Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
digitalundgrd написа: 06.07.2023, 18:49:10
Честито! Шкодата изглежда доооста свежа и запазена, както интериорно, така и външно!
Мерси, колега. Има си съвсем дребни забележки, като например по предния капак малки дупчици от камъчета, но това са нормални неща. Не знам при Шкода как е, но специално при Дачиите / Рената заводската боя е адски тънка. Капака на Сандерото ми от камъчета беше станал леш, боядисах го през 2018 и от тогава почти не беше мръднал. Интериорно наистина е много запазена, след автомивка е като нова.
П.П В бързината съм объркал маслото на колата в първия пост, няма такова Motul 1 . Mobil 1 - ESP, разбира се
Честито и добре дошъл! Здраве и много щастливи километри. Относно потъмняването на стъклата, Аз бях изключително доволен от Titanium - https://www.facebook.com/titaniumplovdiv
Здравко затъмни, моята "бивша" кола наред и с колонките на вратите. Резултатите може да видиш тук - viewtopic.php?t=2436&start=15 .
А относно масла, филтри и всичко останало може да се обърнеш към форумния гуру @ЦецоNOL
Благодаря на всички включили се до сега и за топлото посрещане. Форумът е доста богат и разнообразен, и има адски полезни неща в него. В момента сме в Цигов Чарк, близо до Батак. Вилно селище "Уют".
Пътя до там след Ново Село (идвайки от Пловдив) е почти изцяло изкачване, колата с 4 човека и мноооого багаж се държи супер по завоите. Карах в Нормален режим, комфорта много се накланя в завоите. Него го ползвам главно на магистралата, преди завоите за София. В града ДСГто изцяло се напасна на моя стил, но на извънградско (не магистрално) ще ни трябва още малко време да се учим.
Честита! Изглежда много стилна с този цвят и джанти. И ти като мен си попаднал на екземпляр с малко километри. Дори с много багаж, моторът си се движи доста приятно, та смятам си направил добър избор относно изискванията ти.
От D-Bros не пробваха ли да ти предложат рево, за да оправдаеш табелката на регистрационния номер?
pdimanov написа: 07.07.2023, 17:57:56
Честита! Изглежда много стилна с този цвят и джанти. И ти като мен си попаднал на екземпляр с малко километри. Дори с много багаж, моторът си се движи доста приятно, та смятам си направил добър избор относно изискванията ти.
От D-Bros не пробваха ли да ти предложат рево, за да оправдаеш табелката на регистрационния номер?
Мерси колега! Аз мисля, че четох твоята тема и премеждията, които си имал с Рево. Табелките ми бяха подарък след почистването на халдекса, питах ги дали имат понеже старите не ме кефеха, и те ми ги подариха . Като цяло не мисля да я засилвам колата, поне на този етап. Не съм я пробвал докрай още, защото не ми се рискува с гумите (5 годишните оригинални са все още), като купя нови Септември месец ще я пробвам по- агресивно. Как стоят при теб нещата с двигателя и маслото, какво използваш?
@Us3rnam3d Всичките филтри и масла са от @ЦецоNOL. Иначе по-конкретно - Ravenol VMP 5/30.
Относно харча, колата вече е на 100хил. км и гледам да сменям масло на интервала 10-12хил. км. Между тях ми се налага да доливам 1-2 пъти, което ми се струва окей.
Относно ремапа. По-правилно е да си я покараш и да свикнеш с нея, така е. Хем ще видиш дали технически нещо ще се появи, хем ако я ремапнеш на по-късен етап, все едно се качваш в различна кола и ще ти дойде освежаващо.
Премеждията ми с ревото най-вероятно ще се окажат заради техническа неизправност, защото след направена диагностика от @todor87 се видя, че турбината не може да надуе зададеното налягане. След смяна на датчик за налягане имаше малка промяна, но отново не се достигаше пика. Отскоро има записана грешка и за актуатора, та най-добре да си я закарам на Трансексперт да я огледат.
Us3rnam3d написа: 07.07.2023, 19:08:12
четох твоята тема и премеждията, които си имал с Рево.
Чети и TDI премеждията на "препекания Superb" някъде към 130-140 страница от темата на Явор.
Ако съм на твое място не бих си пипал колата поне първата година, както писаха и по-горе докато я "опознаеш". Така лесно ще хванеш, ако стане "мяУ" след интервенцията на маперО
Мерси колега @pdimanov. Може някой ден може да се срещнем да ги запознаем.
digitalundgrd написа: 08.07.2023, 16:02:43
Ако съм на твое място не бих си пипал колата поне първата година, както писаха и по-горе докато я "опознаеш". Така лесно ще хванеш, ако стане "мяУ" след интервенцията на маперО
Колата в спорт режим става друга, особено окачването. Днес карах по завоите около Батак малко по- агресивно, сложих в спортен режим само волана и окачването, скоростите си ги сменях сам от перата и колата доставя голямо удоволствие.
Ако изобщо я пипам, най- вероятно ще сложа само софт на кутията, не ми липсва мощност поне на този етап, ама то нали апетита идва с яденето
Последно промяна от Us3rnam3d на 08.07.2023, 19:43:45, променено общо 2 пъти.