Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Същият проблем имах и аз със същата марка само,че бяха все сезонни гуми. На втората година има няма 30к започнаха да се ронят.Според приятел се получавало от влизане със висока скорост във завои.
dpenov написа: 09.01.2023, 10:55:47
на старата кола карах с такива 5 години дори и през лятото и нямах такива проблеми.
Използването на зимни гуми през лятото води до увеличен спирачен път, повишен шум, разход на гориво + след едно лято гумите вече не са зимни (загубили са голям процент от качествата на сместта проектирана да работи при зимни условия).
Ако искате да използвате едни гуми през цялата година - всесезонни гуми има не лоши. Зимни гуми лятото и летни - зимата е опасно.
За спирачният път знам от собствен опит, преди години се наложи да спирам рязко със зимни гуми при топло време (месец Май) и бях на косъм от ПТП .
@Dido, може и аз да бъркам, но като цяло няма никаква логика в това, което казваш. Говоря за зимни гуми, през лятото. Зимната смес е "по-мека", това води до по-голям сцепление и обикновенно читава зимна гума държи адцки много в жегата, мисля че колеги караха на Дракон със зимни гуми и могат да потвърдят. Вярно е обаче, че после за зимна гума не я търси.
MCaveev написа: 08.01.2023, 20:34:43
Грайфера направо се бели
И аз карам само Ultra Grip зимата на служебните, от UG6 насам, и в момента съм с такива UG9, ами няма подобни проблеми. А сега ги сложих края на октомври, че ме излъгаха , че са задължителни в Хърватия от 1 ноември, и ги разцепих на магистралите при над 20-22 градуса, 4 хил. км.,и нищо подобно не се забелязва по тях. Да не си ги карал с ниско налягане?
Rangel написа: 09.01.2023, 15:16:42@Dido, може и аз да бъркам, но като цяло няма никаква логика в това, което казваш. Говоря за зимни гуми, през лятото. Зимната смес е "по-мека", това води до по-голям сцепление и обикновенно читава зимна гума държи адцки много в жегата, мисля че колеги караха на Дракон със зимни гуми и могат да потвърдят. Вярно е обаче, че после за зимна гума не я търси.
@Rangel, то и аз може да бъркам, никой не е застрахован от грешки. Според тестовете за зимни гуми, обикновенно на сухо летните гуми имат предимство при спиране в сравнение със зимните (https://www.tyrereviews.com/Article/202 ... e-Test.htm). В случая от 37м спирачен път (на суха настилка) на лятна гума със зимна отива на 43-47м.
Здравейте,
търся си летни джапанки 235/40или45/18 и с борд.
Имате ли някакви препоръки, наблюдрния, знания за промоции?
Оглеждам се в Michelin primacy 4, GY asymmetric 6, Continental premium contact 6, Bridgestone S 005.