Octavia Vision 1.5tsi

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
shpeki

Škoda Ludicrous

Octavia Vision 1.5tsi

Мнение от shpeki »

Цецо75 написа: 20.12.2021, 07:39:04 Преигравате, никой не говори за ремапване, коне, ластици и т.н.

Един параметър в VCDS. Толкоз. Що се газирате?
Напомпах си гумите и върви много повече и почвам да пиша по форумите на колко да си помпат гумите и как върви повече.
А то предни ден било 20 градуса, а като ги напомпах било 3 градуса и на гъзомер върви повече.
Разбираш ли ми мисълта?
Така всеки може си напише някаква глупост, и тоя "педал" мод се знае от години и всеки който има достъп до интернет и има шкода/сеат си го е направил. Който има ремап (ако е качествен а не от съдиево) са му направили е ремап на педала на газта.
Дори при ауди в случая моето фабрично педала на газта е направен с малко забавяне за да прикрие други неща като dsg lash.
В заключение няма проблем с това което казва, а с начина с който го поднася.
peyopetrishki написа: 20.12.2021, 10:32:38 То е ясно, че е фейк, ама вместо "колата определено върви повече" може да се напише "харесва ми повече как се държи колата" и приключваш темата...
Именно.
istoyanov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Seat Leon ST FR

Octavia Vision 1.5tsi

Мнение от istoyanov »

slavkoff написа: 27.07.2020, 20:54:10
joro_kem написа: 27.07.2020, 16:07:42
maiden написа: 27.07.2020, 15:45:23

установих, че гласовото управление нe работи; не ми и трябва просто натиснах VOICE без да искам и ми каза да се обадя на ЕТ ; та въпросът ми е : има ли смисъл от него, предполагам, че не но да питам
смисъл има, но няма да тръгне на болерото, поне на мен така ми отговориха в ЕТ
Работи без проблеми на Болеро. Но, трябва да е настроен интерфейса да бъде на английски. Аз го имам, работи си отлично, но е безсмислено.
А Voice работи ли с CarPlay/Android Auto да избереш някога примерно чрез асистента Siri или Google?
nik0lay

Škoda Фен²

Гараж: Служебна Skoda Superb Mk4 Edition, 2.0 diesel, 4x4
Ex. Octavia 1.5 Mhev Edition

Octavia Vision 1.5tsi

Мнение от nik0lay »

При мен Voice ми е на български, а контактите - на Английски, т.е. не работи, но не съм се мъчил и да проработи (да го смена на английски например).
Voice и Siri не си комуникират. От CarPlay си боцаш Сири и асистента си звъни или каквото друго ти душа иска.
Аватар
slavkoff

Škoda Racer

Гараж: подземен
Обратна връзка:

Octavia Vision 1.5tsi

Мнение от slavkoff »

Аз използвам Google Assistant. Директно си казвам Hello Google, navigate me to ..... on Waze или Okay Google play .... on Spotify/Youtube
VRS
istoyanov

Škoda Ентусиаст

Octavia Vision 1.5tsi

Мнение от istoyanov »

Значи не работи Voice като бурон за активиране на асистента при ключен Carplay/Android Auto?
Възможността от медията или чрез Hey Siri/Google са ясни. Благодаря.
ПП: значи сте оставили телефона освен да следи за активност и да си ви слуша 😄 :P
istoyanov

Škoda Ентусиаст

Octavia Vision 1.5tsi

Мнение от istoyanov »

Да допълня. При закачен телефон и задържане на Voice от волана си се извиква асистента - Siri в случая. Удоволетворява ме, а и точно това исках :) [smilie=yahoo.gif]
maiden

Škoda Фен²

Octavia Vision 1.5tsi

Мнение от maiden »

Кратко резюме за 3 години и 48 000км дотук:
Абсолютно никакви технически проблеми. И никакви щети по каско и т.н. Дай боже всеки му!
Много съм доволен. Всичките ми колеги си накупиха нови коли, коя от коя по-скъпа и сложна - хибриди, SUV-та, Tesla-и. Невероятни проблеми с тях. Направо да се чудиш как е възможно [smilie=fool.gif]
Октавията е като танк в сравнение. Дали защото е бензин или защото е ръчна кутия, няма никакви сложнотии като батерии, хибриди и т.н.
Другата седмица ще сменям спирачна течност в ЕТ, обадиха ми се да ми се карат защо не съм я сменил на втората година :) Направо мисля и маслото да сменя, нищо че не му е време.
[smilie=beach.gif]
Недостатъци и потенциални бъдещи възможни проблеми:
-стъклото на багажника (тъмно е фабрично) от автомивките започна да пуска едни сини оттенъци - все едно черното покритие леко се измива; предполагам ще се влоши до няколко години и ще се наложи смяна
-при потегляне на първа предавка по голям наклон с повече газ и последващо рязко отпускане на газта се чува леко "туп" - предполагам тампон на ДВГ или кутията; очаквам да се влоши след няколко години
-имаше още едно тупкане отзад, което се оказа, че е от горивото в резервоара [smilie=yahoo.gif] Като е пълен го има, като е празен го няма. Всички О3 бензин имат този проблем. За дизелите не съм сигурен.
-шофьорската дръжка на вратата отвътре започна да скърца при стискане; направо ги свалих и четирите и ги направих с дунапренчета, EVA foam и т.н. и сглобката не издава никакъв звук; но това е елементарно, просто го споменавам; свалянето на облицовките на дръжката става с голи ръце за 5 секунди, не е някаква философия; има и клипчета в YT; сега се замислям да ги облицовам с кожа или да ги пръсна с някакъв гумен спрей да станат като на Superb
-2 пъти сменях батерия на ключа, т.е. изкарват по около година и малко; старата Октавия е на 11 години вече и е с оригиналната батерия, а ключа изглежда същият; направо е странно.

Така и така съм почнал да спомена и за другата Octavia 2012-та:
Появи се проблем в датчика за отворена шофьорска врата. Вече не отчита кога е отворена. Пробвах пръскане с контактен спрей и други. Не се оправи и трябва разглабяне. Видях на клипчетата, че е цял модул на бравата и нов струва доста $$$$. Някой ако има идеи къде и как да го оправя. Jordito или друг ако се занимава с такова специфично разглобяване?
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
Обратна връзка:

Octavia Vision 1.5tsi

Мнение от skodko »

Няма оправяне, иска нова брава.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
Аватар
deas

Škoda Фен

Гараж: Octavia 1.9

Octavia Vision 1.5tsi

Мнение от deas »

maiden

Škoda Фен²

Octavia Vision 1.5tsi

Мнение от maiden »

Мда, биелни лагери се сменят по-лесно. Ще се ходи в ЕТ явно.
maiden

Škoda Фен²

Octavia Vision 1.5tsi

Мнение от maiden »

След почти 4 години дойде ред за първата "болежка" :)
Появи се някакъв звук от интериора, който напоследък ме побърква [smilie=ireful1.gif]
Чувам го от задния край на тавана и от задните C колони към багажника. Подобен е на звука като побутнеш леко задната кора, обаче не е от нея. Свалих всичко - резервна гума, комплекта с крика и т.н., пода на багажника, всичко. Звука си е там .Може и да е вратата на багажника. Въртях тампоните там, няма разлика.
Не е и от механизмът на задните седалки (свалям напред облегалката, няма разлика). По принцип съм сложил и PVC лента там още от нова :)
Звука се чува при ниска скорост по неравен път, т.е. при усукване на купето. Наподобява "тък... тък". 100% не е от окачване, а е някакво наместване по интериорните панели.
Никъде нищо не мърда, натискам, усуквам по пластмастите, облицовките - нищо.
Някой ако има идея за някакъв типичен проблем на О3 :)
Благодаря!
maiden

Škoda Фен²

Octavia Vision 1.5tsi

Мнение от maiden »

Отделих няколко часа на проблема.
Оказа се от тавана както и предполагах. Точно където са главите на задните пасажери като се натисне нагоре и се чуваше същия звук.
Явно бруталните дупки в София и околността, както и ниските гуми са дали своето :)
Разкачих го от задната страна, подложих дунапрени тук там и го закачих и това беше. Тишина !
Остана да ме дразни звука от десния колан. Не знам и аз защо още не съм направил нужните модификации там. Може би защото знам, че е от него и, че е "нормален" :)
maiden

Škoda Фен²

Octavia Vision 1.5tsi

Мнение от maiden »

От скоро с "chrome delete":
ИзображениеИзображениеИзображение

p.s. За включените мигли по време на DRL (дневни светлини) не помня дали споменавах по-рано -> има такъв кодинг. На мен много ми допада !
Не знам дали си внушавам, обаче по-често ми дават път като застигна някой отзад [smilie=pardon.gif]
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Octavia Vision 1.5tsi

Мнение от zloQQ »

maiden написа: 23.12.2023, 09:53:42 Не знам дали си внушавам, обаче по-често ми дават път като застигна някой отзад
Синдрома на българина е това, не си го внушаваш. Като видят някакви по-различни фарове отзад, масово ще си счупят краката да правят път, сакън, да не стане нещо.... [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
Обратна връзка:

Octavia Vision 1.5tsi

Мнение от skodko »

Комплекс от 90-те...
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia III”