Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
joro_kem написа: 20.11.2022, 12:11:49
за съжаление не сработва - бутона "adaptation" остава неактивен, дори и след въвеждане и възприемане на кода за достъп.
Няма да стане с този кабел. Този филм го играх и аз.
Имам кабел от sklad66 , Интерфейс (кабел) HEX-USB+CAN за VCDS за 100 лв.
Кабела работи перфектно на коли до 2017 някъде. На моя кодиак 2022 чете и трие грешки , но не може да прави никакви адаптации.
Наложи се да си купи от sklad66 - Интерфейс (кабел) HEX-V2 за VCDS за 195 лв и всичко тръгна
Някой може ли да каже как да се направи когато чистачките са пуснати и изключа от контакт да не остават в позицията в която са, а да се приберат долу под стъклото?
ceckoguide написа: 29.11.2022, 16:44:33
да не остават в позицията в която са, а да се приберат долу под стъклото
А когато ще трябва да си смениш перата на чистачките, как ще стане това? Поне при мен /О2/ трябва да не са прибрани, защото не мога да повдигна рамената.
Изключваш чистачките и тогава гасиш колата.
ceckoguide написа: 29.11.2022, 16:44:33
когато чистачките са пуснати и изключа от контакт да не остават в позицията в която са, а да се приберат долу под стъклото?
09 - Central Electrics ->
Adaptation ->
Front Wiper ->
Wischer stop bei KL15 aus ->
not active
donci написа: 29.11.2022, 16:55:23
А когато ще трябва да си смениш перата на чистачките, как ще стане това? Поне при мен /О2/ трябва да не са прибрани, защото не мога да повдигна рамената.
сервизен режим - като изключиш от контакт дърпаш лостчето за чистачките надолу и би трябвало да застанат в горна позиция.
baijoro написа: 29.11.2022, 18:26:08
вдигаш капака на мотора и вдигаш чистачките под него.
При мен не става, не могат да се изправят рамената.
mykacu написа: 29.11.2022, 17:38:34
сервизен режим - като изключиш от контакт дърпаш лостчето за чистачките надолу и би трябвало да застанат в горна позиция.
При мен трябва да се даде на контакт, без да се пали да се изключи от контакт и да се пукне лоста на чистачките надолу и спират във вертикална позиция.
На моя Супърб, за да се изправят чистачките в сервизен режим, трябва веднага след гасене на колата да се задържи надолу лостчето на чистачките. Прозорецът за това е около 10 секунди. Ако се изпусне, трябва наново да се запали (или само даде на контакт), след което да се загаси/изключи, веднага последвано от задържане на лостчето на чистачките в долна позиция.
И на О2 е така. Гасиш колата (или "даваш" на контакт и връщаш) и НЕ вадиш ключа! Лоста надолу и чистачките застават в горно положение. Иначе няма как да смениш лесно чистачките...
Какво означава автоматични дълги, в конкретния смисъл?
Има една функция, с лоста напред и излиза ''А'' - предполагам нещо от сорта на automatic(higm beams) ... или за друго става въпрос?