Октавия 4 - Време за доставка (от опит)
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
Konstantin
Време за доставка(от опит)
В интерес на истаната 2021г. Като видях Октавията ми хареса многи и тогава въобще не бях се замислял за мерцедес, но с това дълго чакане ти се убива кефа от кала и всичко. Сега ще видим в какъв срок ще ми възстановят парите, че е платена почти изцяло. Някой има ли опит в какъв период възстановяват авансови суми. Ще видим на жена ми Монтекарлото, кога ще пристигне там поне сроковете, мисля че са по-кратки.
- digitalundgrd
- Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
Ми да взимаме пример и дай Боже всеки му подобна "въртележка"
Евала добър избор в крайна сметка

- LeDech
- Гараж: Kodiaq FL 2.0 TSI
Octavia II 1.6 FSI
Здравейте,
Прегледаждам темата от известно време за да се информирам, но уви не все по-отчайващо започва да изглежда ...
Направих поръчка за Кодиак Вижън 2.0 TSI на 01.07.2022 (знам има и по-стари) и до момента колкото и пъти да звъня на дилъра той отказва да ми представи прогнозна седмица и твърди, че ще ми се обади когато имал информация. Предвид цялостното му несериозно излъчване сериозно се чудя до колко мога да му имам доверие, но не е като да имам избор така или иначе.
Предостави ми номер на колата в завода, но до момента не намирам никакъв начин да извадя повече информация за статуса на производство. Някой ако знае някоя тайна хитринка?
Прегледаждам темата от известно време за да се информирам, но уви не все по-отчайващо започва да изглежда ...
Направих поръчка за Кодиак Вижън 2.0 TSI на 01.07.2022 (знам има и по-стари) и до момента колкото и пъти да звъня на дилъра той отказва да ми представи прогнозна седмица и твърди, че ще ми се обади когато имал информация. Предвид цялостното му несериозно излъчване сериозно се чудя до колко мога да му имам доверие, но не е като да имам избор така или иначе.
Предостави ми номер на колата в завода, но до момента не намирам никакъв начин да извадя повече информация за статуса на производство. Някой ако знае някоя тайна хитринка?
-
rts
- Гараж: ex. Skoda Kodiaq 2.0 tsi 190 к.с. 4x4, MY2024
Какво имаш предвид под номер на колата - да не да е VIN, защото ако е това то просто чакай още 3-4 седмици и колата ще е при теб най-вероятно.
Иначе и аз имам поръчана като твоята - Kodiaq Вижън TSI на 10.01.2023. При мен планирата седмица излезе твърде рано - още на 15.01.2023 ми казаха, че е за 26-та седмица, за съжаление вчера седмицата се промени на 40-та.
Иначе и аз имам поръчана като твоята - Kodiaq Вижън TSI на 10.01.2023. При мен планирата седмица излезе твърде рано - още на 15.01.2023 ми казаха, че е за 26-та седмица, за съжаление вчера седмицата се промени на 40-та.
- LeDech
Octavia II 1.6 FSI
Не е вин номера ами "идентификационен номер на автомобила в завода 348046" .rts написа: 07.02.2023, 15:13:18 Какво имаш предвид под номер на колата - да не да е VIN, защото ако е това то просто чакай още 3-4 седмици и колата ще е при теб най-вероятно.
Интересно как бързо е излезнала при теб производствена седмица дори и да се сменя...имаш някакъв груб ориентир. Аз когато звъня в ЕТ Дружба винаги получавам еднакъв отговор, че след като започнала драмата с чиповете и от началото на войната не давали производствена седмица понеже била ненадеждна...
-
rts
С моите седмици, а и прочетеното тук в няколко мнения разбрах едно сигурно нещо - тези планирани седмици са "бошлаф" работа както казва един много известен Алеков герой. Докато не ти се обадят с ВИН няма нищо сигурно. Замислям се при теб дали тези цифри не са последните от 6 от ВИН номера.
-
blueeyes
Привет и аз направих поръчка на 21.11.2022 г за Kodiaq Вижън бензин 190кс.
Имам прогнозна седмица за март, но да видим.
-
Sinchero
LeDech написа: 07.02.2023, 15:28:09Не е вин номера ами "идентификационен номер на автомобила в завода 348046" .rts написа: 07.02.2023, 15:13:18 Какво имаш предвид под номер на колата - да не да е VIN, защото ако е това то просто чакай още 3-4 седмици и колата ще е при теб най-вероятно.
Интересно как бързо е излезнала при теб производствена седмица дори и да се сменя...имаш някакъв груб ориентир. Аз когато звъня в ЕТ Дружба винаги получавам еднакъв отговор, че след като започнала драмата с чиповете и от началото на войната не давали производствена седмица понеже била ненадеждна...
Привет,моята поръчка също е направена в Дружба (София).
При кой дилър си?Да знам дали не ме лъжат и мен.Лошото е че дори телефона си не вдига въпросния господин.Преди два месеца,когато го търсих последно се наложи да звъня няколко дни подред,докато се свържа с него
- LeDech
Octavia II 1.6 FSI
Георги Попов ни обслужва за тази поръчка и той реално предостави (и не предостави) информацията горе.Sinchero написа: 07.02.2023, 17:13:33 Привет,моята поръчка също е направена в Дружба (София).
При кой дилър си?Да знам дали не ме лъжат и мен.
@blueeyes, това звучи обнадеждаващо но откровенно се съмнявам да е толкова кратко. Ти добавяше ли някакви екстри или кавкото дойде в пакета? Тъйкато аз добавих акустични стъкла, адаптивното окачване, пакета за лоши пътища и още една две дреболийки и не знам дали това не прецаква цялата история. Убеждаваха ни да махнем панорамата за да не се забави и се съгласих, но все пак държах на акустичните стъкла и предполагам може от там да идва забавяне ...blueeyes написа: 07.02.2023, 16:59:22 Привет и аз направих поръчка на 21.11.2022 г за Kodiaq Вижън бензин 190кс.
Чух и че имало някакъв нов завод (мисля в Румъния) който правел само Карок и Кодиак и били вдигнали темпото, но може и да не ми е вярна информацията...
-
blueeyes
Нищо не съм добавяла и махала. Автомобилът бил поръчан от друг клиент, който в последствие се отказал.
-
kivvi
Е хубаво е да кажеш и ти при кой си не мислиш ли ?Sinchero написа: 07.02.2023, 17:13:33 Привет,моята поръчка също е направена в Дружба (София).
При кой дилър си?Да знам дали не ме лъжат и мен.Лошото е че дори телефона си не вдига въпросния господин.Преди два месеца,когато го търсих последно се наложи да звъня няколко дни подред,докато се свържа с него
![punish [smilie=punish.gif]](./images/smilies/punish.gif)
-
Sinchero
Любомир Иванов се казва.Днес се чух с него,Скала Вижън поръчана на средата на август, предвидена за производство 24 седмица на 2023
-
kivvi
И аз съм при него. Моите 180 дни отдавна изтекоха, след това и 60-те допълнителни изтекоха и сега съм на допълнително споразумение от 6 месеца и все още нямам дата. Поръчал съм 01.20.2022 ОктавиаSinchero написа: 08.02.2023, 10:13:15 Любомир Иванов се казва.Днес се чух с него,Скала Вижън поръчана на средата на август, предвидена за производство 24 седмица на 2023 ,но той ми каза, че Скала и Камик, нямат забавяне.Моите 180 дни изтичат края на Април.Да видим какво ще стане.
Уж беше казал, че до средата на март всички забавени автомобили щяли да се произведът, пък да видим
-
rts
Защо сключи допълнително споразумение? Дава ли ти някакви преференции, отстъпки? Какви са условията по него на кратко ако може?
-
kivvi
Ето каква е цялата схема.rts написа: 08.02.2023, 10:46:40 Защо сключи допълнително споразумение? Дава ли ти някакви преференции, отстъпки? Какви са условията по него на кратко ако може?
Като поръчваш кола ти дават срок от N на брой работни дни. В моят случаи те бяха 180 (9 месеца). Дилъра ми каза, че вече са 240 (12 месеца) за всички автомобили.
След като изтекът тези 180 работни дни, те по договор имат допълнителни 60 работни дни (3месеца) да направят автомобила. В тези допълнителни 60 има неустойка в размер на 0.01% от цената на автомобила. В моя случай това са 6лв на ден
След като изтекът 180 + 60 имаш 3 опции
1. Взимаш си капарото и съответно няма кола
2. Подписваш споразумение за неопределен срок в който имаш право в първите (не помня колко дни) да си вземеш капарото и пак кола няма след това.(тук не знам какви са неустойките)
3. Подписваш споразумение за 6 месеца в, което не можеш да си вземеш капарото и си чакаш колата. С това споразумение получаваш 1% неустойка (в моят случай 600 лв). В тази опция, която аз избрах питах дилъра какво става ако и в тези 6 месеца не възпроизведът колата и отговора беше - Такъв случай не сме имали до сега
Тези неустойки не ти ги приспадът от цената на автомобила, а ти дават консумативи, обслужване, гуми и т.н.