Привет на всички !!!
С риск да се включвам прекалено често... искам да споделя за пътуване София до Габрово ( петък сутрин) и връщане днес - неделя - 4 юни.
Принципно всяка нова гума с е държи добре на пътя

това смятам е факт, който никой не оспорва. Но поведението особено на мокро ( днес валеше на няколко места по пътя ) наистина ме впечатли !!! Става въпрос за летният модел на Фалкен
На магистралата имаше няколко души, които караха малко над разрешента скорост ... и реших да опитам да се "включа в потока".... ииии успях почти до София да се задържа зад доста по-нови и по -скъпи марки и модели .
Тъй като ми се случва от време на време по служебни поводи да карам и други коли, доста по-нови, по -мощни и със много повече системи за сигурност, където човек по лесно се отпуска дори и на дъжд да кара бързо и разликата в усещането е значителна. В началото на месеца имах пътуване до Словения и почти през целият пъти в двете посоки... валеше дъжд, на моменти доста силно. Та когато колата е голяма,нова, мощна и със много системи за сигурност ( разбира се в никакъв случай не твърдя,че системите ще ни спасят от човешката глупост и неадекватно поведение...) по лесно се приема да се кара бързичко, особено ако те чакат почти 1000 км, но дори и тогава, има натоварване и умора.
Та с две ръце препоръчвам летният модел на Фалкен - Ziex Ze310 Ecorun.
Днес наистина имаха много добро поведение на мокра настилка,
Със сигурност смятам, че си заслужават по-високата цена от Сумитомо, макар да казват че Сумитомо са дъщерна марка и ползва същите шарки и едва ли не почти няма разлика.
Не съм имал предишен опит да ползвам последователно в такъв ред продукти ( гуми) от една "Фамилия" , но може би така, наистина най-добре се усеща разликата ( когато я има )
Тъй като доста общо споделих нещата - малко конкретика - на места където пътя позволяваше и където разрешената скорост ( според WAZE ) е 140 км/ч, както казах имаше няколко души, които караха с малко над 155 км/ч, което в случая е около 10 % по мои сметки. Определно хората караха доста "прилично" без присвяткане и "натискане", по-скоро бих определил като "доста-сръчно". Понякога, някой от изпреарените, като видеше ,че последната изпреварваща кола е стара Шкода Фабия, се опитваха да се "включат" в колоната, но доста бързо се отказваха.
Аз принципно се опитвам да се движа максимално според правилата, но има и такива моменти.
В петък пътувах рано сутринта. Успях да се "измъкна" от София около 7.20 и почти нямаше задръствания в тази посока. Времето беше слънчево и сухо. На магистралата след Ботевградско се придържах към разрешената скорост и единствено в участъците където WAZE показва ограничение 120 се отпуснах да съм с около 135, но на светло , толо и сухо време, не мисля че е пробелм. На сухо поведението на гумите също е чудесно.
Общото заключение - и на сухо и на мокро , гумите имат много добро поведени.
Поздрави