Октавия 4 - Време за доставка (от опит)

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2020
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
ИзтрЪпнал

Škoda Фен²

Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23

Време за доставка(от опит)

Мнение от ИзтрЪпнал »

mapto написа: 30.05.2023, 19:48:41 Името на търговеца?
Да, същият този от офиса в Плд, който май не обича да следи какво се случва, поради тези ситуации, които си описал:
mapto написа: 29.05.2023, 16:38:21 Благодарение на снимка на колега от преди няколко страници, успях да различа моята О4, която пристигна на някакъв автовоз около 15.05(след като беше произведена на 01.03) Обадих се лично на дилъра, който беше в отпуска и го попитах дали наистина е моята.
mapto написа: 29.05.2023, 16:38:21 днес дилъра почти ми се развика когато му казах че ме изнервят с това чакане вече. И ще се решава тепърва как ще я докарат до Пловдив или аз ще си я взема сам от СФ.
Разпитвам те, защото имам договор за доставка на Шкода с ЕТ Плд. Но нито бързам, нито смятам да им се обаждам за прогнозни седмици. Когато я произведат и докарат, тогава ще е. Иначе доколкото разбрах към момента има само 3ма търговци в този офис на ЕТ, затова и те попитах за името на търговеца с когото сте движили сделката.
mapto

Шкода Новак

Мнение от mapto »

ИзтрЪпнал написа: 30.05.2023, 21:48:37 Да, същият този от офиса в Плд, който май не обича да следи какво се случва, поради тези ситуации, които си описал:
Момчето наистина е много отзивчиво. Казва се Иван Костов. Нито веднъж не ме е отсвирил реално и винаги ми даваше инфо. Винаги вдига или връща обаждане и е спокоен. Но може би вчера не се нацелихме и двамата на кеф. Като чета какво става из форума и как се разменят някакви мейли ми става лошо. Оплаквам се от цялостната организация на ЕТ. Или по-скоро липсата на такава.
Аватар
neshtoZabavno

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Octavia VRS Estate 2.0 TSI 2023

Мнение от neshtoZabavno »

Аз пък от Ванката Костов изобщо не мога да се оплача! Супер коректен и отзивчив! Още докато конфигурирах колата ми даде няколко съвета и оттам нататък цялата ми комуникация с него си е на ниво! Има го и факта,че аз му пиша веднъж в месеца колкото да разбера дали има някаква промяна и толкова. Не е като да може да направи нещо повече от това да види кога уж ще се произведе колата. Аз честно казано не разбирам много защо толкова им се ядосвате на ЕТ. Нито завода е техен, нито те сглобяват колите нито нищо. Това,че 100 човека в България ще се разочароват от марката заради забавени коли Шкода много много не ги бърка.
Изображение

RACINGLINE ▪️ 034MOTORSPORT ▪️ SCORPION EXHAUSTS ▪️ MILLTEK SPORT ▪️ RAMAIR ▪️ APR ▪️ KW SUSPENSION ▪️ CTS TURBO ▪️ DO88 PERFORMANCE ▪️ FORGE MOTORSPORT ▪️ WAGNER TUNING ▪️ EVENTURI
mapto

Шкода Новак

Мнение от mapto »

neshtoZabavno написа: 30.05.2023, 22:58:35 Аз пък от Ванката Костов изобщо не мога да се оплача! Супер коректен и отзивчив! Още докато конфигурирах колата ми даде няколко съвета и оттам нататък цялата ми комуникация с него си е на ниво! Има го и факта,че аз му пиша веднъж в месеца колкото да разбера дали има някаква промяна и толкова. Не е като да може да направи нещо повече от това да види кога уж ще се произведе колата.
Както казах, вчера не се нацелихме просто. Потвърждавам за отзивчивостта.
neshtoZabavno написа: 30.05.2023, 22:58:35 Аз честно казано не разбирам много защо толкова им се ядосвате на ЕТ. Нито завода е техен, нито те сглобяват колите нито нищо. Това,че 100 човека в България ще се разочароват от марката заради забавени коли Шкода много много не ги бърка.
Може ли да попитам, твоята колко време я караха от Чехия до България? Не ги бърка защото са единствени на пазара. Ако имаха конкуренция, Шкодичките щяха да летят. Ама много оффтопик направихме.
moon4

Шкода Новак

Мнение от moon4 »

Доста повече ще са от 100. Имай предвид че само аз съм отказал 3-ма готови да поръчват в София. Като им разказах как вървят нещата си намериха налични автомобили от други марки и не сбъркаха май. И за съжаление според мен това тепърва ще рефлектирА върху еуратек. То е ясно че не сглобяват колите ама има хора дето чакат доставка по 3 месеца… от Европа. За справка: Киа - произведени автомобили и изпратени с кораб от Южна Корея - срок 60 дни.
Аватар
spaldingrs

Škoda Фен²

Гараж: Карок Вижън 1.5 TSI DSG 2024
Ford Focus 3 1.0 ecoboost 125 кс 6M 2017

Мнение от spaldingrs »

Това с доставките е много абсурдно. Вярно, че се чака производство, ама срокове повече от месец, да не говорим за два, за доставка на готов автомобил е много несериозно. А има и колеги, които чакат 3 месеца доставка. Има платформи за по 2, 3 автомобила. Може и така. Пак за няколко дена ще дойдат.
Отнасяй се с хората така, както искаш те да се отнасят с теб!
Аватар
neshtoZabavno

Škoda Фен²

mapto написа: 30.05.2023, 23:04:48 Може ли да попитам, твоята колко време я караха от Чехия до България?
Моята още не е произведена [smilie=sarcastic.gif] Поръчана е края на ноември 2022 и уж се очаква да бъде произведена Август месец. Дали ще е така нямам никаква представа, но нямам бърза работа. Може би това е разковничето при мен,че първо имам кола, с която джъткам наляво надясно и второ като цяло ползвам колата рядко главно през уикендите.
За доставките не съм много сигурен от кой точно зависят, дали Еуратек или пак Шкода са ангажирани с тази част, но там явно има някакъв проблем.
Изображение

RACINGLINE ▪️ 034MOTORSPORT ▪️ SCORPION EXHAUSTS ▪️ MILLTEK SPORT ▪️ RAMAIR ▪️ APR ▪️ KW SUSPENSION ▪️ CTS TURBO ▪️ DO88 PERFORMANCE ▪️ FORGE MOTORSPORT ▪️ WAGNER TUNING ▪️ EVENTURI
Аватар
acronym

Шкода Новак

Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 110hp

Мнение от acronym »

Поръчана на 01.10.2022г.
Произведена на 11.05.2023г.
Пристигнала в София на 29.05.2023г.
Кога ще е в Бургас, никой не знае. И после каква ще е сагата с регистрацията ...
Честно казано, кефа от покупка на нов автомобил, почти ми се е изпарил. Вече ми е безразлично, кога ще я подкарам.
ИзтрЪпнал

Škoda Фен²

Мнение от ИзтрЪпнал »

neshtoZabavno написа: 31.05.2023, 10:50:36 Моята още не е произведена
А ти О4 комби ли чакаш ?
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

acronym, Е та ти я получаваш на 7-мия месец, съвсем прилично време предвид ситуацията.
Бееееее.....
Аватар
acronym

Шкода Новак

Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 110hp

Мнение от acronym »

Е да, като се има предвид други колко чакат.
Като поръчвах, ме надъхаха, че "Вижън" идвали по-бързо, защото имали повече квоти за тези специални пакети.
Та се надявах първо да дойде до Коледа, после за рожденият ден на сина (че и той голям мерак има). Сега поне има шанс да я получим за рожденият ден на съпругата ми. [smilie=pardon.gif]
Аватар
neshtoZabavno

Škoda Фен²

ИзтрЪпнал написа: 31.05.2023, 11:12:14 А ти О4 комби ли чакаш ?
Чакам Октавия комби RS бензин.
Изображение

Аватар
Драгомир

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3, 1.4 TSI, 140к.с., 6M
Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М

Мнение от Драгомир »

acronym написа: 31.05.2023, 11:18:46 Като поръчвах, ме надъхаха, че "Вижън" идвали по-бързо
Явно не са те излъгали. Аз моята я чаках 15 месеца.
oduh

Шкода Новак

Мнение от oduh »

acronym написа: 31.05.2023, 11:18:46 защото имали повече квоти за тези специални пакети.
Чакай, какво?
Ако имат квоти и ние поръчваме в рамките на тяхната квота ... какво значение има колко е голяма?
А ако са изчерпани квотите и ние въпреки това си поръчваме ... тогава ... WTF?!
ИзтрЪпнал

Škoda Фен²

Мнение от ИзтрЪпнал »

oduh написа: 31.05.2023, 11:51:28 Ако имат квоти и ние поръчваме в рамките на тяхната квота
На теория по-бързо ще влезе за производство , ако не си нацелил проблемна екстра.
oduh написа: 31.05.2023, 11:51:28 А ако са изчерпани квотите и ние въпреки това си поръчваме .
Поръчваш и чакаш да дойде времето да има квоти за вносителя за България и пак се надяваш да не си нацелил проблемна екстра.

Другата подробност е, че acronym, е поръчал камик , а това е темата за О4 [smilie=sarcastic.gif]. Сега вече дали квотите са по модели или общо за вносителя, не знам.
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia IV”