В първия момент не ти разбрах коментара. Не, не съм карал зимни гуми лятото.Taratajki написа: 04.12.2022, 20:03:19 Е, ако си ги карал цялата година можеш и да са се прецакали лятото
Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Impress_me
- Гараж: Ex: Октавия 2.0ТДИ РС 2008
Ex: Октавия 2.0ТДИ ДСГ РС 2016
Ех: Фабия Монте Карло 1.0ТСИ ДСГ 2018
Ех: BMW X1 18d F48 x-drive
Ех: Skoda Fabia mk3 R5 Edition
Ex: MB W213 All-Terrain
Ex: BMW X1 20d F48 x-drive
Current: BMW 530i x-drive G31
Current: Служебно Камри
Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)
- Simov
- Гараж: Ex: Seat Ibiza 6l, 1.9 TDI, 101 к.с.
Skoda Octavia III 1.6 TDI, 110 к.с.
Зимните са ми в този размер, Laufenn, но не знам какъв модел бяха. Един познат , който работи в сервиз/магазин за гуми ми ги препоръча. Това ще им е четвърта зима и винаги са ме закарвали до там, за където съм тръгнал. В това число доста често Чепеларе и Пампорово.optimax написа: 03.12.2022, 21:25:55 Я споделете нещо за зимни гуми за неМасони с размер 195/65 R15?
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Тогава не разбирам, как си си прецакал гумите за една зима.
Моите ще им е четвърта. Днес се качвах до х. Г. Делчев, имаше 20-30 см. сняг, поутъпкан, позамръзнал тук-там, и с тия моите, преебани, четири годишни гуми Hankook си се качих и слязох без проблем. Че и до София после се прибрах
-
optimax
- Гараж: Шкода Октавия 2 Комби 1.9тди 4х4
Фолксваген Пасат комби 2.8 V6 4моушън
Утре ще го преслушам батмана(днес не ме отразява) за тоя максис.Има известни марки дето мога да им кажа името за тия пари.Ще се гледа тия дни и ще се вземе нещо.Благодаря за мненията.
- Impress_me
- Гараж: Ex: Октавия 2.0ТДИ РС 2008
Ex: Октавия 2.0ТДИ ДСГ РС 2016
Ех: Фабия Монте Карло 1.0ТСИ ДСГ 2018
Ех: BMW X1 18d F48 x-drive
Ех: Skoda Fabia mk3 R5 Edition
Ex: MB W213 All-Terrain
Ex: BMW X1 20d F48 x-drive
Current: BMW 530i x-drive G31
Current: Служебно Камри
Никъде не съм писал, че съм ги прецакал. Казах, че са пластмасови. Сравнявам ги с други марки гуми.
- donci
- Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl
Аз съм с такива вече втори сезон, благодарение на Цецо - много добри и на сухо, и на мокро, и на сняг, въпреки че малко са карани на сняг. Ще видя тая зима, ако падне повече.
-
mukot
- Гараж: Honda ZR-V Advance e:HEV; Toyota Cororlla Cross 2,0L HEV Executive plus
И аз съм с положително мнение за Клебера. И зимните и всесезонните. 
-
Dzhelebov
- Гараж: ..
Втора зима съм с Нокиан и съм доволен, за тези пари според мен нямат аналог в качеството ( и като казвам качество за мен става дума за добър баланс между всички характеристики, за гума която да е за семеен ежедневен автомобил, да има сигурност но и конфорт и трайност.. всичко да е балансирано а не само спорт и след 10к км нови гуми или нови зъби и подобни)
- digitalundgrd
- Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
3ти сезон ще ми е (и последен май) с Falken Eurowinter HS01. Предните 2 сезона никакви забележки - на сухо, мокро, сняг. Сега обаче като ги сложих и имаше няколко дъждовни дни в София ми направи впечатление, че на старт от светофар много често започнаха да превъртат, а и като цяло в завои на мокро я усещам малко несигурна при моя стил на шофиране. Явно са започнали да стават "пластмасови"... Ще видим на сняг и киша как ще бъде работата, но вече психически се подготвям за нови другия сезон
- sonnyer
- Гараж: Kia Sportage NQ5 1.6 T-gdi 150ps Manual-6 speed
Ex: Skoda Superb II FL CFGB
като се извали 1-2 пъти, може и да се позачистят леко улиците, та може и да не е толкова зле. Имай го предвид. Сега е ужас. Щом се виждат оставени следи от грайфери по пътищата, без да има сняг, кал ... значи е пълно мазало.digitalundgrd написа: 05.12.2022, 13:40:13 обаче като ги сложих и имаше няколко дъждовни дни в София ми направи впечатление, че на старт от светофар много често започнаха да превъртат
Аз много рядко виждам да се мият улици.
- tihich
- Гараж: Superb Scout 2.0 TSI 280
Остави следите, виждате, че от всяка пряка излиза кран, бетоновоз, камион, трактор и каквато още селкостопанска техника се сетиш. Всичко това изкарва цялата гняс по уличната мрежа. Като добавим, че в София проливен дъжд който да измие улиците вали супер рядко. Цялото това нещо стои с месеци. Бонус, че като се постопли се разпрашава и го дишаме. И след някой друг месец пак да си изберем ФЪНдъкова....
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Проблема в София е масовото паркиране в бивши зелени площи, които колите завземат необезпокоявани. Строителната техника също допринася за мизерията, но доста по-малко от..."Ми къде да спра, като нема место? Бал съм я градинката, глей, че няма грам трева!"
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Имам други наблюдения, но... допълват се
-
shibumi
- Гараж: Fabia 1 2006 1.4 TDI PD 80 ps, Octavia Scout 2008 2.0 TDI PD 140 ps, Fabia 1 VRS 2005 :) , Fabia 1 1.9 SDI
Благодаря за мнението !!!digitalundgrd написа: 05.12.2022, 13:40:133ти сезон ще ми е (и последен май) с Falken Eurowinter HS01. Предните 2 сезона никакви забележки - на сухо, мокро, сняг. Сега обаче като ги сложих и имаше няколко дъждовни дни в София ми направи впечатление, че на старт от светофар много често започнаха да превъртат, а и като цяло в завои на мокро я усещам малко несигурна при моя стил на шофиране. Явно са започнали да стават "пластмасови"... Ще видим на сняг и киша как ще бъде работата, но вече психически се подготвям за нови другия сезонИначе съхранявани са както пише по книгите на сухо, тъмно, на стайна температура итн. Карани са винаги от октомври до април (не съм ги изпичал по жегите).
При мен са втора зима и все още се държат много добре. За първата година предполагам, че почти всяка гума ще се държи добре и зимна и лятна и всесезонна и дори от по ниските ценови класове. Но ако наистина на третата зима стават пластмасови... не е добре.
Но колкото - толкова
Явно в годините някои марки променят качеството и всеки път е важно човек да си направи проучване.
Виждам сега за Матадор няма много добри отзиви... а преди години, с първата ми кола, със задно предаване, 4 броя нов Матадор ми дадоха няколко години доста спокойствие и усещане за сигурност. Че преди това експериментирах и слушах съвети на разни "знаещи" съседи и приятели.
Особено за гумите мисля, че новата гума е универсална формула поне за една две години.
От Барум също имам добри лични впечатленния... и не си спомням да съм попадал в неприятна ситуация...
А сега мисля, че видях няколко критични мнения.
Доста време Нокиан ми бяха нещо като фаворит.., но после имаше период в който, особено летните им гуми, въпреки доброто представяне в тестове... не ми хареса на мен лично. Може да е била лоша партида или просто лош комплект.. , но лятна гума на 3 тата година, при положение, че зимата си "почиват" показаха доста слабости и даже беше започнал да се рони протектора... Ужким когато ги купувах бяха "пресен" ДОТ... но
Та добре е всеки редовно да си ъпдейтва информацията за гуми именно на базата на мнения на колеги, коитов момента са с такива гуми
Още веднъж Благодаря !!!
Поздрави
- _v_
- Гараж: Шкода Октавия Скаут
Все се каня да кача снимки на "новите" джанти и ето че се наканих
Джантите бяха в това състояние:

Съвсем случайно попаднах на обява в олх на младо момче, което свърши много добра работа:
https://i.imgur.com/7Omg5wch.jpg[/img]
Джантите вече са на чисто нови гуми Бриджстоун Blizzak ML-005 и очакват зимата![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Джантите бяха в това състояние:

Съвсем случайно попаднах на обява в олх на младо момче, което свърши много добра работа:
https://i.imgur.com/7Omg5wch.jpg[/img]Джантите вече са на чисто нови гуми Бриджстоун Blizzak ML-005 и очакват зимата
Застрахователно посредничество и правна защита - https://www.facebook.com/Обезщетение-от ... 626356002/