Здравейте,
Напълно съм наясно, че във форума трудно може да се установи проблем, но за жалост съм в дилема между 2 или повече потенциални решение на проблема, които за жалост са много скъпи. В този смисъл, бих се радвал да намеря правилното от първия път вместо да давам излишни пари.
Ситуацията е следната със Superb 3, 190кс, 4x4, DSG6, 222000 пробег:
- Имам постоянна вибрация
само при подаване на газ и в интервала като скорост между 50 и 85 км/ч (съoтветно това са 4/5та предавка при нормален режим на DSG).
- Вибрацията не се усеща толкова във волана,
колко в купето долу отпред. Имам предвид, че се усеща като
странично лашкане/ клатене, а не толкова вибрация като при небалансирани гуми. Тук да отбележа, че вибрацията не се променя и с два разични чифта гуми, както и липса напълно при отнемане на газта т.е. гуми/ джанти не са виновникът.
- Вибрацията е с различен интензитет - понякога е много отчетлива, понякога по-малко, но винаги я има в последните над 5000км.
- Първият път след посещение в сервиз беше установено нужда от смяна на маншон на каретата и гресирано. Имаше подобрение, но бързо след това отновпо се появи.
- Понякога и особено при изкачване заедно с вибрацията при завиване надясно се чува и нещо като щракане от към предното дясна част.
- Карам автомобила така вече над 5000км и няма динамика в развитието на проблема т.е. не е по-зле от в началото.
Това, което имам като опции и всяко от което е ставнително скъпо за мен
![punish [smilie=punish.gif]](./images/smilies/punish.gif)
:
1. Смята на карета - това е опция, която стои на масата, но въпросът е дали вътрешни, дали външни или и двете?
2. Смяна на прединте полуоски - това практически е втората част на точка 1, но е малко по-изгодна спрямо смяната на всички карета.
3. Смяна маховик + съединител. Друг сервиз смята, че проблемът е от маховика. Тук за жалост имам и допълнителен проблем, че скоро смених маслото на DSG и, съответно, ще се наложи да повтарям този разход, ако е това е решението.
4. Нещо, което може да звучи като от лаик, но възможно ли е всичко това да има общо със състоянието на рейката?
След всичко това, то ще се радвам да чуя какво смятате и най-вече в кое от решенията и в каква поредност е адекватно да подходя с цел да се отстрани проблема с най-малко излични ремонти. :-)