Историята на един "прероден" Superb III Facelift

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

YYakovliev написа: 02.03.2023, 13:41:16 и съм сигурен, че е било адекватно
Или просто никой не е споделял проблемите, а само хубавите неща...

А софтуера колко да е изпипан, та те софтуер НЕ ПИШАТ. Те променят таблици.
Последно промяна от Цецо75 на 02.03.2023, 14:00:31, променено общо 1 път.
Бееееее.....
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

Мнение от Taratajki »

YYakovliev написа: 02.03.2023, 13:41:16 ако софта е изпипан като хората.
Нали беше споменал, че твоя "компютър" на мотора е нещо по различен, и че само тези са го хакнали? Дали не е проблема в това, че с кутията имат неизяснени неща в протоколите да комуникация, и тя за това се шашка. Предполагам те си "общуват", кутията и мотора [smilie=sarcastic.gif] И понеже си вторият с такОв компютър.... Пиша си гадателства, де [smilie=pardon.gif]
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Мнение от YYakovliev »

Цецо75 написа: 02.03.2023, 13:58:02 Или просто никой не е споделял проблемите, а само хубавите неща...
А, ма това със сигурност е доста широко застъпено.
;)

Taratajki написа: 02.03.2023, 13:58:20 Нали беше споменал, че твоя "компютър" на мотора е нещо по различен, и че само тези са го хакнали? Дали не е проблема в това, че с кутията имат неизяснени неща в протоколите да комуникация, и тя за това се шашка. Предполагам те си "общуват", кутията и мотора И понеже си вторият с такОв компютър.... Пиша си гадателства, де
Не съм технически грамотен в тази сфера, Тодор сигурно има повече какво да каже по темата, но ми звучи възможно това, което си написал.
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
shpeki

Škoda Ludicrous

Мнение от shpeki »

Цецо75 написа: 02.03.2023, 13:58:02 Или просто никой не е споделял проблемите, а само хубавите неща...
Световна конспирация ли видя? ДСГ-та има от 2008 година и не е спирало да ги "тунинговат".
Цецо75 написа: 02.03.2023, 13:58:02 А софтуера колко да е изпипан, та те софтуер НЕ ПИШАТ. Те променят таблици.
Колко проста работа, защо не може всеки да я свърши тогава? [smilie=sarcastic.gif]
peyopetrishki

ŠKODA MASTER

Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp

Мнение от peyopetrishki »

Яворе, понеже най-много в колата те дразнеше кутията, по закона на мърфи само тя не иска да стане сега като хората и береш ядове. Вселенски знак да я караш по-айляшката и ще стават нещата [smilie=beach.gif]
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Мнение от BlackPearl »

Едва ли има човек който е тунинговал, да кара кола над определени коне и да е ОК с това, че има проблеми.
Да, ако са някакви малки - 100% не се споделят и може да се "адаптира" шофирането с цел избягването им, но ако има проблеми които са дразнещи и съществени, едва ли някой ще ги спести НА ТВС, айде по форумите може.
Така че, няма как да са пуснали толкова време софтове за кутии с проблеми и да нямат обратна връзка за тях (не говоря за проблема на Явката), а по принцип.
Справка проста: Бай Тодор с тях правиха/наливаха 3-4 пъти файл за кутията, докато стане както той искаше, обороти, превключване и тн.
Отне му над 6м, да не кажа година занимавка.
Трябва да се приеме, че винаги има риск в "преправянето" на автомобила, дори и повечето неща да са bolt on.
Крастата е голямо нещо, нетърпението също (не говоря за Явор, много сме като него), понякога трябва и това да се предвиди.
Малко сме свикнали и тук във форума (не се дразня, но ми прави впечатление), че искаме бързо и най-перфектните резултати, а като не покрият изискванията и съответната сума, нормално- идва недоволството.
Не дай си да се счупи пък нещо- малеееееееее колко страх ще има и настане смут.
Трябва да се приеме, че както на моментните технологии и база (като периферия двигател и кутия), с един/два стейджа , малка инвестиция и хардуер, получаваме супер резултати , така я има и другата страна, че до достигането на тези резултати, може да има и разочарования по някое време или трудности.
Едно време със старите двигатели, беше си много тегаво. Големи инвестиции и врътки, за да получиш някакъв резултат, който на база на съвременните технологии- не е толкова изразен.
П.С: Има един гуру във Варна, дето една кола стои при него 4 месеца, а друга кола уж с гоУеми очаквания тръгнаха да правят, остави я.....и нищо не се чу за нея, 1 година се кара на нормални коне за нещата които са и сложени, а трябваше да има още 100-150коня отгоре, да не кажа повече.
Не знам ако на някой му се наложи, 4 месеца да му стои колата за тунинг и да не става или да не се кара....какво ще се случи и какво ще пише! [smilie=sarcastic.gif]
Изображение
Audirulzz

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia 3 estate 1.8tsi 4x4 stage 4 - depresses Georgi Milev
Обратна връзка:

Мнение от Audirulzz »

BlackPearl написа: 02.03.2023, 14:19:41 П.С: Има един гуру във Варна, дето една кола стои при него 4 месеца, а друга кола уж с гоУеми очаквания тръгнаха да правят, остави я.....и нищо не се чу за нея, 1 година се кара на нормални коне за нещата които са и сложени, а трябваше да има още 100-150коня отгоре, да не кажа повече.
Не знам ако на някой му се наложи, 4 месеца да му стои колата за тунинг и да не става или да не се кара....какво ще се случи и какво ще пише!
Ей колко си долен значи [smilie=sarcastic.gif] [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Мнение от BlackPearl »

Не бре, това в контекста, че само за хубавото се чува и пише, а останалото се скрива.
Аз за себе си съм си го решил.
Следващата ако е тип "бегачка" или хот хеч от VAG групата, изчаквам колкото трябва и като първа опция , понеже съм им фен- боцам RACINGLINE, защото поне на ВАГ, хората доста бързо се развиват и почти нямат слаб продукт.
Заедно с тях опция са ми и REVO разбира се- от тях нямам оплаквания и забележки.

Личен избор.
Дали след това, някоя друга компания няма да извади файл с 10 коня отгоре или колите им да правят 2-3-4 десети/стотни по-бързо време.
Аз да съм доволен как колата се мести, дреме ми, че била малко бавна от еди кой си конкурент. Винаги ще има по-бързи.
Идеята е да се намери баланса и да си в мир със себе си- удовлетворен! [smilie=kiss3.gif]
Изображение
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

Мнение от Taratajki »

Не претендирам, че познавам Явор много добре, но съм останал с впечатлението, че не е разтревожен от факта, че има проблем някакъв, а за начина на на търсене и отсраняването му. Все пак, ако той не предприеме действия сега, докато финансирането на процеса е обратимо, после ще гони дедовия, когато средствата са усвоени.
Ако кажат, пич, три месеца ни дай, шест, някакъв срок поне, и ако не стане ти връщаме кинтите, а ако се строши нещо е за наша сметка, смятам че Явор ще е по спокоен ;)
NRG

Škoda Ентусиаст

Гараж: Октавиа 3 2.0D

Мнение от NRG »

Абе няма как да не го е яд. Мен ме е яд и се изнервям, без да правя всички галимации, които той прави. Аз съм останал с впечатлението (без да го познавам), че е човек перфекционист. Майната им на парите, ама разкарвания…. Надежди…. Очаквания…. Накрая, не задоволителни резултати. Не са фатални проблемите, но няколко пъти споменава, че иска колата да си я почувства по свой начин, а това за момента не се случва.
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Мнение от YYakovliev »

Taratajki написа: 02.03.2023, 17:32:45 Не претендирам, че познавам Явор много добре, но съм останал с впечатлението, че не е разтревожен от факта, че има проблем някакъв, а за начина на на търсене и отсраняването му. Все пак, ако той не предприеме действия сега, докато финансирането на процеса е обратимо, после ще гони дедовия, когато средствата са усвоени.
Точно така са нещата. В момента съм напълно ОК с проблемите и съм спокоен, карам си колата и й се кефя. Това не значи, че не действам активно за разрешаването им, затова и споделям всичко. С притесненията съм доста по-обран от преди, когато карах дизела. Писах по-рано в темата, че колата в момента ме кефи 10 пъти повече от сток, въпреки очевидните бъгове по софта. Видя се, че и за Stage-1 потенциалът е огромен как върви тоя туч - това също ми е ценно да го видя от първа ръка, като платформа, с какво имам да работя. Ясно е, че тунингът в повечето случаи не е точна наука, има неща за доизглаждане и си трябва търпение, Искрен е прав за това. Реално автомобилът се държи перфектно в 95% от неговото каране и другите 5% с проблемите са частни случаи. Тъпото е, че точно тези проблемни 5% са в сферата на по-спортното и динамично шофиране, пък в крайна сметка тези стейджове се правят именно там колата да се усеща по-отзивчива и адекватна.

Пиша на TVS, давам им фийдбек, без да ги напрягам или нещо от сорта. Като цяло писмата, които им пращам, не знам друг дали им ги е пращал. Единствено би ме напрегнало, ако те не поемат някаква отговорност, каквато и да е и са пасивни, защото мисля, че това което им го давам като инфо им е ценно, в предвид новостите на платформата. Очаквам от тях позиция - било то "няма как да го оправим на този етап" или "дай да направим така и така" примерно. Но да има позиция, да има някакъв план дето се вика, а не нещата да висят във въздуха. Това за парите хич да не е ми е важно, щото Иво си прав - ако го оставя така и времето минава, после ще е трудно да се върнат. В крайна сметка трябва да се знае, ще могат ли да го оправят, кога, защото ако не могат на този етап, е коректно от тяхна страна да се коментира сумата, която съм дал за напълно работещ софт. А и ги питах неколкократно преди да отида в кореспонденцията ни - "кутията може ли да се мапне на този етап?" - отговорът беше - "да бе, няма никакви проблеми с кутията, там нещата са ясни"... Та така.
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Мнение от YYakovliev »

3 пълни работни дни минаха от писмото ми - отговор няма никакъв от царете на DSG-то. Ето пример, в който започвам да се напрягам не от проблема, а от липсата на поемане на каквато и да е отговорност и отношение. Поне върни едно - "благодаря за фийдбека, ще го погледнем по-късно", ама да ме оставят да вися така след всичко, което съм им пратил, за мен е несериозно. Така бизнес не се прави (лично мнение).
Аватар
intense

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 FL 1.8 TSI DSG

Мнение от intense »

Абсолютно непрофесионално...
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Мнение от igeorgiev82 »

Всеки си мисли,че неговата кола/проблем е най-важен [smilie=pardon.gif]
Включително и аз съм така.
Но монетата има и друга страна. :)
В БГ имат "5 коли" направени в немско или някъде другаде сигурно са 1000 минимум.
Сигурно всеки иска отговор до 1-2 часа.
Да програмират ли,или да пишат мейли? ;)
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Мнение от YYakovliev »

Прочети пак какво съм написал. Не очаквам мейл от тяхна страна, който намира решение на проблема. За съвсем друго говоря, което отнема точно 5 секунди да се напише. И няма значение къде е колата, имат съпорт технически екип, който работи с целия свят и обслужва всички.

А как па са тръгнали да "програмират"...
lol
Публикувай отговор

Обратно към “Superb III”