Седалки с вентилация , сила на обдухване ?
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
storm1st
- Гараж: Kodiaq Fl 2.0 TSI, DNPA
Здравейте , някой може ли да сподели как са при него или въобще при Шкода . На мен на Кодияка ми се струва ,че слабо духат дори на най-високата степен . Не е драма , работят си , може и така да са фабрично. И да, не е нужно да се простудяваме ама на един добре напечен на слънце хюндай на най-високата степен си духаше доста добре, даже не се търпеше след 1 минута . Важно е да добавя ,че и на двете при мен е еднакво положението.
- zalmaneca
- Гараж: Octavia 4 FL 2.0 TSI 265hp '25
ex Superb 3 FL L&K 2.0 TDI 190hp '20
ex Opel Astra GTC 1.9 150hp+ '08
ex Peugeot 206 1.4 75hp '00
ex Renault 11 1.7 90hp '87
И при мен на супърба ми се струва слабо, дори на 3та степен. Първата и втората са напълно неизползваеми. ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
- DoH_KuXoT
- Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp
Passat B8 също е слабичко. Ако си с тънък летен панталон или по къси панталони се усеща. Като цяло е малко измишльотина , аз лично за това не бих доплатил 
-
alexinchains
- Гараж: Йоника
Супер слабо е и при мен, особено в сравнение с едно санта фе, на което бях правил тест драйв, там направо изстиваш. Жалко, защото с тия тъмни кожени салони е тагава работа през топлата част на годината.
- MHlebarov
- Гараж: 2.0 TDi 4x4 L&K 2018
Не духа - смуче.. идеята е да не се запарва/изпотява тялото.
Аз съм със СуперБ и:
ако съм се возил известно време на жега без вкл. обдухване и го пусна на 3, веднага усещам киренна разлика...
ако пътувам извънградско на степен 3, след известно време почвам да се схващам.. пускам подгрев и обдухване 1:1
това не е мерцедес в крайна сметка..
някъде беше правен тест с лист хартоя, настепен 3, стои залепен за гърба на седалката..
Аз съм със СуперБ и:
ако съм се возил известно време на жега без вкл. обдухване и го пусна на 3, веднага усещам киренна разлика...
ако пътувам извънградско на степен 3, след известно време почвам да се схващам.. пускам подгрев и обдухване 1:1
това не е мерцедес в крайна сметка..
някъде беше правен тест с лист хартоя, настепен 3, стои залепен за гърба на седалката..
-
storm1st
Благодаря Ви на всички за отговорите . Аз след като пуснах темата днес пътувах малко а колата беше и на слънце , пуснах вентилацията . Бях с една тънка тениска и вече го усетих и на гърба и се поуспокоих . Мислех да не съм извадил късата клечка ама едновременно и на двете седалки беше малко вероятно да се е прецакало. Явно е така на Шкода . Върши работа но и аз го сравнявах с Хюндай . Още утре ще го пробвам с лист/ салфетка …
.
-
storm1st
@MHlebarov,
Абсолютно точно , проверих даже
. Благодаря . Въобще не съм и предполагал , че е така . Даже и сега разбрах и тествах , че може и вентилация и подгряване . Ама аз подгряването съм го пускал един път да видя, че работи и това беше . А и друго - Като се “залепя” за облегалката определено се усеща доста по добре .
Лист а4 не можа да задържи добре но салфетка нямаше проблем . На 3 та и на 2 степен държеше , на 1 вече му идваше тежка явно .

Абсолютно точно , проверих даже
Лист а4 не можа да задържи добре но салфетка нямаше проблем . На 3 та и на 2 степен държеше , на 1 вече му идваше тежка явно .

Последно промяна от storm1st на 10.06.2023, 13:28:00, променено общо 1 път.
- DoH_KuXoT
- Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp
И аз мислех, че духа
ще пробвам .
- MHlebarov
- Гараж: 2.0 TDi 4x4 L&K 2018
И аз мислех така.. все пак са "обдухващи седалки" .. ако беше смучещи седалки .. може би, щеше да струва повечко
Това беше един от критериите ми за автомобил: 4х4/ да се мести прилично/ обдухване/ евтино за обслуждане(да не си му роб)
Това беше един от критериите ми за автомобил: 4х4/ да се мести прилично/ обдухване/ евтино за обслуждане(да не си му роб)
- netizen
- Гараж: ID.7 Pro Tourer
- VesCo
- Гараж: Skoda KAROQ, 2.0 TSI, DSG, 4x4, Sport Line Plus
Има ли възможност, някой правил ли е опит да 'монтира' обдухване на седалките на Karoq?
или смяна на седалките на Karoq с такива от Kodiaq или друг VAG, с обдухване, заедно с модула за управление?
или смяна на седалките на Karoq с такива от Kodiaq или друг VAG, с обдухване, заедно с модула за управление?
- Eager
- Гараж: Škoda Kodiak 2 RS
ex Škoda Octavia 4 Combi 2.0 TDI
Само да вметна, от моя скромен опит, скоро шофирах един Genesys GV80 мисля беше, приятел в чужбина го е взел през август, и в горещ ден щяхме да настинем, докато се фукаше с именно тая екстра. Предишни автомобили с охлаждане, в моя случай - рентакар в чужбина, не са ми правили такова впечатление - усеща се, ама едва.
Така че според мен зависи от марката и модела, а по-точно от цената на конкретния модел
Мисля да сложа на Кодиак-а, щото като работи си е кеф, и ще пиша догодина като дойде.
Така че според мен зависи от марката и модела, а по-точно от цената на конкретния модел