Разсъждавам си на глас, не че не ви вярвам ( на @vankissa, и @mariyan, )
Тракане при каране по павета
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- digitalundgrd
- Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
Интересното е, че хем на супърб, хем на октавия да са им толкова кекави тампоните на носачите. Предполагам са различни самите носачи, а и ако не е дсг колата пак трябва да тропа по същия начин. Май няма колега с ръчка супърб или октавия да се е оплакал от подобно дрънчене...
-
peyopetrishki
- Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp
И моите са кекави. В частност задните тампони на долните предни носачи. Цецо от Д-брос ми каза, че рядко изкарвали повеч от 80к км. И аз ще сменям скоро. Явно ВАГ-овете от тия години са си така ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
- mariyan
- Гараж: 2019 Superb Combi 4x4 TDI 190hp 7DSG
Октавията ми беше с ръчни скорости. Имаше си го скърцането и на два пъти гресираха тампоните гаранционно. При нея, обаче, го нямаше тропането на Супърба.
- digitalundgrd
- Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
Да, това за скърцането може...
Въпросът е, че сега версията за октавии и супърби с ДСГ е, че тропат от тампоните на носачите. Но тия с ръчките не тропат или поне не си казват (а би трябвало да са с еднакви носачи всички)
- vankissa
- Гараж: > VW Golf MK4
> Skoda Superb 3 FL, L&K, 2.0TSI/272HP, Revo PP
> Renault Captur TCe 154
Така мисля аз. Или поне проблема ми със серизните подрънквания изглежда така решен - временно към момента, но се надявам да се окаже дългосрочно.
Разбира се - питах за версията с маховика на съединителя.
Отговора бе, че той се диагностицира най-лесно при палене и при гасене, когато, при повреда, се чувало потракване. В движение също можело да се случи, като пак се споменаха хлабините ВЪВ скоростната, които можело да доведат до потракване, когато имаме преминаване от движение по инерция (т.е. скоростната предава въртящ момент към мотора) към ускорение (т.е. когато мотора става водещ и предава въртящ момент към скоростната). Вероятно същото е валидно и в обратна посока, при не голямо натоварване, че да може тия халабини да произведат потракване при контакт.
Звучи логично, но на фона на якото дрънчене при мен, се колебая дали въобще съм чувал това, което се определя като тракане от скоростната и/или DCC-то...
-
tinchev54
Пичове, виждам, че май това сте дискутирали. Дайте акъл моля. Уж ми лепиха вече накладките, продължава да дрънка. Чуйте клипа
Да им подскажа за тампони ли, както е писано по-назад? Колата е на 600км, новичка новичка и си дрънчи като каруца по павета. Не мога да приема, че този звук е нормален.
Да им подскажа за тампони ли, както е писано по-назад? Колата е на 600км, новичка новичка и си дрънчи като каруца по павета. Не мога да приема, че този звук е нормален.
- toraborat
- Гараж: 2023 Skoda Superb 3 FL L&K TSI 190ps
Аз имам едно единично почукване когато минавам легнал полицай, сякаш го няма като дам DCC на спорт, на комфорт според мен си шляпа клапан или нещо такова по тази система, не знам дали е възможно.
-
silent
Аз имах подобно единично чукане от нова само че на Рапид. На едно от задължителните посещение в ЕТ се разговорихме с приемчика и казах, че окачването е гадно на шкодите-шумно, тропа и той сам предложи да я погледнат. Не знам какво са правили пари не са ми искали, но повече не го чух това чукане при преминаване на легнал полицай докато продадох колата.
Гледах клипа на колегата по-горе- за мен е нормално. Шкода не е лоша кола проблема е, че много хора имат нереални очаквания и както съм казвал и преди голяма част от тях си мислят че карат премиум кола само защото са дали 100х.лв. и вътре трябва да е като в МАйбах. Е няма нов МАйбах за 100х.лв.
Гледах клипа на колегата по-горе- за мен е нормално. Шкода не е лоша кола проблема е, че много хора имат нереални очаквания и както съм казвал и преди голяма част от тях си мислят че карат премиум кола само защото са дали 100х.лв. и вътре трябва да е като в МАйбах. Е няма нов МАйбах за 100х.лв.
- FaKeR
- Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 95HP MY23; Peugeot 208 1.4 HDI 2012;
Според мен високите очаквания са за шума, който се чува вътре в купето, но не и колата да скърца... най-малкото е нов автомобил, все тая какъв. Ако човек е ОК с такова поведение защо да купува нов автомобил като може да ти скърца на главата и стар за по-малко пари
Смених на старата ми кола носачите (Пежо 208) с тампони и шарнири и колата вече гък не казва... пък нека е лагерница и градски автомобил![beee [smilie=beee.gif]](./images/smilies/beee.gif)
Смених на старата ми кола носачите (Пежо 208) с тампони и шарнири и колата вече гък не казва... пък нека е лагерница и градски автомобил
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
На клипа няма нищо нормално. Карал съм какви ли не Шкоди, точно такова дрънчане не съм чувал. Това е нещо по окачване, не виждам какво по кутията може да издава такива звуци.
За мен колата си има проблем, качвам приемчика вътре и го водя да го чуе на живо.
За мен колата си има проблем, качвам приемчика вътре и го водя да го чуе на живо.
Бееееее.....
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Цецо75, какво чу пък ти бе
,от тоз вятър
![kiss3 [smilie=kiss3.gif]](./images/smilies/kiss3.gif)
,от тоз вятър GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
bega4kata, Не знам за какво са ти тия аудиотехники у вас като си толкоз глух
Чува се съвсем отчетливо метално потракване.
Чува се съвсем отчетливо метално потракване.
Бееееее.....
- Мичев
- Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG
На 33тата секунда започва да се чува много отчетливо
- FaKeR
- Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 95HP MY23; Peugeot 208 1.4 HDI 2012;
Тъп въпрос, но болтовете на джантите стегнати ли са добре? Че неведнъж съм си тръгвал от сервизи с разхлабени болтове и после съм се чудил какво се случва с колата.
-
tinchev54
Закарах днес в Надежда, преди малко ми се обадиха да кажат, че според тях е готова. Имало някаква транспортна пластина/пластмаса на амортисьора, която не била махната. Не знам как в Дружба не са го видяли миналата седмица, но това е друг въпрос, а и как е останала там още при предването. Та утре на път за работа пак ще тествам, дано да е било от тази глупост.