Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Това с докарването е просто върха на ..., не ми се казва. Чакаш цяла вечност производство, после месец и половина - два транспорт и накрая две седмици не магат да направят регистрация. Просто нямам думи. Никаква логистика, никакво желание, никаква лоялност дори. За съпричастност да не говорим. Просто нямам думи. Вече съм сигурен, че моя Карок поръчат на 21.04.2023, ще го видя евентуално догодина по това време. Ужас направо.
Последно промяна от spaldingrs на 29.05.2023, 19:21:20, променено общо 1 път.
Отнасяй се с хората така, както искаш те да се отнасят с теб!
Моята Октавия е произведена на 08.03 и все още не е в БГ. Последно в петък я “товареха в Румъния”. Другата седмица стават 3 месеца откакто е произведена
В Млада Болеслав и околностите има доста готови коли на паркингите, включително натоварени на жп платформи. До жп платформите имаше и чисто нови контейнери на DB (Deutche bahn), но какво има вътре . Постоянно срещам автовози със Шкоди. Това с липсата на чипове май се използва само от ЕТ.
vex написа: 29.05.2023, 19:17:56
Моята Октавия е произведена на 08.03 и все още не е в БГ. Последно в петък я “товареха в Румъния”
На приятеля ми О4 RS произведена на 01.03 също не е в БГ. Била натоварена със 70 коли на влак през Букурещ. Днес направо ревна от яд.
На някакво ниво е успокояващо да знам, че има и други (колкото и да ми жал и за тях). Обнадеждаващо е, че не е загубена или потрошена някъде, че и такива филми почнах да въртя.
kolyo b8 написа: 29.05.2023, 20:15:50
В Млада Болеслав и околностите има доста готови коли на паркингите, включително натоварени на жп платформи. До жп платформите имаше и чисто нови контейнери на DB (Deutche bahn), но какво има вътре . Постоянно срещам автовози със Шкоди. Това с липсата на чипове май се използва само от ЕТ.
Според мен производството се отпуши преди няколко месеца и Еуратек не бяха готови да организират транспорта за толкова много автомобили. От там и алтернативните варианти и маршрути, и може би се вкараха и във филми с фирми, с които не работят по принцип. Но като цяло е голям цирк.
Интересно ми е относно неустойките защо не предлагат смъкване от цената със стойността на неустойката? Никъде в договора не е упоменато че неустойката може да се ползва само за аксесоари или аз пропускам нещо?
moon4 написа: 29.05.2023, 22:19:05
Никъде в договора не е упоменато че неустойката може да се ползва само за аксесоари
Така е. Явно такъв е бизнес модела на ЕТ - неустойките да са валидни само за услуги предлагани от тях, а не от трети страни - в случая с Шкода Ауто.
spaldingrs написа: 29.05.2023, 18:20:01
Никаква логистика, никакво желание, никаква лоялност дори. За съпричастност да не говорим. Просто нямам думи. Вече съм сигурен, че моя Карок поръчат на 21.04.2023, ще го видя евентуално догодина по това време. Ужас направо
По моите разбирания, ако събитията и времето около изчакването и доставянето на каквато и да е стока, предмет на договорни отношения ми причинява стрес или гняв, изобщо не бих подписвал същият договор за доставката му. Все пак договорът се подписва в два екземпляра. Или ако бързам бих взел наличен автомобил от кое да е друго представителство. ЕТ далеч не са дъното на договорните отношения или тези между търговец-клиент. Не са топ, но има и по-зле
mapto написа: 29.05.2023, 16:38:21
е. И ще се решава тепърва как ще я докарат до Пловдив или аз ще си я взема сам от СФ. Велики тъпаци.
В последната версия на договора(октомври 2021) за доставка на нов автомобил Шкода е написано, че колите се доставят до склада им в Сф. Може да споделиш после как са се случили нещата с доставката до Плд . Пък и името на търговеца е интересна подробност, ако си поръчал от Плд. 1:3 е вероятността да се познае на този етап . Бързо развитие около казуса желая
moon4 написа: 29.05.2023, 22:19:05
Интересно ми е относно неустойките защо не предлагат смъкване от цената със стойността на неустойката? Никъде в договора не е упоменато че неустойката може да се ползва само за аксесоари или аз пропускам нещо?
Поне при мен сумата от неустойката директно ми я приспаднаха от цената на колата. Явно си зависи от търговеца.
Идат, идат. Тези са от днес D1 Прага-Бърно. Утре или в четвъртък ще са в BG.
Вчера имаше още един наш автовоз около Млада Болеслав. Поне 16 души ще се похвалят. (Има и два Enyaq-а купе)
mapto написа: 29.05.2023, 16:38:21
е. И ще се решава тепърва как ще я докарат до Пловдив или аз ще си я взема сам от СФ. Велики тъпаци.
[/quote]
В последната версия на договора(октомври 2021) за доставка на нов автомобил Шкода е написано, че колите се доставят до склада им в Сф. Може да споделиш после как са се случили нещата с доставката до Плд . Пък и името на търговеца е интересна подробност, ако си поръчал от Плд. 1:3 е вероятността да се познае на този етап . Бързо развитие около казуса желая
[/quote]
Здрасти колега! Ами колата е поръчана от ЕТ Пловдив.