Ама не е
Kodiaq 2021 FL впечатления.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Мичев
- Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
- bakito
- Гараж: Karoq Facelift Vision, 2.0 TDI, 7DSG, 4x4, 150 HP, 360 Nm, Lava Blue
Ето как работят автоматичните фарове и в частност матричните (казвам го от опит с матрични при Карок):
1. Врътка на Auto:
Работата на лоста е както при обикновените коли без автоматични функции. Лоста напред пуска дълги, лоста наза спира дълги.
Надявам се това да е полезно за някой и също ако някъде има грешка, моля да ме поправите. Хубав ден
1. Врътка на Auto:
- Колата е статична или < 30км/ч:
Качваш се палиш, колата е на къси или само на DRL (в зависимост от светлината). Цъкаш лоста напред - минава на автоматичен режим и показва сива иконка на таблото с A. В този режим фаровете са напълно автоматични и тръгват матриците след 30км/ч. Второ цъкане напред минава на режим само дълги без функция матрични. В режим само дълги дърпане на лоста обратно минава на къси и спира реижма Auto.
- При движение над 30 км/ч:
Ако се движите в осветен участък и в режим Auto. Само късите светлини на колата светят и на таблото се показва сива A икона. За да спрете автоматичния режим в този случай трябва да цъкнете лоста напред (минава на дълги) и цъкате после лоста назад за да спре дългите и режима Auto. Всички знаем правейки това действие и отсреща или пред вас има кола до какво чудене ще доведе в другата кола или просто ще се заслепят..
- При движение над 30 км/ч:
Ако се движите в неосветен участък и в режим Auto. В този случай матричните фарове работят и на таблото се показва синя икона с A. При повторно цъкане на лоста напред минава режим дълги без матрични - още веднъж ако цъкнете лоста напред отново минава в режим Auto. При всички случаи ако при движение на таблото свети синя икона за дълги дали с икона A или не - цъкането на лоста назад спира дългите и режима Auto.
Работата на лоста е както при обикновените коли без автоматични функции. Лоста напред пуска дълги, лоста наза спира дълги.
Надявам се това да е полезно за някой и също ако някъде има грешка, моля да ме поправите. Хубав ден
Последно промяна от bakito на 19.05.2023, 15:00:31, променено общо 1 път.
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
bakito, Дай като за прости хора - има ли начин (и каква е процедурата) да премина от АВТОМАТИЧНИ на КЪСИ, без да минавам през ДЪЛГИ?
Бееееее.....
- bakito
- Гараж: Karoq Facelift Vision, 2.0 TDI, 7DSG, 4x4, 150 HP, 360 Nm, Lava Blue
Няма!Цецо75 написа: 19.05.2023, 14:48:55 Дай като за прости хора - има ли начин (и каква е процедурата) да премина от АВТОМАТИЧНИ на КЪСИ, без да минавам през ДЪЛГИ?
По- обстойният отговор би бил: Колата е достатъчно умна за да знае кога и къде с какви светлини да се движи и няма нужда пускайки веднъж режим Auto повече да го мислите. Ем.. практиката показва, че не е точно така.
П.П. Аз също се дразня на това.. Има случаи в града по неволя да цъкна лоста напред и да вкарам светлините в Auto и си карам така докато не съм в участък, в който да изъврша процедурите от предния коментар за да спра режима или просто си карам така. Без това в града е осветено и не се включват дългите никъде.
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Е тъй де... Както го обясних и преди, например на тираджиите им взимаш акъла на магистралата като си на автоматични светлини. И като пробваш да ги изключиш почваш да им мигаш допълнително и що псувни съм отнесъл...
Аз си мислех, че съм прост и не знам как да ги изключвам, ама явно не съм само аз.
Аз си мислех, че съм прост и не знам как да ги изключвам, ама явно не съм само аз.
Бееееее.....
- Мичев
- Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG
Пише да не се ползват матричните на магистралаЦецо75 написа: 19.05.2023, 15:02:11 на тираджиите им взимаш акъла на магистралата като си на автоматични светлини
Макар че, ако всички тирове си пускаха светлините в горната част на каросерията (няма идея дали всички имат такива) - матричните фарове ще им правят сянка.
-
yordan_ichev
След 4 месечно очакване 2.0 TSI (190), 4x4, чист вижън, най-накрая пристигна.
Първите впечатления, след 150 км градско:
+ изненадващо пъргава и много приятна за шофиране, въпреки размерите
+ бърз инфотеймънт (сравнение с предишната ми Октавия MY2018)
+ достатъчно място за децата с багажа за дълги пътувания
+ градския трафик е по-поносим с traffic jam assist
+ приятно за пътуване извънградско с ACC + Lane assist (пробвахме околовръстното само)
+ вентилацията на ерго седалките е приятна и салона не изглежда евтин
- има какво да се желае от возията по неравни пътища
- шумоизолацията можеше да бъде и по-добра
- бях останал с впечатление, че при наличието на мултифункционална камера за Lane Assist, ще има и разпознаване на пътните знаци, но се оказах в заблуда
- разговорите и музиката по безжичния Apple CarPlay понякога накъсват, май ще трябва да се ползва кабела въпреки всичко - не знам дали не е някакъв проблем при мен. Ще очаквам впечатления и от други
Много ми се искаше да има Area View и за да ме подразнят са сложили предна решетка със заготовка за камера - предполагам, че няма решетки без заготовка?
Осъзнавам, че някои от минусите са следствие от не заявени екстри - шумоизолация, DCC (за по-добра возия, може би) и TSA, но това беше в името на по-бързото производство.
Първите впечатления, след 150 км градско:
+ изненадващо пъргава и много приятна за шофиране, въпреки размерите
+ бърз инфотеймънт (сравнение с предишната ми Октавия MY2018)
+ достатъчно място за децата с багажа за дълги пътувания
+ градския трафик е по-поносим с traffic jam assist
+ приятно за пътуване извънградско с ACC + Lane assist (пробвахме околовръстното само)
+ вентилацията на ерго седалките е приятна и салона не изглежда евтин
- има какво да се желае от возията по неравни пътища
- шумоизолацията можеше да бъде и по-добра
- бях останал с впечатление, че при наличието на мултифункционална камера за Lane Assist, ще има и разпознаване на пътните знаци, но се оказах в заблуда
- разговорите и музиката по безжичния Apple CarPlay понякога накъсват, май ще трябва да се ползва кабела въпреки всичко - не знам дали не е някакъв проблем при мен. Ще очаквам впечатления и от други
Много ми се искаше да има Area View и за да ме подразнят са сложили предна решетка със заготовка за камера - предполагам, че няма решетки без заготовка?
Осъзнавам, че някои от минусите са следствие от не заявени екстри - шумоизолация, DCC (за по-добра возия, може би) и TSA, но това беше в името на по-бързото производство.
Последно промяна от yordan_ichev на 03.08.2023, 22:04:06, променено общо 2 пъти.
- spaldingrs
- Гараж: Карок Вижън 1.5 TSI DSG 2024
Ford Focus 3 1.0 ecoboost 125 кс 6M 2017
Браво, със здраве да й се радваш и пари само за обслужване и гориво. Бърза доставка, супер 
Отнасяй се с хората така, както искаш те да се отнасят с теб!
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Сега да ви кажа, да си знаете. "хромираните" лайсни на стъклата са пълен шит. Колата е била 10 пъти на автомивка и вечв се вижда сериозно матиране. Знам че ще кажете, че съм ползвал неподходящи препарати, ала, бала... но точно както и в предишните генерации, само определени лайсни се скапват. В моя случай тези на вратите се преебават, а тези на задните прозорчета са си абсолютно ОК засега. На предишния ми супърб беше точно наобратно.
Голямо лайно с тия лайсни, явно е до партиди. Колата е била само на безконтактни мивки, никакви четки.
Голямо лайно с тия лайсни, явно е до партиди. Колата е била само на безконтактни мивки, никакви четки.
Бееееее.....
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
За това спортлайн
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
- digitalundgrd
- Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
Черно фолЮ на всичкото хром лайсна и спи градО 
- Erebus
- Гараж: Octavia 4 2.0 TDI
Провери в шоп-а. Най-вероятно можеш да си го купиш.yordan_ichev написа: 03.08.2023, 21:41:14 бях останал с впечатление, че при наличието на мултифункционална камера за Lane Assist, ще има и разпознаване на пътните знаци, но се оказах в заблуда
-
yordan_ichev
За съжаление няма TRS в магазина за Кодиак - само за Октавия.
-
rts
- Гараж: ex. Skoda Kodiaq 2.0 tsi 190 к.с. 4x4, MY2024
@yordan_ichev, честито за новия автомобил и безаварийно шофиране. Относно TRS и аз съжалявам, че не го добавих при поръчката, но за сметка на това при вижън пакета активирането му е изцяло софтуерно, тъй като имаш необходимия хардуер (камерата горе в огледалото). Полезна тема ако решиш сам: https://www.briskoda.net/forums/topic/4 ... detection/
Защо обаче не попиташ в ЕураТек, може пък да ти дадат оферта за активирането му и сега?
Поздрави.
Защо обаче не попиташ в ЕураТек, може пък да ти дадат оферта за активирането му и сега?
Поздрави.