и да поговорим.
Постреляхме и на стрелбището обичайните заподозрени,както и дойдоха нови колеги да пуцат.
Децата доволни и щастливи.
Почваме да чакаме Събор 2024.
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
Audirulzz

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia 3 estate 1.8tsi 4x4 stage 4 - depresses Georgi Milev
Обратна връзка:

Мнение от Audirulzz »

Втори събор подред ми е това.Тази година си изкарах два пъти по яко от миналата.
Изключително силно събитие.
Брутално добре свършена работа от организаторите.
Момчета и момичета,Благодаря Ви,че успявате да направите така,че три дни всеки от нас да успее да забрави за всичко и всички извън поляната/пистата и да релаксира по толкова добър начин.
Благодаря и на личния си тунинг екип
@SilverBullet, и @todor87, за работата свършена по колата в последната година.Брутално много физически и интелектуален труд.
Малко не достигна за купа,но и сегашния резултат е достатъчен.Важното е че си прибрахме купата [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Събора беше прекрасен както винаги.
Благодарности на всички участвали и спомогнали и най вече за Искрен ,той е главния двигател. :)
Много хора помагат,те се знаят кои са,сам Исята не може да се справи,но той е основния който се грижи това събитие да съществува. Настроението беше на ниво, всички се забавляваха и прекараха чудесно. Децата също са много доволни.
Последно промяна от bega4kata на 17.07.2023, 08:51:39, променено общо 1 път.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Smoke_1987+

Škoda Фен

Гараж: Skoda Superb III, 2.0 TDI - 150 h.p. 6DSG, 2016

Мнение от Smoke_1987+ »

Бих искал и аз да споделя моето мнение за тазгодишния събор, който за мен вече е трети пореден, но първи в семейна конфигурация, а вече и с малък, бъдещ шкода фен.
Та на първо място за пореден път съм очарован от организацията на цялото събитие, приятната и зареждаща атмосфера с готини хоро наоколо и емоцията, която дава това изживяване.
Адмирации за @BlackPearl, както и всички други хора, които организират това незабравимо събитие.
Специално искам да изкажа благодарността си към @todor87, затова че както каза @JORDITO, в тъмницата докато всички се забавляват, а и докато си има лични грижи, ми обърна внимание и се погрижи за колата ми, което високо оценявам, а както и на брат му @SilverBullet, че успяхме да си поговорим така хубаво.
И не на последно място благодаря и на @JORDITO, че ме приобщи към това събитие и най-вече за приятелството му, което е безценно.
Аз лично се изкефих максимално и определено чакам следващия събор.
Благодарности още веднъж на всички и нека всяка година да се сещаме за предходния събор с усмивки и готини емоции, защото накрая спомените остават най-ценния ни багаж.
Бъдете живи и здрави.

Поздрави,
Митко
storm1st

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq Fl 2.0 TSI, DNPA

Мнение от storm1st »

Отскоро съм във форума ,за първи път на събор . Страхотни хора , имахме удоволствието да се запознаем с и поговорим с много от тях , много добра организация и предполагам какво стои като труд за организиране на това събитие .
И коли и атмосфера перфектни . Сина ми ,който беше с мен /14г./ е супер доволен и впечатлен .

Едно голямо голямо БЛАГОДАРЯ !!! на всички . Всичко беше а и е ТОП !!!

[smilie=yahoo.gif].
Последно промяна от storm1st на 17.07.2023, 12:07:58, променено общо 1 път.
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Мнение от BlackPearl »

Понеже ми стана интересно, реших да се върна във времето и да погледна Събор 2009.
Преди това се върнах през 2007 и 2008, как започнахме на Соколски:
2007:
Изображение
2008:
Изображение
2009:
На поляната едновременно, не повече от 50-60 коли са били, всичко останало са били колеги, които са дошли за 2-3 часа и са си тръгнали.
Тогава носехме с Миро шатра от Приста Ойл- бяха като спонсор.
ИзображениеИзображение
И Миролюбов беше млад и беше нон стоп (да не се връщам, че и там има истории).
Изображение
А това, е ....МЕЧО КЛЕЧО:
Изображение
Чичи Мичи и той беше млад и беше направил осветлението и стоеше на бутоните, а аз зад компа- на ди-джей се правих.
ИзображениеИзображение
Изображение
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Мнение от BlackPearl »

2010, имаше вече повече хора за 2те вечери и повече колеги на поляната.
Тук, Миро взе шатрата от Приста Ойл с един колега от Пловдив (с неговия бус- Орхан) и изгубиха 1 част. След което, вече Приста Ойл не ни я дадоха повече.
Тук за първи път се появи и @PRO [smilie=sarcastic.gif]
Виждате много познати МЛАДИ лица:
ИзображениеИзображение
Много се смях, като си гледах снимките. Не искам да влизам в спор или полемики, още по-малко след такъв Събор - изкъртващ, но докато ги гледах...... Малко фотобомби:
Изображение
Че се сетих, как въ фейса, а и в клуба има(ше) писания (по принцип, там нея групичка си се облъчват 20човека), как аз съм самозванец и никога не съм бил в организацията на съборите, а е бил (бе да си кажем с имена) - Юли от самото начало [smilie=sarcastic.gif] .
То е ясно, че старите колеги знаят, новите също се ориентират, но понеже много се смях, ще пусна още няколко снимки.
Млад Морков @Morkova- най в дясно , бат Емо - фотограф (найn ляво) @PRO
Изображение
Изображение
Награждаване и след това призьорите [smilie=sarcastic.gif] !
Тук в публиката (не се сещам) дали не е @coverdale.... или той дойде по-късно.
Изображение
Изображение

2011- ще пусна само една култова снимка със заглавие БЕХМЕ ДЖАПНАЛИ на Гришата и Станчо (момчето сега с Аудито, с багажника отгоре)
След цяла вечер запой на поляната, това се случва в ранното утро на следващия ден:
Изображение
Изображение
Аватар
andreev

Škoda Racer

Гараж: Škoda Octavia 4 RS, 2.0 TSI, 7DSG - Stage 3

Мнение от andreev »

Такааа...трети събор за мен и всеки следващ нивото рязко се качва. Тази година въпреки че имах усещане, че ще избухнем, не очаквах чаааак толкова много да вдигнем нивото [smilie=yahoo.gif]
На първо място естествено благодарности за @BlackPearl и хората, които той изброи като част от спомогналите за това събитие [smilie=thank_you2.gif] (да посетителите правят един събор да е успешен, но без добра организация няма да се получи)
Много хубави автомобили имаше и с много нови колеги се запознах. Втората вечер се събрахме 5 Октавии 4 RS + Kodiaq RS (FL) на @storm1st (на момчето от Габрово с другата червена като моята съм му дал визитка да се регистрира тук, че той случайно разбрал от моите сторите в Инстаграм [smilie=sarcastic.gif] и мина да ни види)
Поздрави и на новата група от Бургас - @sve (надявам се им е харесало и продължат да посещават форумните събития)
На пистата пък при мен дойде @smoke и ме помоли да седна да покарам неговата РС-ка и да направя първия launch control на колата и да я "усетя". Като цяло му казах, че ми е много неудобно да му карам аз колата, още по-малко да правя първия launch, но пък той настояваше наздраве
Най-вероятно пропускам някого, ще ме извините
С две думи - тази година нивото се вдигна доста нагоре и сега се надяваме на всеки следващ събор МИНИМУМ да повторим този.
Има само един минус и това е, че свърши...сега почва обратното броене до събор 2024
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Хаха, много добра фото ретроспекция, яко се хилих и аз [smilie=sarcastic.gif]

Сокола е топ дестинацията за това събитие. Толкова е наситено с Шкода атмосфера това място, че няма накъде. Незнам с кой акъл се местихме на оная дупка Калояново по едно време, пропиляни години.
Бееееее.....
Аватар
Мичев

Škoda Фен²

Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG

Мнение от Мичев »

Много се чудех как да започна този пост. Единственото което ми се върти в глава е - ГОЛЕМИ СТЕ!
Не знам как успяхте да направите подобна организация в такива мащаби, но от мен и семейството ми - ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ!

Въпреки, че присъствахме само в събота си изкарахме невероятно. Успях да се запозная с не малка част от форума.
Изпитвах леки притеснения какво ще правят семейството ми, но се oказах в голяма грешка - имаше забавления за всички. Детското присъствие беше WOW.

На тръгване, първият въпрос на сина ми беше: "Тате, кога ще идваме пак?" :D
Та, така, очакваме с нетърпение следващият събор ;)
Аватар
coverdale

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 4 FL-1,5TSI DSG 150PS MHEV, WV T-Rock 2.0TSI 190PS 4x4 DSG,M340I X Drive G21

Мнение от coverdale »

BlackPearl написа: 17.07.2023, 11:06:10 Тук в публиката (не се сещам) дали не е @coverdale.... или той дойде по-късно.
Аз съм с жената.Иначе първият ми събор беше 2008година.
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Мнение от BlackPearl »

Цецо75 написа: 17.07.2023, 12:38:06 Сокола е топ дестинацията за това събитие. Толкова е наситено с Шкода атмосфера това място, че няма накъде. Незнам с кой акъл се местихме на оная дупка Калояново по едно време, пропиляни години.
За да бъдем коректни, ние не сме се местили. [smilie=sarcastic.gif]
Да, Шкода Клуб си направиха 2 или 3 години (не помня) събори на Калояново, поради ред причини.
1вата (за мен),понеже стана разделение, а на Соколски го организирахме Мирослав и Аз, те никога не се бяха занимавали и трябваше да се прави организация и отговорности към събитието. Нещо за което не бяха готови и не искаха да поемат отговорност, но това са си мои мисли.
2рата- далечна дестинация за "управата" на Шкода Клуб. То е видно от типа на техните сбирки. Един път направиха на БалканЪ и не повториха. [smilie=sarcastic.gif]

Аз също , след 2012/2013г. исках да сменяме дестинацията по няколко причини.
Главната е, ясна е за всички- легловата база!
Смени се "управата", тоест- преди Манастира - легловата база се държеше от семейство - Николай и баща му се занимаваха. Всяка година, реновираха до колкото може, косяха редовно поляната, имаше добър източник на ток и кабели.
Търновската митрополия (или както се води) си го взе и остана под тяхно ръководство, тоест на монахиня Пелагия.
Соколски Манастир е с базови условия, за никого не е тайна. Няма хладилници , имаше преди при Николай, но след като остави легловата база и се развалиха , никой не купува нови.
Малко хора знаят, (аз съм спал там), но в Манастира има и 3 апартамента, намират се от чешмата в дясно, на 2я етаж. Ако някой беше инвестирал минимално в тях- щяха са перфектни. Николай имаше желание, но след като го махнаха си стоят заключени от край време.
Май ще е хубаво, за догодина, да вземем 1-2 (2ра ръка) и да им ги дарим, да стоят под чардака и да ги напълним с мръвки.
Тогава и станцията на пощите затвори, почивната станция към Соколски- също.
Просто нямаше леглова база, а вече ставаше преориентиране - палатките намаляваха, старите автомобили също. Взеха да идват хора с нови автомобили, семейно ориентирани, с децата за уикенда. Трябваше си леглова база.
После се разшириха Даскалови, където също си имат забележки, но няма как, такова е положението в този район.
Затвори Етъра, ако го отворят, ще стане доста по-удобно.
За догодина , ако продължаваме така, организацията трябва да подходи още по-отговорно и с още по-високи изисквания.
Има идеи, които ще се дискутират на ОБЩОТО СЪБРАНИЕ на Есенната Среща.

По мнението на @Мичев:
Когато в Петък се връщах за малко до Даскалови, да си тегля един душ, с @uboy дискутирахме ситуацията до момента. (до Петък до 17-18ч). Дискутирахме, че сме пак същите муцуни, на 90% познати и стари колеги и еветуално новите които ще дойдат, ще дойдат в Събота, защото се притесняват да отидат някъде 2 дни, без да познават колегите, без да знаят какво да очакват (въпреки многото клипове от нашите мероприятия).
@uboy сподели очевадното, (а и му бях "поставил" задача, да приобщава новите колеги [smilie=sarcastic.gif] )че който е дошъл и е видял обстановката и атмосферата, винаги на следващата година повтаря, или поне 90% от колегите са останали доволни.
Примери много. От сами колеги , като Стефан Сяров, до семейства и млади двойки като @andreev, дето на 1я му събор, дойдоха с Нели даже без връхни дрехи и резервни такива, без храна, столове и маса.
И се връщаме с Ивчо на поляната и след 18:30-19.00ч., започнаха да идват и нови колеги, а в Събота всички знаем какво се случи.
Аз отново повтарям, от моя страна като зает с организацията и тичането из всички игри и прочие, просто няма как да обърна внимание на колегите, дори и новите. (Това ми е МИНУС и го знам, но няма как. Както казах, бяхме замислили с Ивчо, клип и коментари, с новите пристигнали, с интересни автомобили и колеги, но.....догодина!
(Пример давам даже: Карам към Междене, зад мен @storm1st, виждам го, чудя се, кой е новия колега? Ама на Междене- сваляй колона, идват колеги, номера искат, да направим конусите, станциите. Детето иска на басейна, връщам се за него, оставям го, гледам всичко ли е наред и се връщам. Почва майсторското.... не можах да видя колегата с Кодияка. Качвам се за игрите на поляната- пак идва зад мен [smilie=music.gif] . Качвам се, той спира на 5м. от мен. Веднага идват 2-3ма колеги, искат номера, пак свалям колоната, на Моркова таблата да мятам.....и отивам вече да се запозная с него и да го запиша ,15мин след като е спрял ДО МЕН ПОЧТИ. Винаги може да си каже колегата: Ей, тоз бастун с таз черната РСка, Искрен/BlackPearl), не ми обърна внимание, една дума не дойде да каже. И ЩЕ Е ПРАВ донякъде, ама няма как!)
За там(новите колеги) се грижат всички останали колеги. Трябва според мен да си доста асоциален и дистанциран, за да дойдеш и да си тръгнеш без да си поговорил с никого. А дойдеш ли, размениш ли 5-6 приказки с който е да е колега, улавяш атмосферата и съм 100% сигурен, че на всички ще им хареса, след първоначалната "аклиматизация".
Другото от което може да се разочароват новите колеги, е да са дошли, а да не са им оценили подобаващо колата. (примерно)
В последните години, също се изменя посоката на съборите и визията. Вече е на 80% семейно ориентиран. Преди, правихме колите, за да дойде събора, да си ги покажем и да се пуснем на пистата. Сега вече не е така, масово хората (дори и с РСки) си идват със семейството, оставят колата, правят 2-3 снимки и се мятат с компанията на приказки и вечеринка.
Има ги разбира се, надъханите колеги, главно клас 4х4, които вдигат адреналина на пистата.
Аз съжалявам, че на пистата не успях да помогна на Маджо от към врътките с колата и возенето на хора. Това надъхва хората и ги прави щастливи. Маджо знае, че много го ценя - за социалната ангажираност.
Вече към края, изкарах бангията, повозих Митачето.
Догодина, при по "стегната" организация, от сутринта ще отида и изчистя с 2 четки 2та коридора и ще има постоянно бой.
Та , това е за сега, пак се отнесох!
Изображение
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Мнение от smoke »

andreev написа: 17.07.2023, 11:44:46 На пистата пък при мен дойде @smoke и ме помоли да седна да покарам неговата РС-ка и да направя първия launch control на колата и да я "усетя". Като цяло му казах, че ми е много неудобно да му карам аз колата, още по-малко да правя първия launch, но пък той настояваше
Не е първият launch. Аз съм правил няколко преди това със старата ми скоростна кутия, преди да я подменят гаранционно. Целта ми беше друг човек, който е карал други RS-ки да пробва колата, за да усети и каже дали върви добре, тъй като аз имах чувството, че е малко мудна. Оказа се, че всичко е ОК и че колата си върви много добре.

@andreev, много съм ти благодарен!
П.П. Аз пък се притесних, че ти се притесни, тъй като не виждах защо :)))

---

Иначе относно събора - великолепна организация, много оборудване, изключителни хора, нескончаема енергия, много дечица! Много съм впечатлен!

Браво и респект за @PRO за прекрасните снимки от албума!
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Много добра ретроспекция Ися.
Колко сме дърти сега....мааалеее [smilie=sarcastic.gif]
Все напред за напред.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
storm1st

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq Fl 2.0 TSI, DNPA

Мнение от storm1st »

BlackPearl написа: 17.07.2023, 13:56:42 Качвам се, той спира на 5м. от мен. Веднага идват 2-3ма колеги, искат номера, пак свалям колоната, на Моркова таблата да мятам.....и отивам вече да се запозная с него и да го запиша ,15мин след като е спрял ДО МЕН ПОЧТИ. Винаги може да си каже колегата: Ей, тоз бастун с таз черната РСка, Искрен/BlackPearl), не ми обърна внимание, една дума не дойде да каже. И ЩЕ Е ПРАВ донякъде, ама няма как!)
Аз съм супер доволен,че по случайност така се случи, че все след теб карах . Не бях идвал , не знаех точно кое къде е . Никой не познавах / Само с JORDITO набързо се бях запознал докато си взимах картата миналия месец /. Много добре се получи ,че си имах водач . Детето каза : " Ама ние и двата пъти след тази кола все едно ни води " Аз му обесних на кой е тази кола и той беше много доволен . И двамата се чудехме как успяваш да бъдеш насякъде . А и си разменихме няколко приказки въпреки ,че беше зает така ,че това по горното няма как да е вярно ;) . И не се спря и ти и всички колеги и по организация и за всичко друго . Запознахме се много готини интересни и стойностни хора .

Още един път : Благодаря на всички !!!
Публикувай отговор

Обратно към “Срещи на Шкода Фенове”