Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
kolyo b8 написа: 18.02.2023, 13:16:41
При новиите; "старт-стоп" стартира двигателя ако колата пред теб е тръгнала
Това си мисля е свързано с наличието на дистроник, ако се изключи ACC-то не пали при тръгване на предния автомобил.
Мене като цяло не ме дразнят допълнителните системи даже си карам с включен lane assist не е болка като се ползват мигачите и го знаеш как ще реагира, вярно няколко пъти докато го 'надуша' как сработва успя да ме изненада.
От друга страна - да при нашата куца маркировка има предпоставки да пречи вместо да помага.
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
Доколкото знам Старт Стоп системата е включена по подразбиране, тоест ако искаш да я деактивираш трябва да правиш това след всяка полене на колата, при асистента за поддържане в лента същия ли е принципа или ако я деактивирам тя остава деактивирана докато не я активирам отново?
Niksan написа: 19.02.2023, 19:03:44
при асистента за поддържане в лента същия ли е принципа или ако я деактивирам тя остава деактивирана докато не я активирам отново?
При моята кола 2018 г. е еднократно включването/изключването и помни докато не го промениш ти. Не знам дали не са променили нещо при по-новите.
Niksan написа: 19.02.2023, 19:03:44
при асистента за поддържане в лента същия ли е принципа или ако я деактивирам тя остава деактивирана докато не я активирам отново
При Г8, О4, както и при новите Аудита, лайн асиста е включен по подразбиране, но има харуерен шорт кът за изключване. Докато за старт-стопа включвам мултимедията, логвам се като потребител и тогава има шорт кът от всеки екран.
edinichensluchai написа: 19.02.2023, 19:08:35
При моята кола 2018 г. е еднократно включването/изключването и помни докато не го промениш ти. Не знам дали не са променили нещо при по-новите.
+1, така е и при мен.
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
Някой кара ли кола с бежов или бял кожен салон? Има ли драми с поддръжката? В смисъл да трябва да се търка всеки месец с мазила за подхранване на кожата да остават петна от дънки и др?
Ще му станеш слуга на този светъл салон. Аз не бих си го причинил. А и Шкода не слагат кожа, а някаква изкуствена материя, която наричат заблуждаващо кожа.
Niksan написа: 19.02.2023, 23:28:15
Някой кара ли кола с бежов или бял кожен салон? Има ли драми с поддръжката? В смисъл да трябва да се търка всеки месец с мазила за подхранване на кожата да остават петна от дънки и др?
Имаме кола с бял кожен салон изисква малко повече грижа. На всеки 6 месеца обработват кожата със защитно покритие в ГК детайл, намират се в Герман, има няколко човека от форума които ползват техните услуги и всички са доволни. Това покритие образува тънък защитен слой и не позволява на мърсотията да прониква в самата кожа, така дори и да се изцапа няма никакъв проблем да се почисти само с мокра кърпа. Коженият салон в момента е почти като нов няма никакви петна или захабявания.