Проект Kodiaq RS

Всичко за SUV Kodiaq Mk1 2016-2023
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Аватар
Flash

Шкода Новак

Гараж: Audi A3 Sedan 8Y 2022 35TDI

Проект Kodiaq RS

Мнение от Flash »

Здравейте,
Казвам се Кирил и от скоро съм с диагноза (бъдещ, преди това бивш) Шкода собственик!
Правя си една тема за проекта, който подхващам. Като всяко начало, за да има проект трябва да има над какво да се работи. На 7.1.2023 поръчах колата в ЕТ Дружба. Качвам снимки на цвета Steel Grey/Стоманено сиво от чешкия конфигуратор, тъй като този цвят не се предлага вече в България, но все още в Чехия го има. След направено запитване до фабриката дали е възможно производство в този цвят, получихме положителен отговор.

Изображение
Изображение
Изображение

Оборудването на автомобила е следното:

Изображение
Винаги съм искал да започна такова начинание, но по ред причини досега не съм имал възможност. Е, сега вече нещата се нареждат и давам началото с тази кола.
Защо точно Кодиак, а не нещо друго, по-подходящо за модификации?
1) Голямо семейство сме - 3 деца и ние двамата с жената. Две от децата са породени и са още бебета - колички, столчета, ванички... всички атрибути необходими и не толкова.
2) Обичам да седя на по-високо и да имам усещането от по-голям автомобил.
3) Комби жената каза, че няма да кара и не ще и да чуе [smilie=punish.gif]
4) Влизам в бюджета, който е по силите ми на този етап.
5) Идеята ми е да ни служи колата, когато се придвижваме семейно и да имаме комфорта при пътуване, а когато я карам само аз да си правя кеф. Много ми харесва идеята за "спортен семеен автомобил/SUV", ако въобще има такова животно. Колата ще влачи и мото ремарке, щото карам и мотор (то не е една беля и хоби)
6) Убедил съм жената, че по-хубаво от това да има едни 300-400 коня под капака - няма [smilie=sarcastic.gif]

По отношение на гаранцията - наясно съм с последиците и ако се наложи ще си покривам разходите сам. Няма вариант за ... докрая и душата в рая.
Въпроса с разработването на двигателя ми е много спорен и от личен опит с новите автомобили мога да кажа, че на нито един не съм "разработвал" мотора, а имам не малък опит с чисто новите коли - Рено Меган 1.5dCi, Citroen C4 1.4 бензин, Peugeot 308 1.6 diesel, Skoda Octavia 2.0 TDI, Audi A3 1.6 TDI, Audi A3 35TDI. Всички без последното Ауди (което го взех април 2022) са карани по 100-150к, като основното правило е било - газ до ламарината да ѝ е леко на машината. Ядове с двигателите не съм имал.
Мисля да започна със софт, интеркулер, въздуховоди и т.н. Може би ще я кача на дино преди да правя каквото и да е за да видя от къде тръгвам. Въпреки, че темата с дино-то не ми е най-важна. Ще правя замервания с Dragy/RaceBox каквото има под ръка (тук чуденката ми е кое от двете да си купя, като ми се иска да мога да го ползвам и на мотора, като ходя на Дракон/Серес). Предполагам в един момент ще сменя и турбината, даунпайпове, генерация (като това може би ще е последно, защото все пак гоним и комфорт, не ми се иска да трещи). Ще се опитам да намеря баланса (ако е възможен) за да не наруша семейната идилия [smilie=sarcastic.gif]
Не са ми важни числата - коне, Нм, секунди, стотни и прочие. Искам да се наслаждавам на процеса по извършване на подобренията и да ми доставя удоволствие, като я карам. Винаги ще има по-бързи и по-напомпани... Важното е какво изпитваш и изживяваш!
Съвети и мнения приемам всякакви, а дали ще ги взимам предвид е отделен въпрос :)
Бъдете здрави и ще ъпдейтвам темата, като има някакво развитие по нея!

Поздрави,
Кирил
Аватар
digitalundgrd

Cupra

Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo

Проект Kodiaq RS

Мнение от digitalundgrd »

Ами интересен проект ще бъде. До сега тук има доста "наежени" октавии и супърби. Ще си пионер с Кодиака [smilie=pardon.gif]

Виждам също, че те апИ кучитУ и от сега си се настървил да ъпгрейдваш по хардуера, за което лошо няма [smilie=hunter.gif]

Щом и момента с гаранцията не те притеснява, то ти направо си на точното място (този форум). [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
zzankov

ŠKODA MASTER

Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp

Проект Kodiaq RS

Мнение от zzankov »

Ами успех тогава. Нека дойде поръчания автомобил,и действаш.
Аватар
stefan L

Skoda Electric

Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.

Проект Kodiaq RS

Мнение от stefan L »

Flash написа: 18.01.2023, 12:59:14 Мисля да започна със софт, интеркулер, въздуховоди и т.н
Започни с джантите, щото са грозно набутани в калниците, заради големия офсет.
Аватар
Flash

Шкода Новак

Проект Kodiaq RS

Мнение от Flash »

digitalundgrd написа: 18.01.2023, 13:42:17 Виждам също, че те апИ кучитУ
Хахахаха така е! Разгледах какво има като проекти, но не видях и аз да има Кодиак направен. Тъкмо и за мен ще е допълнителна мотивация ;)
stefan L написа: 18.01.2023, 14:21:36 Започни с джантите
Точно поради тази причина не съм поръчвал нищо различно от стоковите. Идеята ми е да ѝ направя по-широка стъпката с някакви афтърмаркет джанти. Тези може да останат за зимни.
Аватар
SimichOil

Škoda Ludicrous

Гараж: Toyota RAV4 - Plug-in Hybrid
Обратна връзка:

Проект Kodiaq RS

Мнение от SimichOil »

Flash написа: 18.01.2023, 12:59:14 колички, столчета, ванички... всички атрибути необходими и не толкова.
Абе аз защо ли си мисля, че когато дойде колата вече няма да е нужно да товариш ванички, колички...Като гледам какви са сроковете на доставка сега, децата ще са проходили и ще можете да ги къпете прави когато дойде колата :)
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Проект Kodiaq RS

Мнение от Rangel »

Лошо, теб те разболяхме преди изобщо да имаш кола. Другите поне покарат малко и след това "пропаднат". Този форум е "черна дупка за сток коли" :).

Ще следя темата с много голям интерес.
Аватар
andreev

Škoda Racer

Гараж: Škoda Octavia 4 RS, 2.0 TSI, 7DSG - Stage 3

Проект Kodiaq RS

Мнение от andreev »

Браво! браво Ще следим с интерес

Пак да кажа - който го е страх за гаранцията, да не се регистрира в Шкода Форум БГ [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Проект Kodiaq RS

Мнение от bega4kata »

Flash написа: 18.01.2023, 14:26:55 Точно поради тази причина не съм поръчвал нищо различно от стоковите. Идеята ми е да ѝ направя по-широка стъпката с някакви афтърмаркет джанти. Тези може да останат за зимни.
една 10-ка или 15 ка най много само отзад трябва.
Интересна тема ще е,дано по бързо дойде :)
Задължително турбо от 280-ка. Колер ,спортен кат 200 клетки,гпф аут ,интейк и колер. Това на веднъж го прави и край. 400+
Няма смисъл,едно по едно,надгражданки,разжалванки и т.н. :)
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
Flash

Шкода Новак

Проект Kodiaq RS

Мнение от Flash »

Rangel написа: 18.01.2023, 14:33:53 Лошо, теб те разболяхме преди изобщо да имаш кола
Хахахаха абе аз си ги имах симптомите, ама досега не се показваха толкова видно хахахах
andreev написа: 18.01.2023, 15:15:34 който го е страх за гаранцията
Това с гаранцията е толкова субективно... Всеки път ми се е налагало да им доказвам по сервизите, че колата Х има проблем. Как пък веднъж не ми казаха, ааа да намерихме проблема... Всичко е ставало насила. Все пак си мисля, че за всичко различно от двигателя гаранцията ще важи, ако ли не здраве да е. Един живот живея!
bega4kata написа: 18.01.2023, 15:36:56 адължително турбо от 280-ка. Колер ,спортен кат 200 клетки,гпф аут ,интейк и колер
Като му дойде времето ще ми ги обясниш в детайли тия неща, ако имаш възможност де. Предполагам, че ще направя всичко накуп, но не мога да съм на 100% сигурен, все пак всичко зависи от финансите (свободни в даден момент) [smilie=sarcastic.gif]
Иначе съм съгласен - отведнъж и край.
Аватар
Flash

Шкода Новак

Проект Kodiaq RS

Мнение от Flash »

Днес се чух с търговеца от ЕТ. На жена ми ѝ хрумна, че повече ѝ харесва Columbus-a на външен вид и вика поръчвай го. Та като му се обадих да го разпитам какви са основните разлики, ми каза че в рестрикция е Пакет сън и ако искам колата да има някакъв нормален срок на доставка да се откажа от него. Яд ме е за акустичните стъкла, но са в рестрикция. Та така, отказах се от Пакет сън... Деееба и война и пандемии и дебилизъм. Кантон не може, стъкла не може, а евентуално с гуми ли ще дойде или са в рестрикция...?!! [smilie=hunter.gif] [smilie=ireful1.gif]
Аватар
neshtoZabavno

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Octavia VRS Estate 2.0 TSI 2023

Проект Kodiaq RS

Мнение от neshtoZabavno »

От нищо не се отказвам! От това, което чета по форума и кои части били в рестрикция и заради кои точно са се бавили колите повече...ми тя моята е наблъскана с всичките [smilie=sarcastic.gif] . Когато дойде тогава! За мен важното е колата, която купувам да ги има екстрите, които смятам, че ще са ми нужни докато я ползвам.
Изображение

RACINGLINE ▪️ 034MOTORSPORT ▪️ SCORPION EXHAUSTS ▪️ MILLTEK SPORT ▪️ APR ▪️ KW SUSPENSION ▪️ CTS TURBO ▪️ DO88 PERFORMANCE ▪️ FORGE MOTORSPORT ▪️ WAGNER TUNING ▪️ EVENTURI
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Проект Kodiaq RS

Мнение от Rangel »

Това е някакъв абсурд. Ще се откажа в 2023-та година от ЛЕД фаровете щото нямали нещо си. Сложи ми крушка от 2000-та година... Подкрепям @neshtoZabavno не се отказвам от нищо, направо баси филма човек да си купи кола.
Аватар
Flash

Шкода Новак

Проект Kodiaq RS

Мнение от Flash »

Всъщност се оказа, че акустичните стъкла са стандартни за RS-а. Благодаря на колегата @storm1st, че ме "светна", та реално да ги видим... Две облегалки и две одеялца ще ги преглътна [smilie=sarcastic.gif] За пореден път хващам търговеца/ците в невежество и незнание. Питам го, като поръчвах колата, има ли анимация на стоповете, както при Октавията, той ми вика НЕ, по-стар модел е няма.

rts

Škoda Фен²

Гараж: ex. Skoda Kodiaq 2.0 tsi 190 к.с. 4x4, MY2024

Проект Kodiaq RS

Мнение от rts »

Flash написа: 19.01.2023, 11:17:08 Днес се чух с търговеца от ЕТ. На жена ми ѝ хрумна, че повече ѝ харесва Columbus-a на външен вид и вика поръчвай го. Та като му се обадих да го разпитам какви са основните разлики, ми каза че в рестрикция е Пакет сън и ако искам колата да има някакъв нормален срок на доставка да се откажа от него. Яд ме е за акустичните стъкла, но са в рестрикция. Та така, отказах се от Пакет сън... Деееба и война и пандемии и дебилизъм. Кантон не може, стъкла не може, а евентуално с гуми ли ще дойде или са в рестрикция...?!! [smilie=hunter.gif] [smilie=ireful1.gif]
Искам да те питам - този пакет сън вече го бе заявил и те накараха да се откажеш ли? Моята поръчка също като твоята е направена на 07.01.2022, но за кодиак с пакет вижън 190 к.с бензин и тъй като беше събота дилърът пусна поръчката към завода на 10.01.2022 и ми потвърди, че е направена . И аз добавих акустични стъкла, но само като отделна екстра: VW5 Акустични предни странични стъкла със затъмнение на задните странични стъкла
На 15.01.2022 г. му се обадих да добавя управление на DSG от волана и ми прати скрийншот, че имам прогнозна седмица - 26 -та. Нищо не ми каза тогава да махна акустичните (предупреди ме за друго - че може да ми изчезне или да се увеличи седмицата заради добавената екстра за dsg-то).
Публикувай отговор

Обратно към “Kodiaq Mk1”