Покупка на нов Superb 2.0 TSI 190к. с.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
Niksan
Здравейте,
Обмислям покупката на нов Superb.
Избрах си ниво на оборудване L&K, както и няколко допълнителни екстри.
Тези за които се двоумя още са:
1. 360 градусовия обзор - има ли смисъл, добре ли се вижда?
2. Акустични стъкла - при каква скорост се усеща разликата?
3. Travel Assist High - как се справя динамичното поддържане в лента?
4. Чистачка отзад - има ли нужда от нея.
5. Подготовка за теглич. - принципно не мисля че някога ще кача ремарке, евентуално след време мога да купя багажник за колело, но и това не е сигурно затова се чудя дали въобще да избирам тази опция, а опцията теглич ми е твърде скъпа предвид че едва ли скоро ще я ползвам.
6. Навигационна система Амундсен. - каква е разликата спрямо Columbus?
Четох из форума че имало шумове/скърцания в купето, колата няма да е с панорамен покрив, как стои въпроса със скърцането - в сегашната ми кола няма шумове в купето и често си карам цяла нощ без радио?
На двигател съм се спрял 2.0 TSI 190 к. с. +LPG. В Еуратек ме увериха, че гаранцията на мотора остава след монтажа и че газта не създава никакви проблеми. Някой може ли да изкаже мнение за този мотор. А за газ на него?
Бежав кожен салон - трудно ли се поддържа, съвети?
Благодаря предварително на всички, които са отделили от времето си.
Обмислям покупката на нов Superb.
Избрах си ниво на оборудване L&K, както и няколко допълнителни екстри.
Тези за които се двоумя още са:
1. 360 градусовия обзор - има ли смисъл, добре ли се вижда?
3. Travel Assist High - как се справя динамичното поддържане в лента?
4. Чистачка отзад - има ли нужда от нея.
5. Подготовка за теглич. - принципно не мисля че някога ще кача ремарке, евентуално след време мога да купя багажник за колело, но и това не е сигурно затова се чудя дали въобще да избирам тази опция, а опцията теглич ми е твърде скъпа предвид че едва ли скоро ще я ползвам.
6. Навигационна система Амундсен. - каква е разликата спрямо Columbus?
Четох из форума че имало шумове/скърцания в купето, колата няма да е с панорамен покрив, как стои въпроса със скърцането - в сегашната ми кола няма шумове в купето и често си карам цяла нощ без радио?
На двигател съм се спрял 2.0 TSI 190 к. с. +LPG. В Еуратек ме увериха, че гаранцията на мотора остава след монтажа и че газта не създава никакви проблеми. Някой може ли да изкаже мнение за този мотор. А за газ на него?
Бежав кожен салон - трудно ли се поддържа, съвети?
Благодаря предварително на всички, които са отделили от времето си.
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
За това му трябва маркировка. Как мислиш, че ще се справи у нас
Подготовка за теглич.... аз бих сложил, човек никога не знае.
За мотора..... на LPG получих повик за драйфане, но все пак ще се "изокам" по въпроса
-
rts
- Гараж: ex. Skoda Kodiaq 2.0 tsi 190 к.с. 4x4, MY2024
Доколкото знам акустичните стъкла в момента не се предлагат и не се знае кога ще се предлагат. Въпреки че ги има в ценовата, опитай да ги сложиш от конфигуратора и ще видиш, че е невъзможно. Направих поръчка на 7 януари 2023 г. за кодиак, когато още можеха да се слагат и ги включих. Няколко съфорумци се оплакаха, че направо им са се обадили с предложение да ги махат, за да има шансове за колата да стане изобщо в обозримо бъдеще. Аз бях решил да не ги махам и да си чакам, когато преди седмица дилърът неприятно ме сюрпризира и то след мое запитване, че направо от завода са ги маханали от поръчката ми.
360 градуса камера също поръчах - видях я на тестовата кола, за цената от приблизително 900 лв по мое мнение си заслужава на 200 процента. Колата ми е поръчна със същия мотор - нямам намерение да слагам LPG, защото карането ми е не повече от 10 к км на година. Евентуално в бъдеще, като от ЕТ също ми заявиха, че мога да го монтирам на по-късен етап и гаранцията се запазва стига да е в BRC център.
Гледах за Amundsen/columbus по форумите - има по голям екран амундсенът (9.2 инча) и е изцяло тъч. Аз останах с columbus, защото визията с физически копчета/врътки е много по-стилна за мен, въпреки че може да е смешно за някой друг. Мисля че има и други екстри към самия амундсен, но за мен не са важни.
p.s. Всъщност сега се заиграх с конфигуратора за SUPERB - явно за него може да се добавят акустичните, така че да - слагай ги без да се замисляш.
360 градуса камера също поръчах - видях я на тестовата кола, за цената от приблизително 900 лв по мое мнение си заслужава на 200 процента. Колата ми е поръчна със същия мотор - нямам намерение да слагам LPG, защото карането ми е не повече от 10 к км на година. Евентуално в бъдеще, като от ЕТ също ми заявиха, че мога да го монтирам на по-късен етап и гаранцията се запазва стига да е в BRC център.
Гледах за Amundsen/columbus по форумите - има по голям екран амундсенът (9.2 инча) и е изцяло тъч. Аз останах с columbus, защото визията с физически копчета/врътки е много по-стилна за мен, въпреки че може да е смешно за някой друг. Мисля че има и други екстри към самия амундсен, но за мен не са важни.
p.s. Всъщност сега се заиграх с конфигуратора за SUPERB - явно за него може да се добавят акустичните, така че да - слагай ги без да се замисляш.
- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Защо ако не му пречи бутилката да си кара за 10лв на 100км. Една добре направена LPG система по-нищо не отстъпва даже не се и разбира, че колата е на газ. А при положение, че и гаранцията важи това е супер. Защо да се дават грешни пари за бензин като може и на газ.Taratajki написа: 17.02.2023, 08:44:16 За мотора..... на LPG получих повик за драйфане, но все пак ще се "изокам" по въпроса Аз бих си взел 2.0 TDI 200 к. с. или ще си я карм на бензин.
Каква е цената на една такава система казахали от ЕураТек.
-
rts
- Гараж: ex. Skoda Kodiaq 2.0 tsi 190 к.с. 4x4, MY2024
Около 3500 лв. ми казаха на мен и мисля, че е точно тази: https://brc.bg/%d1%81%d0%b8%d1%81%d1%82 ... i-2-0-3-0/
-
Niksan
Хора, нека не се караме за газта. Въпроса е някой имал ли е проблеми с подобна инсталация. Монтажа не е фабричен в завода, а става, когато пристигне автомобила. А акустичните стъкла ми ги препоръчаха в шоурума.
-
storm1st
- Гараж: Kodiaq Fl 2.0 TSI, DNPA
Здравей , лично мнение - това не е въобще скъпа опция на фона на цялата кола , гледам ценовата за супърба . Но после влизаш във филм ако се наложи . А и дори да не се наложи ти е един коз при препродажба на колата някога. Аз като поръчвах Кодияка търговеца ми обърна специално внимание и каза ако няма да поръчвам теглич задължително подгововка .Niksan написа: 17.02.2023, 08:21:15 .........
........
Поздрави.
- Мичев
- Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG
хората с такива твърдят, че има разлика. На мен ми е шумно след 100км/ч без такива.
нямам идея, но в нашата реалност не мисля, че това би било полезна екстра, даже напротив. Като знам колко често ми се налага да настъпвам маркировката (там където я има) за да избегна неравност/дупка, само една такава екстра ми трябва да направя качествена беля.Niksan написа: 17.02.2023, 08:21:15 3. Travel Assist High - как се справя динамичното поддържане в лента?
не съм изпитвал нужда за такава, та аз лично не виждам смисъл за нея.
чисто визуално вече са ти отговорили - Колумбус е по-голяма и изцяло тъч. Мисля (без да съм сигурен), че имаше разлики във възможностите за показване на инфо на дигиталното табло, та разпитвай в тази посока. Аз лично ненавиждам изцяло тъч историите, та за мен по-добрият избор е Амундсен.Taratajki написа: 17.02.2023, 08:44:16 6. Навигационна система Амундсен. - каква е разликата спрямо Columbus?
При мен единственото скърцане идва от детското столче и някой други паразитни шумове от пръстенчетата под капачките на бутилките с вода, които сме наредили по вратитеNiksan написа: 17.02.2023, 08:21:15 Четох из форума че имало шумове/скърцания в купето, колата няма да е с панорамен покрив, как стои въпроса със скърцането - в сегашната ми кола няма шумове в купето и често си карам цяла нощ без радио?
Други шумове има при каране върху не особено гладък асфалт (при всички коли е това, но за съжаление мисля при супърб е малко по-изразително). Предполагам това лесно може да го усетите с малко тестово шофиране на тестовият супърб.
-
Pavlin1979
Момчета, някой би ли споделил мнение, за динамиката и разхода на 190 к.с. мотора бензин. Аз се колебая между него, 280к.с. и дизел 200к.с.
За 280 коня е ясно че върви и гори, но се чудех 190к.с. дали ще е ОК на това купе?
За 280 коня е ясно че върви и гори, но се чудех 190к.с. дали ще е ОК на това купе?
- Мичев
- Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG
Не че е обобщаващо, но преди време имаше дискусия около този 190кс бензин. Ако помня правилно, оплакванията бяха, че държи прекалено ниски обороти на прекално високи предавки. Потърсете из форума, има доста писано.Pavlin1979 написа: 17.02.2023, 10:17:33 Момчета, някой би ли споделил мнение, за динамиката и разхода на 190 к.с. мотора бензин. Аз се колебая между него, 280к.с. и дизел 200к.с.
Мога да кажа единствено за 200кс дизел, че там кутията се чувства добре. Разхода при спокойно и по ограниченията каране извън града си е 5, че дори и под 5. При динамично каране - 6 до към 7. При дълги пътувания в повечето случаи разхода е в диапазона на 5, 5 и нещо. В града няма особен смисъл да коментираме. Колата е показвала и 19/100 за под 1км, незагряла.
Динамика - ами аз лично нямам оплаквания, но не съм от групичката на състезателите, въпреки, че не се влача. Много рядко се налага да превключвам на спортен режим за да направя изпреварване - т.е аз съм 99.5% на Drive режим.
Скоро имаше тема на колега, колебаещ се между 280 бензин и 200 дизел - везните в неговият случай наклониха към бензина.
-
5rar
Как да ти се отговори, това е субективно...И 1.5Т 150 може да е ОК, за някой 2.0Т 280 е слаб
2.0Т 190 е по цикъл Будак и насоката е икономичност, отколкото "вървеж". Хардуерно е доста различен от 2.0Т 280. За мен е абсолютно адекватен за купето.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
190 коня,как няма да са ви достатъчни 
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
- Драгомир
- Гараж: Octavia 3, 1.4 TSI, 140к.с., 6M
Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М
Задължителни са! Имам на октавията и съм много доволен.
Изглежда много грозно и няма смисъл от нея. Не е комби да хвърля мръсотия на задното стъкло.
За мен е напълно достатъчен като мощност. Не бих се замислил и за миг за дизел, дори и да гори по-малко.
- blindbard
- Гараж: Skoda Karoq, 1.5 TSI, DPCA, 6M, Business, MY 2020
- Обратна връзка:
Amundsen - 8 инча, тъчскрийн и физически бутони, вградена навигация.Niksan написа: 17.02.2023, 08:21:15 Навигационна система Амундсен. - каква е разликата спрямо Columbus?
Columbus - 9.2 инча, изцяло тъчскрийн, вградена навигация. При Columbus вградената навигация може да се дублира на дигиталното табло. Има разширена поддръжка на мултимедийни файлове и на онлайн свързаност.
Така е.Мичев написа: 17.02.2023, 09:55:20 Колумбус е по-голяма и изцяло тъч. Мисля (без да съм сигурен), че имаше разлики във възможностите за показване на инфо на дигиталното табло
Харесвам тъч дисплеите, но ми е приятно част от функциите им да се дублират с физически бутони, както при Bolero и Amundsen
ЕА 211 EVO ACT, 110 kw/150 hp; тема: viewtopic.php?f=13&t=2656
-
hhhggg
[/quote]
Аз съм със същия Супърб и двигател, и с акустични стъкла, имам я от около 5 месеца. Лично за мен, дори с тях ми се струва малко шумна над 100 км/ч, но шумът по-скоро ми се струва, че е от към челното стъкло. Не съм сигурен дали ниво L&K е по-добре обезшумено, аз съм с Ambition +.
Иначе откъм вървеж е горе-долу добре, не е самолет, за нормално изпреварване е достатъчно, като на S кутията е една идея по-отзивчива и държи към 3К обороти.
[/quote]
Аз съм със същия Супърб и двигател, и с акустични стъкла, имам я от около 5 месеца. Лично за мен, дори с тях ми се струва малко шумна над 100 км/ч, но шумът по-скоро ми се струва, че е от към челното стъкло. Не съм сигурен дали ниво L&K е по-добре обезшумено, аз съм с Ambition +.
Иначе откъм вървеж е горе-долу добре, не е самолет, за нормално изпреварване е достатъчно, като на S кутията е една идея по-отзивчива и държи към 3К обороти.