Да
Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- digitalundgrd
- Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
- mariyan
- Гараж: 2019 Superb Combi 4x4 TDI 190hp 7DSG
-
istoyanov
- Гараж: Seat Leon ST FR
-
Parisatis
- Гараж: Škoda Octavia II 1.9 TDI BLS
Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)
Този тип крикове са много високи. Няма къде да го закачиш при повечето автомобили. Аз си взех тип крикодил, като тези при гумаджийте. Голям кеф е да се работи се него.istoyanov написа: 25.03.2023, 22:17:20не е този ?
Хидравличен крик https://www.lidl.bg/p/p81336?productId= ... tryCode=BG
- Simov
- Гараж: Ex: Seat Ibiza 6l, 1.9 TDI, 101 к.с.
Skoda Octavia III 1.6 TDI, 110 к.с.
Аз сложих в петък Vredestein Ulrac 91V в размер 205/55/16. Засега усещам разликата, че в гаража мирише на нови гуми.
Преди това бях карал такива на сеата 2 сезона и бях останал доволен.
-
shpeki
Да ама не, тази гума е само ОЕ. Наследник на ps4s ще пускат вбъдеще.
- digitalundgrd
- Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Ето актуални цени от днес на Медина Мед (София, Враждебна) за монтаж/демонтаж/баланс, почистване на вътрешния ръб на джантите (с телена четка с бормашина :))) и смяна на вентили. Цените са стандартните, без отстъпка за форума, тъй като не съм си взел форумна карта и не сменях на някоя от моите шкоди, а на един Голф 6 на една приятелка и затова не съм си отварял устата за отстъпки:

Гумите, които сложих, са Continental Premium Contact 7, 205/55R16 91V, DOT 0323, Made in France. На фактурата и в сайта им погрешно са указани като "Разход на гориво - клас А" и "Поведение на мокро - клас C". Всъщност са "Разход на гориво - клас C" и "Поведение на мокро - клас A".
Continental Premium Contact 7 се предлагат малко по-евтино от разни сайтове и по-малки гумаджийници като "Внос от Германия, правени за немския пазар". Обаче питах един такъв сервиз и ми отговориха, че техните са "Made in Romania", затова нещата натежаха в посока Медина Мед, където техните са "Made in France". Освен това при Медина Мед нямаше нужда да се занимавам с доставка с куриери и да товаря гумите и да ги карам аз в сервиз за монтаж.
Монтьорите ми казаха, че 2 от джантите били криви. Викнаха ме да ги видя. Едната съвсем лекичко кривеше, което се виждаше при специално вглеждане. Казах им, че за мен е ОК и да не я правят. Питах за другата - за нея ми казаха, че било още по-малко :) Показаха ми зацапаните бордове на джантите и напуканите вентили, за което аз веднага казах да ги чистят и да сменят вентилите и те останаха доволни :)

Гумите, които сложих, са Continental Premium Contact 7, 205/55R16 91V, DOT 0323, Made in France. На фактурата и в сайта им погрешно са указани като "Разход на гориво - клас А" и "Поведение на мокро - клас C". Всъщност са "Разход на гориво - клас C" и "Поведение на мокро - клас A".
Continental Premium Contact 7 се предлагат малко по-евтино от разни сайтове и по-малки гумаджийници като "Внос от Германия, правени за немския пазар". Обаче питах един такъв сервиз и ми отговориха, че техните са "Made in Romania", затова нещата натежаха в посока Медина Мед, където техните са "Made in France". Освен това при Медина Мед нямаше нужда да се занимавам с доставка с куриери и да товаря гумите и да ги карам аз в сервиз за монтаж.
Монтьорите ми казаха, че 2 от джантите били криви. Викнаха ме да ги видя. Едната съвсем лекичко кривеше, което се виждаше при специално вглеждане. Казах им, че за мен е ОК и да не я правят. Питах за другата - за нея ми казаха, че било още по-малко :) Показаха ми зацапаните бордове на джантите и напуканите вентили, за което аз веднага казах да ги чистят и да сменят вентилите и те останаха доволни :)
-
dpenov
- Гараж: Octavia 2 FL 1.4 TSI
За 17ки 225/45 от същия модел платих 855 лева с поставянето в бггуми на Симеоновско с 10 дни доставка от Германия. Монтажа беше 63 лева, до колкото помня и ми казаха, че имам някакво си намаление, което естествено не помня.
-
optimax
- Гараж: Шкода Октавия 2 Комби 1.9тди 4х4
Фолксваген Пасат комби 2.8 V6 4моушън
Нещо за монтажа на гумите....На мен ми беше интересно.
-
mykacu
- Гараж: 2016 Octavia 3 Combi DSG 2.0 150 (CRMB)
optimax, кое е това интересно нещо? 36 минутен клип на неразбираем език за повечето под 40г възраст
-
optimax
- Гараж: Шкода Октавия 2 Комби 1.9тди 4х4
Фолксваген Пасат комби 2.8 V6 4моушън
На теб ако не ти е,не гледай.На друг може да му е.Различни хора,различни вкусове.И забравих...има субтитри на английски.
-
mykacu
- Гараж: 2016 Octavia 3 Combi DSG 2.0 150 (CRMB)
ABBC3_OFFTOPIC
С две изречения можеше да напишеш най-интересното от, пак казвам, 36 минутното видео, а ти реши да тръгваш с рогата напред. В нета има милиони часове материали на тема гуми, да ги публикуваме всички ли?
- pavel31
- Гараж: Skoda Kodiaq 190 TDI 4x4
Здравейте,
Реших Кодиака да го карам с всесезонни гуми (Ми тука е Варна уе чуек
). Карам с 215/65 R17 MICHELIN CrossClimate 2. За сега съм много доволен.
Реших Кодиака да го карам с всесезонни гуми (Ми тука е Варна уе чуек
Ride as much or as little, as long or as short as you feel. But ride. - Eddy Merckx
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Аз само у Варна съм правил "троен толуп с двоен аксел" зимно време с колата