![hunter [smilie=hunter.gif]](./images/smilies/hunter.gif)
Сеат
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
istoyanov
- Гараж: Seat Leon ST FR
Сеат
430 дни от разписания Анекс колите са произведени !
Остава да ги доставят. Интересното е, че ги карат с кораб до Солун и от там с автовоз. Да видим дали поне ще бият 2 месеца доставка при Шкода![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Остава да ги доставят. Интересното е, че ги карат с кораб до Солун и от там с автовоз. Да видим дали поне ще бият 2 месеца доставка при Шкода
- digitalundgrd
- Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
Сеат
Много добре изглежда. Да си я караш със здраве и безаварийно - Pijomir
- Гараж: O3 FL 1.4TSI Style 2018г.
-
alexinchains
- Гараж: Йоника
Сеат
Гледах в българския сайт на Сеат доста симпатични налични Леон-и.
-
istoyanov
- Гараж: Seat Leon ST FR
Сеат
Ще пусна малко по-приятни снимки. Първите ми впечатления са смесени, защото идвам от O3 FL 1.5 DSG liftback и честно казано доста харесвах и харесвам тази кола.
Тази е Leon ST FR 2.0 TSI 190HP на предно. За момента страдам по раздялата и само кусури намирам в тази, но ще се харесваме.
За Леон ST (комби) минусите за мен:
Все още не съм я натискал тъй като вярвам, че малко разработка няма да навреди на никой.
Тази е Leon ST FR 2.0 TSI 190HP на предно. За момента страдам по раздялата и само кусури намирам в тази, но ще се харесваме.
За Леон ST (комби) минусите за мен:
- по-тесен ми е, въпреки че говорим за 1-2см
- на задните седалки като вземахме решения О4 ми стори с много малко още по-тясна
- на документи багажника е 620л, а Шкодата е 590л. АМИ на Шкодата е по-голям и на широчина, и на височина (разбира се със щората на комбито). Всичко, което ми трябваше събрах, но не така лесно, както при О3,а и следващият размер колело забравям да го събера тук
- вече не ми реагира плафона за шибидаха/осветлението/сервиз и се налози от ключа да го прибирам ..
- днес при затваряне на багажника светна, че мигачите не работят
(след гасене/палене се оправи..)
- Lane assist е малко агресивен и при избягване на дупки ми дърпа волана, а спирането му разбира се е досадно и заврямо по менютата
- липсата на малк жабка до волана в ляво
- в О3 мястото за чашки е еднакъв размер, а тук е за чашка и бутилка - безсмислено, тъй като във вратата също е предвидено такова за бутилка
- по-големият двигател се кара по-приятно 2.0 TSI 190hp на предно
- DSG-то ми е по-приятно
- мултимедията като ми изглежда доста по-пъргава и мазна спрямо О3 като чакам последния ъпдейт, който твърдят че подобрява още нещата и решава много досаден проблем с много чести рестарти на медията (обикновено наличени при по-младите бройките)
- предпочитам тази по-стегната возия спрямо О3, която беше и на 16", а тук са 18"
- харесва ми ACC
- Start/Stop пали доста по-мазно и не ме дразни за сега толкова (спирането също е завряно, а не като О3 с бутон до лоста)
- перата на волана са доста по-удобни от смяната през лоста
- клаксонът е толкова смешен, че ще ме накара да намаля изпозлването му (за това го приемам като плюс)
![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Все още не съм я натискал тъй като вярвам, че малко разработка няма да навреди на никой.

- joro_kem
- Гараж: Octavia I Tour 1.9 TDI Octavia III FL 2.0 TDI
- digitalundgrd
- Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
Сеат
Общо-взето явно си подобна "схема" като мен...Като те чета не ти е била належаща смяната към Леонаistoyanov написа: 26.06.2023, 16:00:02 Първите ми впечатления са смесени, защото идвам от O3 FL 1.5 DSG liftback и честно казано доста харесвах и харесвам тази кола.
Просто еднакви като клас коли от различен бранд = тук плюсче, там минусче
- lybrator
- Гараж: '16 Ibiza Cupra 1.8 192 FWD MQ350
'18 Tiguan 1.4 150 4motion DQ250
'19 Leon Cupra ST300 4drive DQ381
Сеат
Честито. Изглежда супер. За мен това е правилният мотор за тая кола.
Как беше цената спрямо еквивалентна октавия 4 2.0тси? Като изключим че тя с тоя мотор е 4х4, което само по себе си е едни 4к.
Как е нивото на шума с около 130 до 150км/ч спрямо октавия 3?
Много безаварийни километри пожелавам
Как беше цената спрямо еквивалентна октавия 4 2.0тси? Като изключим че тя с тоя мотор е 4х4, което само по себе си е едни 4к.
Как е нивото на шума с около 130 до 150км/ч спрямо октавия 3?
Много безаварийни километри пожелавам
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Сеат
За мен това е най важното нещо в един автомобил и първия тунинг на фабията ми беше клаксонаistoyanov написа: 26.06.2023, 16:00:02 клаксонът е толкова смешен, че ще ме накара да намаля изпозлването му (за това го приемам като плюс)
Иначе колата е страхотна. И на вид, и от към моторизация, с потенциал...