Историята на един "прероден" Superb III Facelift

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
shpeki

Škoda Ludicrous

Мнение от shpeki »

igeorgiev82 написа: 07.03.2023, 09:37:41 Да програмират ли,или да пишат мейли? ;)
Инженерите и/или програмистите не отговарят/преглеждат мейлите, има си технически съпорт който преглежда мейлите.
Най-вероятно се чудят какво да отговорят и дали да се занимават.
Аватар
intense

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 FL 1.8 TSI DSG

Мнение от intense »

Да не се окаже, че са 2ма човека цялата фирма [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Мнение от igeorgiev82 »

shpeki написа: 07.03.2023, 09:57:51 Инженерите и/или програмистите не отговарят/преглеждат мейлите, има си технически съпорт
Айде бе,вЕрно ли.Мерси за "съпорта" [smilie=sarcastic.gif]
В някои фирми връзката съпорт-програмист е "скъсана" т.е. програмиста е казал "това работи/направил съм го" туй то.
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Мнение от Rangel »

Абсолютно не е сериозно! Освен това, той си играе и им праща фийдбек по начин, по който малко хора биха си играли. Освен това, като изчистят при него проблема, ще имат готово решение за тази платформа и ще лапнат още една торба с пари.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

На тая страница n пъти се споменават програмисти... Мисля, че имате доста грешна представа за мапването като процес... [smilie=pardon.gif]

Отделно подозирам, че цялата фирма е един, максимум двама човека оркестър. Т.е тия дето ровят из картите.

Аз лично с възможно най-благ тон бих си поискал стоковия софтуер на кутията с отворена опция, ако/когато вече са наясно с процеса да ми я ъпдейтнат пак. В смисъл не е добре да се дърляме, щото не се знае - знае ли се...

Това си е лично мое виждане де, ама с уточнението, че аз кутията не бих посмял да я пипам въобще изначало.
Последно промяна от Цецо75 на 07.03.2023, 10:38:25, променено общо 1 път.
Бееееее.....
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Мнение от YYakovliev »

Звъннах на Диян (повече няма да ги побутвам аз лично, приключих с писането), утре ще ги сръчка той, да ми дадат някакъв отговор.

@Цецо75, няма как да не пипаш кутията, след като имаш такива коне и нютони на Stage-1.

Цецо75 написа: 07.03.2023, 10:32:29 Аз лично с възможно най-благ тон бих си поискал стоковия софтуер на кутията с отворена опция, ако/когато вече са наясно с процеса да ми я ъпдейтнат пак. В смисъл не е добре да се дърляме, щото не се знае - знае ли се...
Малко по-сложно е, защото трябва да се види, имам ли опция за софт от другаде за тази кутия, ако ще оставям техния мап на мотора. Това във връзка с горното, което написах. Ако нямам други опции за кутията и ще връщам сток, трябва да върна сток всичко. Ако имам опция (с Тодор ще трябва да го проверя това, след като ми отговорят) - тогава вече може да си взема парите за кутията и да оставя мотора.

Но пак - за да реша какво правя финално, чакам да ми отговорят НЕЩО.
:)
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
Аватар
DoH_KuXoT

Škoda Ентусиаст

Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp

Мнение от DoH_KuXoT »

Според мен, комуникацията следва да е представител за България с фирма Майка. Краен клиент обикновено в желанието си да помогне усложнява нещата.
Аватар
zalmaneca

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 FL 2.0 TSI 265hp '25
ex Superb 3 FL L&K 2.0 TDI 190hp '20
ex Opel Astra GTC 1.9 150hp+ '08
ex Peugeot 206 1.4 75hp '00
ex Renault 11 1.7 90hp '87

Мнение от zalmaneca »

Rangel написа: 07.03.2023, 10:17:58 Абсолютно не е сериозно!
..ще бъде ако кажат, че няма проблем в софта. [smilie=pardon.gif]
Ако кажат ...
Kiko Varna

Škoda Фен²

Гараж: Градски Транспорт София

Мнение от Kiko Varna »

Пускай колата за 100 000 и си вземи 2 супърба за по 50 000 преди фейса. Единия го направи самолет в другия ще возиш дяцата :)

Шегата настрана, работя в ит/техническата сфера от 15 години.

Просто не знаят какво да те правят в момента и за това са те отебали. Тоя дето праща мейлите не зависи нищо от него. Той чака "одобрение" и "наставление" от тоя над него, оня от другия и някъде там се забатачват нещата.

Като бях Service Desk в PPD имах стотици такива имейли, просто ги слагахме на HOLD тикетите, но пък трябваше до 24 часа да сме контактнали кустумерот и да му разтегна 2-3 локума.

Смятай как са се забатачили нещата, щом дори един мейл не искат да връщат.
На морето колите са най-бързи!
Аватар
MHlebarov

Škoda Фен²

Гараж: 2.0 TDi 4x4 L&K 2018

Мнение от MHlebarov »

Тая година няма ли да има Евро Шкода Трип? да им се изсипем 40 човека пред гаража, да им се "стемне от джи класи"?
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Мнение от BlackPearl »

Kiko Varna написа: 07.03.2023, 11:23:29 Просто не знаят какво да те правят в момента и за това са те отебали.
Гледах да не пиша, ама тя темата така или иначе пак отиде у рЯката.
Вече почна да се пълни с твърдения и анализи- колко човека им е фирмата, кой с какво се занимава, кой зад кой комп е и тн.
Едва ли - не знаят какво да правят за 1 клиент от БГ с Шкода.
Нека видим развитието, пък после да търсим причините.....
П.С: РЕВО си имат телефон- звънкам и винаги като съм имал въпроси или съмнения до 10мин (разговор) са ми се изяснявали нещата.
А останалото- кой отговарял и кой не.... навсякъде го има!
Само ще кажа, че си бях правил малък експеримент (защото нямах парите а и не исках ново):
Като исках да си вземам шосейно колело, тук във форума @ИзтрЪпнал ме беше насочил и към ROSE- немци и тн.
Избрах си модел 5-6к евро и им писах на съпорта, че искам да поръчам , но искам и към него да поръчам няколко вида резервни части (ухо, спици и тн) и за напред как да поръчвам........
След 4 седмици ми отговориха...... Демек, ако ми се счупи нещо по колелото, 4 седмици ще чака, само за отговор ли?
Тогава гледах и друга марка - ПРЕМИУМ текерлек - 15 ХИЛЯДИ ЕВРО - писах и на тях.......... тях още ги чакам да ми отговорят! ( от Януари 2022).
Тук преди 2-3м гледах една китайска марка- правят рамките на FACTOR (Крис Фрум) - FACTOR OSTRO VAM модел - 10к евро и нагоре.
Самите те си правят рамка , почти реплика на ФАКТОРА - СЕКА ЕКСИЙД се казва - за 2 евра.
Ютубър им прави ревю, за което МУ Е ПЛАТЕНО ОТ ТЯХ и казва, че е супер , правиха всякакви тестове- рамката кърти, продажбите хвърчат.
Самият Ютубър- оня ден излиза с видео в което казва (и ги е уведомил, че ще го пусне, заради многото фийдбек и към него), че НЕ ГИ ПРЕПОРЪЧВА, защото съпортът им е МНОГО ЗЛЕ, въпреки, че са препълнени и продават като невидяли качествен продукт(е, винаги има някъде някакво изключение).
Не си го купувайте вика, освен ако не ви се чака с месеци за дадено нещо/съпорт.
Отплеснах се, но топ премиум фирми с много скъп продукт заради марката- също са тотал щета в съпорта!
Има резон- имат си дилър, комуникира се през дилъра.
Не всички са като AWESOME, Killerbrakes (от моя гледна точка), дето до 2-3 часа ти връщат веднага мейла.
Повечето го правят за около седмица!
Изображение
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Мнение от Rangel »

Те да имат късмет 1 седмица да го бавят... ще им паркира Супърба пред офиса :)))))
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Мнение от YYakovliev »

Само да припомня, че се забравя всичко старо, в светлината на новата тема - на първото писмо с описаните проблеми, което съм пратил на 10 февруари, реално също нямам последващ отговор, с поемане на някаква отговорност. Уж преди 2 седмици Диян ми каза, че щели да изкарват Golf-а и да се опитат да пресъздадат проблема, но от тогава ни вест ни кост. Успяха ли, излизаха ли, ще излизат ли, проблем има ли изобщо според тях? За това не съм ги припирал, оставих ги да си действат. Това са 25 дена.

Ама сега вече с новооткритите неща и второто писмо, търпението ми почна да се изчерпва и започнах да си задавам въпроса, дали си заслужава да отделям още време, бензин, отпуска и т.н., ако от отсреща не им се занимава.
;)

Ися, попринцип TVS отгоаряха до няколко часа бе, ама знаеш ли кога? Преди да ми вземат парите. Значи може?
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Мнение от BlackPearl »

Аз не говоря конкретно за тях- а като цяло.
Те парите, така или иначе могат да ти ги върнат, не е това работата, въпросът е - всички по веригата да са доволни.
Набери ги по телефона, тяхната..... [smilie=music.gif]
Аз съм на мнение, че проблемът ще се реши, просто иска време.
Каквито и да са- хич не са случайни ТВС в ремапите на кутии.
[smilie=kiss3.gif]
Изображение
Аватар
intense

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 FL 1.8 TSI DSG

Мнение от intense »

Не са 2ма, 22ма са. Така пише на сайта:)
Няма значение това. Поне да си направят автоматичен отговор, че ще върнат ASAP.
Не е нормално да седиш и да чакаш и да не знаеш даже дали са ти видяли мейла. Мое мнение.
Публикувай отговор

Обратно към “Superb III”