Казвам се Деян и съм нов във форума, от София.
От около 3 седмици карам колата от заглавието.
Ще започна с малко предистория - до сега съм шофирал предимно автомобили Дачия, като последната ми беше Sandero Stepway 2015, дизел. Общо взето супер колица, много си я обичах, бях вложил много в нея, на който му е интересно мога да споделя и за нея по- натам.
Но да се върнем на Шкодата - тъй като през септември станах баща, Сандерото много бързо ни отесня. Слагаш количката и багажника е пълен. Отдавна оглеждах Шкодите, още като купувах Дачията, но бюджета тогава не позволяваше. Та колата я взехме малко импулсивно, беше първата и единствена, която гледахме. 2018 година, хечбек, на 42 000км (проверени в Еуратек), ниво на оборудване L&K. Какво да ви кажа - адски много ми хареса още преди да я покарам, а след тест драйва веднага запазих час в Еуратек да я погледнат, след като там всичко се оказа ОК я капарирахме. Седмица по- късно я подкарах.
Имам вече около 3000км, пътуване до Турция, Хисаря, Пловдив, а другата седмица предстои и пътуване до Тасос, тоест колата от ден 1 се използва активно по предназначение
Много ми харесва колко е тиха и стабилна на магистралата (в момента е на 18ки, 225/40/18), при моето каране (150-160 км/ч) е перфектна. Тъй като е L&K има почти всички екстри за модела, почти през ден излиза нещо ново, което забелязвам. Изчетох доста смесени неща за този двигател (CUNA), главно за разход на масло (за 3000км не е пипнала нищо), но пък и е на много малко км още. Ще го сменям често, между 9-10 000км. Предадоха ми я с масло Motul 1 - ESP 5w30, четох добри отзиви за него, ако някой има друга препоръка при следващата смяна мога да пробвам с друго. Иначе до сега съм ъпдейтнал картите на навигацията и съм сменил маслото на халдекса (в DBros), като при смяната почистиха и цедката. Не изглеждаше зле, имаше много леки наслагвания, но мнооого далеч от запушване. За този халдекс (5 генерация) четох за затлачване на тази цедка, та реших да ми е мирна главата и го обслужих. Като цяло избрах него, а не 150к.с, защото ми хареса комбинацията от оборудване и задвиждване. Много трудно се намира хем да е L&K, хем да е хечбек, а не комби, хем дизел, DSG....и реших да рискувам. Времето ще покаже.
Като цяло колата е уникална, върши ни много добра работа, и се надявам да имаме много щастливи мигове с нея. Ето някои снимки:

Планирал съм подобрения по нея, за които ще споделям тук. За сега е това