Сеат

Всички други марки автомобили, мотори, камиони и т.н.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
sonnyer

Škoda Ентусиаст

Гараж: Kia Sportage NQ5 1.6 T-gdi 150ps Manual-6 speed
Ex: Skoda Superb II FL CFGB

Сеат

Мнение от sonnyer »

@istoyanov, [smilie=hunter.gif]
istoyanov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Seat Leon ST FR

Сеат

Мнение от istoyanov »

430 дни от разписания Анекс колите са произведени ! [smilie=yahoo.gif]
Остава да ги доставят. Интересното е, че ги карат с кораб до Солун и от там с автовоз. Да видим дали поне ще бият 2 месеца доставка при Шкода [smilie=pardon.gif]
istoyanov

Škoda Ентусиаст

Сеат

Мнение от istoyanov »

Почти 2 месеца доставка. Една бърза снимка.
Изображение
Аватар
digitalundgrd

Cupra

Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo

Сеат

Мнение от digitalundgrd »

браво Много добре изглежда. Да си я караш със здраве и безаварийно ;)
mukot

Škoda Фен²

Гараж: Honda ZR-V Advance e:HEV; Toyota Cororlla Cross 2,0L HEV Executive plus

Сеат

Мнение от mukot »

Сеата е готин! Със здраве! :)
Аватар
Pijomir

Škoda Ludicrous

Гараж: O3 FL 1.4TSI Style 2018г.

Сеат

Мнение от Pijomir »

Готин изглежда. Честито
„Времето е наркотик, твърде много от него убива.“
Аватар
sonnyer

Škoda Ентусиаст

Гараж: Kia Sportage NQ5 1.6 T-gdi 150ps Manual-6 speed
Ex: Skoda Superb II FL CFGB

Сеат

Мнение от sonnyer »

Честито! Дай повече подробности за колата :)
alexinchains

Škoda Фен

Гараж: Йоника

Сеат

Мнение от alexinchains »

Гледах в българския сайт на Сеат доста симпатични налични Леон-и.
istoyanov

Škoda Ентусиаст

Сеат

Мнение от istoyanov »

Ще пусна малко по-приятни снимки. Първите ми впечатления са смесени, защото идвам от O3 FL 1.5 DSG liftback и честно казано доста харесвах и харесвам тази кола.
Тази е Leon ST FR 2.0 TSI 190HP на предно. За момента страдам по раздялата и само кусури намирам в тази, но ще се харесваме. [smilie=beach.gif]

За Леон ST (комби) минусите за мен:
  • по-тесен ми е, въпреки че говорим за 1-2см
  • на задните седалки като вземахме решения О4 ми стори с много малко още по-тясна
  • на документи багажника е 620л, а Шкодата е 590л. АМИ на Шкодата е по-голям и на широчина, и на височина (разбира се със щората на комбито). Всичко, което ми трябваше събрах, но не така лесно, както при О3,а и следващият размер колело забравям да го събера тук
  • вече не ми реагира плафона за шибидаха/осветлението/сервиз и се налози от ключа да го прибирам ..
  • днес при затваряне на багажника светна, че мигачите не работят [smilie=ireful1.gif] (след гасене/палене се оправи..)
  • Lane assist е малко агресивен и при избягване на дупки ми дърпа волана, а спирането му разбира се е досадно и заврямо по менютата
  • липсата на малк жабка до волана в ляво
  • в О3 мястото за чашки е еднакъв размер, а тук е за чашка и бутилка - безсмислено, тъй като във вратата също е предвидено такова за бутилка
Плюсовете:
  • по-големият двигател се кара по-приятно 2.0 TSI 190hp на предно
  • DSG-то ми е по-приятно
  • мултимедията като ми изглежда доста по-пъргава и мазна спрямо О3 като чакам последния ъпдейт, който твърдят че подобрява още нещата и решава много досаден проблем с много чести рестарти на медията (обикновено наличени при по-младите бройките)
  • предпочитам тази по-стегната возия спрямо О3, която беше и на 16", а тук са 18"
  • харесва ми ACC
  • Start/Stop пали доста по-мазно и не ме дразни за сега толкова (спирането също е завряно, а не като О3 с бутон до лоста)
  • перата на волана са доста по-удобни от смяната през лоста
  • клаксонът е толкова смешен, че ще ме накара да намаля изпозлването му (за това го приемам като плюс) [smilie=sarcastic.gif]
Честно казано от всички ме дразни по-малкото пространство, но поръчвахме колите в най-неблагоприятни момента - Март 2022г и към момента според бюджета това беше най-добрия пакет, който успяхме да конфигурираме. Факт, че наличието на стъклен покрив НЕ заменя липсата на още няколко литра багажно пространство. Толкова за сега. Трябва да я покарам за още отзиви. Твърде малко са километрите за сега. Иначе още на втория ден имам София - Варна натоварен, колкото може, 2-ма възрстни и 2 деца и разход 7 при спазване на ограничение, че дори и по-бавно на места.
Все още не съм я натискал тъй като вярвам, че малко разработка няма да навреди на никой.Изображение
Аватар
Simov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Ex: Seat Ibiza 6l, 1.9 TDI, 101 к.с.
Skoda Octavia III 1.6 TDI, 110 к.с.

Сеат

Мнение от Simov »

Честито и много безаварийни километри, изпълнени с положителни емоции! Изглежда наистина страхотно!
Изображение
Аватар
joro_kem

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia I Tour 1.9 TDI Octavia III FL 2.0 TDI

Сеат

Мнение от joro_kem »

честита каляска! само бензин да и сипваш :)
istoyanov

Škoda Ентусиаст

Сеат

Мнение от istoyanov »

Благодаря на всички! :)
Аватар
digitalundgrd

Cupra

Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo

Сеат

Мнение от digitalundgrd »

istoyanov написа: 26.06.2023, 16:00:02 Първите ми впечатления са смесени, защото идвам от O3 FL 1.5 DSG liftback и честно казано доста харесвах и харесвам тази кола.
Тази е Leon ST FR 2.0 TSI 190HP на предно. За момента страдам по раздялата и само кусури намирам в тази, но ще се харесваме.
Общо-взето явно си подобна "схема" като мен...Като те чета не ти е била належаща смяната към Леона [smilie=pardon.gif] Имал си възможност към дадения момент и си скочил ;) То и като коли са кажи-речи еднотипни (един и същ сегмент) и затова го няма УАУ фактора и търсиш кусурите...

Просто еднакви като клас коли от различен бранд = тук плюсче, там минусче :) Когато смених фабията за Меган РС-а, буквално бях в екстаз. Разликата между двете коли беше, че нямаше прилика ахахахха нито като вървеж, пътно поведение, материали, салон, визия...Примерно и аз сега с Хюндая правя такива сравнения спрямо Мегана, който имах и хората ми се чудят (свикнали са всеки само да си хвали новата покупка).
Аватар
lybrator

Cupra

Гараж: '16 Ibiza Cupra 1.8 192 FWD MQ350
'18 Tiguan 1.4 150 4motion DQ250
'19 Leon Cupra ST300 4drive DQ381

Сеат

Мнение от lybrator »

Честито. Изглежда супер. За мен това е правилният мотор за тая кола.

Как беше цената спрямо еквивалентна октавия 4 2.0тси? Като изключим че тя с тоя мотор е 4х4, което само по себе си е едни 4к.

Как е нивото на шума с около 130 до 150км/ч спрямо октавия 3?

Много безаварийни километри пожелавам :)
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

Сеат

Мнение от Taratajki »

istoyanov написа: 26.06.2023, 16:00:02 клаксонът е толкова смешен, че ще ме накара да намаля изпозлването му (за това го приемам като плюс)
За мен това е най важното нещо в един автомобил и първия тунинг на фабията ми беше клаксона [smilie=sarcastic.gif] Та, не се заричай ;)
Иначе колата е страхотна. И на вид, и от към моторизация, с потенциал... [smilie=sarcastic.gif]
Публикувай отговор

Обратно към “Други марки МПС”