Цецо75 написа: 17.07.2023, 12:38:06
Сокола е топ дестинацията за това събитие. Толкова е наситено с Шкода атмосфера това място, че няма накъде. Незнам с кой акъл се местихме на оная дупка Калояново по едно време, пропиляни години.
За да бъдем коректни, ние не сме се местили.
Да, Шкода Клуб си направиха 2 или 3 години (не помня) събори на Калояново, поради ред причини.
1вата (за мен),понеже стана разделение, а на Соколски го организирахме Мирослав и Аз, те никога не се бяха занимавали и трябваше да се прави организация и отговорности към събитието. Нещо за което не бяха готови и не искаха да поемат отговорност, но това са си мои мисли.
2рата- далечна дестинация за "управата" на Шкода Клуб. То е видно от типа на техните сбирки. Един път направиха на БалканЪ и не повториха.
Аз също , след 2012/2013г. исках да сменяме дестинацията по няколко причини.
Главната е, ясна е за всички- легловата база!
Смени се "управата", тоест- преди Манастира - легловата база се държеше от семейство - Николай и баща му се занимаваха. Всяка година, реновираха до колкото може, косяха редовно поляната, имаше добър източник на ток и кабели.
Търновската митрополия (или както се води) си го взе и остана под тяхно ръководство, тоест на монахиня Пелагия.
Соколски Манастир е с базови условия, за никого не е тайна. Няма хладилници , имаше преди при Николай, но след като остави легловата база и се развалиха , никой не купува нови.
Малко хора знаят, (аз съм спал там), но в Манастира има и 3 апартамента, намират се от чешмата в дясно, на 2я етаж. Ако някой беше инвестирал минимално в тях- щяха са перфектни. Николай имаше желание, но след като го махнаха си стоят заключени от край време.
Май ще е хубаво, за догодина, да вземем 1-2 (2ра ръка) и да им ги дарим, да стоят под чардака и да ги напълним с мръвки.
Тогава и станцията на пощите затвори, почивната станция към Соколски- също.
Просто нямаше леглова база, а вече ставаше преориентиране - палатките намаляваха, старите автомобили също. Взеха да идват хора с нови автомобили, семейно ориентирани, с децата за уикенда. Трябваше си леглова база.
После се разшириха Даскалови, където също си имат забележки, но няма как, такова е положението в този район.
Затвори Етъра, ако го отворят, ще стане доста по-удобно.
За догодина , ако продължаваме така, организацията трябва да подходи още по-отговорно и с още по-високи изисквания.
Има идеи, които ще се дискутират на ОБЩОТО СЪБРАНИЕ на Есенната Среща.
По мнението на
@Мичев:
Когато в Петък се връщах за малко до Даскалови, да си тегля един душ, с
@uboy дискутирахме ситуацията до момента. (до Петък до 17-18ч). Дискутирахме, че сме пак същите муцуни, на 90% познати и стари колеги и еветуално новите които ще дойдат, ще дойдат в Събота, защото се притесняват да отидат някъде 2 дни, без да познават колегите, без да знаят какво да очакват (въпреки многото клипове от нашите мероприятия).
@uboy сподели очевадното, (а и му бях "поставил" задача, да приобщава новите колеги
![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
)че който е дошъл и е видял обстановката и атмосферата, винаги на следващата година повтаря, или поне 90% от колегите са останали доволни.
Примери много. От сами колеги , като Стефан Сяров, до семейства и млади двойки като
@andreev, дето на 1я му събор, дойдоха с Нели даже без връхни дрехи и резервни такива, без храна, столове и маса.
И се връщаме с Ивчо на поляната и след 18:30-19.00ч., започнаха да идват и нови колеги, а в Събота всички знаем какво се случи.
Аз отново повтарям, от моя страна като зает с организацията и тичането из всички игри и прочие, просто няма как да обърна внимание на колегите, дори и новите. (Това ми е МИНУС и го знам, но няма как. Както казах, бяхме замислили с Ивчо, клип и коментари, с новите пристигнали, с интересни автомобили и колеги, но.....догодина!
(Пример давам даже: Карам към Междене, зад мен @storm1st, виждам го, чудя се, кой е новия колега? Ама на Междене- сваляй колона, идват колеги, номера искат, да направим конусите, станциите. Детето иска на басейна, връщам се за него, оставям го, гледам всичко ли е наред и се връщам. Почва майсторското.... не можах да видя колегата с Кодияка. Качвам се за игрите на поляната- пак идва зад мен
. Качвам се, той спира на 5м. от мен. Веднага идват 2-3ма колеги, искат номера, пак свалям колоната, на Моркова таблата да мятам.....и отивам вече да се запозная с него и да го запиша ,15мин след като е спрял ДО МЕН ПОЧТИ. Винаги може да си каже колегата: Ей, тоз бастун с таз черната РСка, Искрен/BlackPearl), не ми обърна внимание, една дума не дойде да каже. И ЩЕ Е ПРАВ донякъде, ама няма как!)
За там(новите колеги) се грижат всички останали колеги. Трябва според мен да си доста асоциален и дистанциран, за да дойдеш и да си тръгнеш без да си поговорил с никого. А дойдеш ли, размениш ли 5-6 приказки с който е да е колега, улавяш атмосферата и съм 100% сигурен, че на всички ще им хареса, след първоначалната "аклиматизация".
Другото от което може да се разочароват новите колеги, е да са дошли, а да не са им оценили подобаващо колата. (примерно)
В последните години, също се изменя посоката на съборите и визията. Вече е на 80% семейно ориентиран. Преди, правихме колите, за да дойде събора, да си ги покажем и да се пуснем на пистата. Сега вече не е така, масово хората (дори и с РСки) си идват със семейството, оставят колата, правят 2-3 снимки и се мятат с компанията на приказки и вечеринка.
Има ги разбира се, надъханите колеги, главно клас 4х4, които вдигат адреналина на пистата.
Аз съжалявам, че на пистата не успях да помогна на Маджо от към врътките с колата и возенето на хора. Това надъхва хората и ги прави щастливи. Маджо знае, че много го ценя - за социалната ангажираност.
Вече към края, изкарах бангията, повозих Митачето.
Догодина, при по "стегната" организация, от сутринта ще отида и изчистя с 2 четки 2та коридора и ще има постоянно бой.
Та , това е за сега, пак се отнесох!