Избор видеорегистратор

Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
mykacu

Škoda Фен

Гараж: 2016 Octavia 3 Combi DSG 2.0 150 (CRMB)

Избор видеорегистратор

Мнение от mykacu »

Здравейте, колебая се между два модела 70mai

M500 (200лв) срещу А500S (165лв)

Засега клоня към M500 64gb, заради вградената eMMC памет (~5 пъти по-бърза при четене и запис от u3 sdcard), по-широкия обхват на картината (170- срещу 140), usb-c (не знам за какво ми е) и възможността да се закачат аксесоари - засега TPMS сензори (които едва ли ще сложа, поради обема и теглото им). Също, поддържа HDR - може би леко по-контрастна картина. Преносима е - евентуално мога да я ползвам и за други цели. Пише, че има и някаква защита при слаб акумулатор
**In case of low car battery voltage, the dash cam will be turned off automatically to protect car battery.
Като минуси - няма възможност за разширение на паметта (не знам 64gb доколко е достатъчно), няма възможност за задна камера; , няма дисплей (за какво ми е?).

Знам, че @JORDITO, препоръчва A500s, предимствата на m500 ме блазнят.

От практична гледна точка, как се свалят клипове на macOS? Не ми се занимава да ръгам донгъли, за да прочета картата на а500s. За M500 пише, че просто връзваш с usb-c кабела. Забелязва ли се лаг на A500s при преглеждане на видеата?

Ако виждате да изпускам нещо, което да натежи в една или друга посока - споделяйте. :)
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG

Избор видеорегистратор

Мнение от nmnikolov »

Аз всъщност бих избрал A800s пред A500s. Имах втората, но я смених преди известно време с първата.
Изображение
Аватар
Мичев

Škoda Фен²

Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG

Избор видеорегистратор

Мнение от Мичев »

HDR е много важно да го има и да работи добре. Без качествено такова в различни моменти номерата на автомобилите стават тотално нечетими. Това което ми направи впечатление при различни камери е, че когато лещите са изцяло стъклени картината може да се каже е - ТОП. Като има и пластмасови (като моята, Pro Plus A500S) - вече нещата са леко на кантар.
Аз лично камера с вградена памет не бих взел. Като гледам как се трошат sdcard-ите в момента и си представям колко ще устиска тоя eMMC.
За екрана - в повечето случаи не ти трябва. При настройване е много полезен.. просто правиш всичко само и единствеено с камерката без компютри около теб. Моята има опция за безжично сваляне на видеа и често я ползвам (с телефона).
HDR на Pro Plus A500S бих казал че е зле.
Преди време бях отделил доста време да разглеждам какво що, без сляпо да се доверявам на тия дето правят ревюта из тубата. Излезе, че камерката която Явор ползва - Viofo някакво е най-добрият избор като качество на картината.
mykacu

Škoda Фен

Гараж: 2016 Octavia 3 Combi DSG 2.0 150 (CRMB)

Избор видеорегистратор

Мнение от mykacu »

@Мичев, xмм, да - това Viofo определено картината му изглежда доста добра. Жалко, че е толкова грозно.
Слагам го и него в списъка засега.

За вградената emmc памет малко експериментирам - ще гледам да е с 2г. гаранция.

@nmnikolov, би ли споделил преки впечатления - кое в A800s е по-добро?
Аватар
netizen

Skoda Electric

Гараж: ID.7 Pro Tourer

Избор видеорегистратор

Мнение от netizen »

Купих си за кодияка 500S и още се чеша по главата дали да го слагам ... Нещо не успявам да намеря вариант за скрит монтаж, така, че да не се вижда много от вън [smilie=pardon.gif]
rts

Škoda Фен²

Гараж: ex. Skoda Kodiaq 2.0 tsi 190 к.с. 4x4, MY2024

Избор видеорегистратор

Мнение от rts »

netizen написа: 23.03.2023, 14:45:47 Купих си за кодияка 500S и още се чеша по главата дали да го слагам ... Нещо не успявам да намеря вариант за скрит монтаж, така, че да не се вижда много от вън
Аз в очакване на евентуалното прозводство някой ден на поръчания от мен кодиак обикалям и чуждите форуми и мисля в брискокда бях попаднал на това. Лошото е че самата камера май не е доста добра, като характеристики. Иначе се вгражда на мястото на пластмасите които обхващат стойката на огледалото, има и клип как става - поне за мен е доста удачно решение.
https://www.aliexpress.com/item/4000256 ... 4itemAdapt

Хубаво ръководство с много снимков материал за монтаж на камера:

https://www.briskoda.net/forums/topic/4 ... ion-guide/
Аватар
MHlebarov

Škoda Фен²

Гараж: 2.0 TDi 4x4 L&K 2018

Избор видеорегистратор

Мнение от MHlebarov »

В никакъв случай вградена памет.
Аватар
netizen

Skoda Electric

Избор видеорегистратор

Мнение от netizen »

rts написа: 23.03.2023, 14:57:12 Хубаво ръководство с много снимков материал за монтаж на камера:
Това е ясно, ама хубавите ръководства са за варианти на коли без камерите зад огледалото. А от тези които уж се вписват в оригиналният кофраж на колата не намерих някаква с хубаво качество ... Тоя уикенд мисля да пробвам различни варианти.
icohohi

Škoda Фен

Гараж: Kodiaq FL 2.0 TSI Vision

Избор видеорегистратор

Мнение от icohohi »

netizen написа: 23.03.2023, 14:45:47 Купих си за кодияка 500S и още се чеша по главата дали да го слагам ... Нещо не успявам да намеря вариант за скрит монтаж, така, че да не се вижда много от вън [smilie=pardon.gif]
Ето моя монтаж със същатата камера на Кодиак
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
kolyo b8

Škoda Фен²

Гараж: Passat Variant B8.5 2.0 TDI DTSB/ DSG7
Многохилядният Сокол

Избор видеорегистратор

Мнение от kolyo b8 »

@mykacu, Ако искаш може да тестваш моята Pro Plus А500S и да и "разцъкаш" менютата.

@netizen, Ето монтаж с хардуерния кит за директно свързване(няма висящи кабели - всичко е скрито). Когато е на паркинг - свалям камерата. Ползвам я само при шофиране Прокарването на кабела е Made in @JORDITO,
Изображение
Изображение
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Избор видеорегистратор

Мнение от Rangel »

А криете камерата защото?
Аватар
Erebus

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 2.0 TDI

Избор видеорегистратор

Мнение от Erebus »

И защо я сваляте? Това малко ми напомня на времената със свалянето на панела на радиото.
kolyo b8

Škoda Фен²

Гараж: Passat Variant B8.5 2.0 TDI DTSB/ DSG7
Многохилядният Сокол

Избор видеорегистратор

Мнение от kolyo b8 »

Ми .. има батерия, която е директно изложена на слънцето. Най-малкия ми проблем е дали някой ще тръгне да я взима.
Аватар
netizen

Skoda Electric

Избор видеорегистратор

Мнение от netizen »

Там горе долу е единственото смислено място, но от ляво, за да няма хвърчащи кабелаци. Дори мислех най отгоре, тогава въобще няма да има кабели - така го бях направил на пасата ми.

Изображение

Изображение
Аватар
Erebus

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 2.0 TDI

Избор видеорегистратор

Мнение от Erebus »

Отляво не те ли дразни дисплея, докато се изключи?
Публикувай отговор

Обратно към “Съвети за нашите шкоди”