Почти като моята поръчка, Mhev Edition, но без blind spot, за камера си доплатих
Октавия 4 - Време за доставка (от опит)
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Kikovachev
- Гараж: O4 Skoda Octavia Edition 1.5 mHev DSG
VW Golf V 2.0 FSI DSG
Време за доставка(от опит)
- v0rt3x
Не, не сметнах че си заслужава тази екстра.Kikovachev написа: 02.02.2023, 10:33:29 Добави ли си автоматичен багажник? Че на мен ми казаха тогава, че нямало наличност...
Като поръчвах нямаше камери. Добавих я допълнително, заедно със защита от лоши пътища.
Тези допълнения бяха около 2 месеца след първоначалната поръчка.
-
Христо Николов
Здравейте,
Аз чакам от 01.03.22. Октавия 2.0, дизел, едишъмн без допълнения. След ноември излезе прогнозна седмица и от тогава винаги са ми казвали. Но не се сбъдва. 6та, 1ва, 3та, последно 5та седмица. Даже в понеделник бях в Надежда и казаха 5та седмица. Надявам се да не си измислят, щом на вас отказват прогнози.
Аз чакам от 01.03.22. Октавия 2.0, дизел, едишъмн без допълнения. След ноември излезе прогнозна седмица и от тогава винаги са ми казвали. Но не се сбъдва. 6та, 1ва, 3та, последно 5та седмица. Даже в понеделник бях в Надежда и казаха 5та седмица. Надявам се да не си измислят, щом на вас отказват прогнози.
-
kivvi
Аз се чудя нещо друго.
Като си поръчате кола, колко често звъните, за да проверявате, кога ще ви я доставят и според вас има ли значние дали им досаждате често или не?
Аз съм поръчал 22.01.2022 и още си чакам. Дилъра ми каза, че от завода били обещали до средата на март да произведат всички бавещи се автомобили ама нещо не им вярвам
Като си поръчате кола, колко често звъните, за да проверявате, кога ще ви я доставят и според вас има ли значние дали им досаждате често или не?
Аз съм поръчал 22.01.2022 и още си чакам. Дилъра ми каза, че от завода били обещали до средата на март да произведат всички бавещи се автомобили ама нещо не им вярвам
-
Sinchero
Привет,това ми го казаха и на мен ,когато питах миналия месец, но моята поръчка е от м.Августkivvi написа: 03.02.2023, 14:33:58 Дилъра ми каза, че от завода били обещали до средата на март да произведат всички бавещи се автомобили ама нещо не им вярвам
-
kivvi
Еми аз, като гледам има хора след мен поръчали и вече щастливо си карат колите, та не знам и аз вече какво се случваSinchero написа: 03.02.2023, 17:07:34 Привет,това ми го казаха и на мен ,когато питах миналия месец, но моята поръчка е от м.Август
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Добре де, сега от другата тема понеже се загледах - може ли във БГ за елементарни конфигурации да се чака година, а в Чехия и Германия да има коли на склад?
Какво излиза, че тукашния вносител не може да се пласира ли?
Какво излиза, че тукашния вносител не може да се пласира ли?
Бееееее.....
- atanashh
- Гараж: Octavia 4 RS TDI 4x4 7DSG
Аз си го обяснявам с цената
Септември като поръчах Октавията я докарах на малко над 40К в Евро, по това време имаше няколко налични бройки във Франция и бяха на 45К с по-малко екстри. А същата като конфигурирах там - беше малко под 50К! Това е сериозна разлика, нормално да не чакат толкова.
-
bsimeonoff
Някой проучвал ли е въпросът да се вземе нова кола от Чехия и да си я докараме. Ще се радвам да сподели инфо (как е най-удачно да се процедира) + дали някой го е правил изобщо.
- Мичев
- Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG
Чувал съм, че цените в чужбина също подлежат на договаряне до определен процент. Просто при нас до скоро този процент беше в ценовите листи а сега само в ценовата листа на Супърб го виждам. Така че, е добре да гледаш тукашна цена без отстъпка при сравняването.
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
... защото у нас вносителят е един единствен, поради което той няма с кого да се конкурира.
В Румъния, например, вносителите на Шкода са 5-6 и там никой не декларира в сайта си какви отстъпки дава.
-
mukot
- Гараж: Honda ZR-V Advance e:HEV; Toyota Cororlla Cross 2,0L HEV Executive plus
Всички вносители имат квоти по модели. Затова има и съществени различия в цените на различните пазари. Или по-скоро обратното. Никъде нямат повече вносители. Имат повече търговци. Просто за България вносителя е и търговец на Шкода. За повечето марки вносител и търговец са различни фирми.
-
MCaveev
- Гараж: Skoda Kamiq 1.0, 110 к.с.
- Обратна връзка:
Здравейте,
Днес звъннах на дилъра и ми каза, че очаваната седмица на производство е 10. Получава се началото на март. Тогава се навършват 9 месеца от поръчката. Дано така да се запази. Не могат да се ангажират с прогнози защото нещата постоянно се променят. През декември като му звъннах и ми каза, че прогнозната седмица е 27 на 2023 г.
Днес звъннах на дилъра и ми каза, че очаваната седмица на производство е 10. Получава се началото на март. Тогава се навършват 9 месеца от поръчката. Дано така да се запази. Не могат да се ангажират с прогнози защото нещата постоянно се променят. През декември като му звъннах и ми каза, че прогнозната седмица е 27 на 2023 г.
-
Konstantin
Аз днес си реших кардинално проблема, като поръчах друга кола. Чакам вече над 300 работни дни и днес им писах, че се отказвам от поръчката, след като ми изтекаха и договора и споразумението.
Колата ще я доставят още другия месец!

Колата ще я доставят още другия месец!
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
От Шкода на Мерц… кво си правил изобщо в Шкода