Кратко резюме за 3 години и 48 000км дотук:
Абсолютно никакви технически проблеми. И никакви щети по каско и т.н. Дай боже всеки му!
Много съм доволен. Всичките ми колеги си накупиха нови коли, коя от коя по-скъпа и сложна - хибриди, SUV-та, Tesla-и. Невероятни проблеми с тях. Направо да се чудиш как е възможно
Октавията е като танк в сравнение. Дали защото е бензин или защото е ръчна кутия, няма никакви сложнотии като батерии, хибриди и т.н.
Другата седмица ще сменям спирачна течност в ЕТ, обадиха ми се да ми се карат защо не съм я сменил на втората година

Направо мисля и маслото да сменя, нищо че не му е време.
Недостатъци и потенциални бъдещи възможни проблеми:
-стъклото на багажника (тъмно е фабрично) от автомивките започна да пуска едни сини оттенъци - все едно черното покритие леко се измива; предполагам ще се влоши до няколко години и ще се наложи смяна
-при потегляне на първа предавка по голям наклон с повече газ и последващо рязко отпускане на газта се чува леко "туп" - предполагам тампон на ДВГ или кутията; очаквам да се влоши след няколко години
-имаше още едно тупкане отзад, което се оказа, че е от горивото в резервоара
![yahoo [smilie=yahoo.gif]](./images/smilies/yahoo.gif)
Като е пълен го има, като е празен го няма. Всички О3 бензин имат този проблем. За дизелите не съм сигурен.
-шофьорската дръжка на вратата отвътре започна да скърца при стискане; направо ги свалих и четирите и ги направих с дунапренчета, EVA foam и т.н. и сглобката не издава никакъв звук; но това е елементарно, просто го споменавам; свалянето на облицовките на дръжката става с голи ръце за 5 секунди, не е някаква философия; има и клипчета в YT; сега се замислям да ги облицовам с кожа или да ги пръсна с някакъв гумен спрей да станат като на Superb
-2 пъти сменях батерия на ключа, т.е. изкарват по около година и малко; старата Октавия е на 11 години вече и е с оригиналната батерия, а ключа изглежда същият; направо е странно.
Така и така съм почнал да спомена и за другата Octavia 2012-та:
Появи се проблем в датчика за отворена шофьорска врата. Вече не отчита кога е отворена. Пробвах пръскане с контактен спрей и други. Не се оправи и трябва разглабяне. Видях на клипчетата, че е цял модул на бравата и нов струва доста $$$$. Някой ако има идеи къде и как да го оправя. Jordito или друг ако се занимава с такова специфично разглобяване?