Предполагам. Утре като ида при гумаджията, той ще се произнесе. Ако е по-надеждно с лепенка, ще го накарам да сложи такава.mariyan написа: 05.05.2023, 19:33:37 Фитилът елиминира нуждата от демонтаж, но дългосрочно не е ли по-добре с лепенка?
Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- donci
- Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl
Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)
-
dpenov
- Гараж: Octavia 2 FL 1.4 TSI
-
kolyo b8
- Гараж: Passat Variant B8.5 2.0 TDI DTSB/ DSG7
Многохилядният Сокол
На 28.04 си "хванах" и аз една рапидка. Само седмица и 3000 км след слагането. 25 лв лепенка с монтаж и демонтаж + баланс.
2020 година в една фабрика в Македония си "хванах" рапидка и там ми я правиха с фитил, даже и не стана въпрос за лепенка.
150 денара (малко под 5 лева в наши пари). Като се прибрах тук отидох да ми сложат лепенка.
-
istoyanov
- Гараж: Seat Leon ST FR
Петък, спирам в Търново да хапнем по път и хоп - рапидка... Отсреща гумаджийница. След работно време ме приеха, монтаж и демонтаж, лепенка, баланс, почистване на ръба на джантата !!!, и 18лв и по живо пл здраво.
Коментарът на човека беше, че по-скоро винтил да избие, от колкото рапидката да излезе. Малко предобри ситуацията, но бях благодарен за отношението - почистиха масата и столчета да не се цапаме, докато храним бебето. Работи със жена си. Оправиха ни киселото, че губим време.
![beach [smilie=beach.gif]](./images/smilies/beach.gif)
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Това в София няма как да ти се случи, нито ценово, нито като отношение.
- donci
- Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl
Лепенка, 15лв., 20 минутки, гума като нова.
-
istoyanov
@Rangel, , аз не съм оптимист изобщо, но се надявам навсякъде да е възможно все още. Поне в малките бизнеси. Живял съм в този край 10тина години и хората не са лоши. А тези двамата - бяха добри. Хубаво е да срещаш подобни в днешно време. Това е мястото, ако му се наложи на някого по този маршрут - Des and Dem service tires
088 545 4357
https://maps.app.goo.gl/whnPKcs6GivFNByR7?g_st=ic
088 545 4357
https://maps.app.goo.gl/whnPKcs6GivFNByR7?g_st=ic
- The Hooligan
- Гараж: FreakOBoost
Фитил е временно решение. По принцип може да го имаш в колата и да го сложиш сам, когато се наложи. Лепенка е професионалното решение.mariyan написа: 05.05.2023, 19:33:37 Фитилът елиминира нуждата от демонтаж, но дългосрочно не е ли по-добре с лепенка?
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
- The Hooligan
- Гараж: FreakOBoost
Деси се казва жената, много добри хора и работят качествено. Познавам я повече от 15 години. Сервизът беше на баща и преди да почине, а след това тя започна да го управлява.
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
-
istoyanov
Значи преценката ми е била правилна
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
На мене са ми казвали, че с фитил може да стане проблем, щото въздух може да влезе между пластовете на гумата и ще я съсипе.
За това лепенка от вътрешната страна.
- nasmen
- Гараж: Skoda Octavia 2 Combi 1.9 TDI 105 HP PD BKC
И за мен фитилът е за гуми, които ще хвърляш след края на сезона ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
-
mukot
- Гараж: Honda ZR-V Advance e:HEV; Toyota Cororlla Cross 2,0L HEV Executive plus
Мога да споделя, че след вадене на рапидка в една непретенциозна гумаджийница в "Х. Димитър" до 42-ро училище залепиха лепенка от вътре и резултата беше плачевен - гумата спадаше. Втори път залепиха в Медина до Хоуммакс на "Владимир Вазов" по-голяма лепенка отвътре и пак спадаше през дупката. Напълниха гумата с пяна от бензиностанция и спадаше отново. Обясниха ми, че е влязъл въздух между пластовете, обаче все си влизаше. Гумата беше нова на под 1000 км. Мишелин Кросклаймът 2. Накрая купих нова гума и реших проблема. Може би с фитил би станало по-добре, защото минава през всички пластове през дупката и/или не изжулват както при лепенка от вътре най-вътрешния слой на гумата. Казват, че този вътрешен слой прави херметизацията и ако площта на изжуленото е по-голяма от лепенката и слоят е тънък може да има проблем.Taratajki написа: 08.05.2023, 18:22:16 На мене са ми казвали, че с фитил може да стане проблем, щото въздух може да влезе между пластовете на гумата и ще я съсипе. За това лепенка от вътрешната страна.
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Това го казваш като специалист или понеже ти се е случило да попаднеш на некадърници?
Да знаеш, че при 8% от сърдечните операции се стига до смърт, но това не кара хирурзите да ги спрат
-
mukot
- Гараж: Honda ZR-V Advance e:HEV; Toyota Cororlla Cross 2,0L HEV Executive plus
Работя в сърдечна хирургия и процента не е този.Taratajki написа: 08.05.2023, 22:55:52 Да знаеш, че при 8% от сърдечните операции се стига до смърт, но това не кара хирурзите да ги спрат